כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
מה כבר צריך לדעת על תה?! מוזגים מים חמים ושותים. אז זהו, שלגבי התה הירוק, שהוא לא פחות ממשקה מרפא, יש כמה כללים חשובים ששומרים על מקסימום הסגולות הבריאותיות שלו. לקרוא ולשמור
הוא נוגד חמצון נהדר, מסייע בשריפת קלוריות, מגן מפני מחלות לב ואפילו בעל תכונות אנטי אייג'ינג. כלומר, בדיוק המשקה שתרצו להשיג כמה שיותר מיתרונותיו. העניין הוא, שיכול להיות שאתם מפספסים הרבה מסגולות התה הירוק רק בגלל שאתם לא צורכים אותו נכון. אז הגיע הזמן לעשות קצת סדר בעניין.
כמה כוסות תה ירוק כדאי לשתות ביום?
באופן אידיאלי, מומלץ לצרוך בין שתיים לשלוש כוסות מדי יום.
תה ירוק מכיל קפאין, וצריכת כמות מופרזת שלו עלולה להוביל לתופעות לוואי מזיקות כמו כאבי ראש, חרדה ועצבנות.
בנוסף, בתה יש תרכובות נוגדות חמצון וצמחים טבעיים כגון טאנינים ופלבנואידים. עודף שלהם עלול לגרום לרעילות או לגרום נזק לכבד.
צריכת כמות כפולה של התה (כמו בשילוב שני תיונים יחד), במטרה להגביר את השפעתו על חילוף החומרים וההרזיה, איננה מומלצת. הדבר עלול להוביל ליתר חומציות בקיבה ובעיות עיכול.
הכל במידתיות | צילום: shutterstock
מתי לצרוך תה ירוק?
אחת התפיסות המוטעות הגדולות ביותר לגבי צריכת תה ירוק היא שאם תלגמו ממנו לאחר הארוחה, תצליחו להעלים את הקלוריות שבדיוק עיכלתם. המציאות היא ששתיית תה ירוק מיד לאחר הארוחות יכולה לעכב את ספיגת התזונה.
מספר תרכובות בתה ירוק יכולות להיקשר למינרלים בגופנו ולחסום את ספיגתם. במיוחד טאנינים וקפאין המפריעים לספיגת הברזל.
גם EGCG בתה ירוק עלול לשבש את ספיגת הברזל, הנחושת והכרום בגוף.
התה יכול גם לדלל גם את מיצי הקיבה וכתוצאה מכך להביא לעיכול לא תקין.
מכיוון שתה ירוק יכול להטעין אותנו באנרגיות מחודשות ולסייע בניקוי רעלים מהגוף, יש מי שחושבים שכדאי לצרוך אותו דבר ראשון על הבוקר.
זה לא לגמרי נכון. תה ירוק מכיל נוגדי חמצון ופוליפנולים חזקים אשר יכולים להגביר את ייצור חומצת הקיבה ולהפריע לעיכול אחרי שעות של צום לילה.
כלומר, את התה הירוק כדאי לשתות בין הארוחות ולא מיד לפניהן או אחריהן. מומלץ להותיר הפרש זמן של כ-45-30 דקות מכל כיוון, ויש להימנע מללגום אותו על קיבה ריקה.
מחקרים שונים הראו כי צריכת תמצית תה ירוק לפני פעילות גופנית, הגדילה את שריפת השומנים וזירזה התאוששות לאחר אימון אינטנסיבי, כך שאכן מומלץ לצרוך אותו לפני אימונים.
בניגוד לקפה ולמשקאות אחרים המכילים קפאין, תה ירוק מכיל גם חומצת אמינו ותיאנין (בעל ההשפעות המרגיעות). הקפאין והתיאנין פועלים יחד לשיפור תפקוד המוח ומצב הרוח.
יחד עם זאת, שימו לב שלא לצרוך אותו מעט לפני השינה אם אתם חשים שהדבר מפריע לכם להירדם.
המתינו לפחות חצי שעה לפני ואחרי ארוחות | צילום: shutterstock
איך לצרוך תה ירוק?
למרות שמדובר בתה, אתם לא אמורים לשתות אותו חם מדי. הרתחת החליטה או התיון לזמן ממושך מדי תגרום לתה לאבד את טעמו ומהותו. את התה יש ללגום חם ולא רותח.
בנוסף, אל תצאו מנקודת הנחה שככל שתשאירו את עלי התה במים, הדבר יוסיף חומרים מזינים למשקה. להפך, הפעולה עלולה לגרום לטעם מריר בתה ואף להזיק לו. 3-2 דקות של חליטה במים חמים יספיקו.
עבור מי שאוהבים להוסיף דבש לתה הירוק שלהם, כדי להמתיקו, מומלץ שלא להכניסו לתה רותח היות והדבר עלול לפגוע בערכו התזונתי של הדבש. אפשרו לתה להתקרר לטמפרטורה פושרת או חמה לפני הכנסת תוספות.
את התה יש לצרוך בהנאה ובזמן שיש לכם זמן פנוי. כך הוא משמש טוב יותר לתפקידו בשיפור תהליך חילוף החומרים ובהעלאת הקשיבות הפנימית.
אין לצרוך תרופות עם תה ירוק. בשביל זה יש מים. הסיבה לכך היא שההרכב הכימי של התרופה יכול להתערבב עם התה הירוק ולהוביל לחומציות מוגברת.
אם אתם רוצים ליהנות מיתרונות התה הירוק במלואם, כדאי לצרוך אותו עם מים מינרלים או מסוננים ולא במי ברז. הסיבה: בעיקר למטרת העצמת הטעם.
היחס הנכון בין עלי תה בתפזורת למים הוא 2 גרם תה ל-177 מ"ל מים חמים.
זכרו שתה ירוק הוא משתן, כך שתמיד מומלץ ללגום אותו יחד עם כוס מים כדי למנוע התייבשות.
אל תעשו שימוש חוזר בשקיות תה ירוקות: לא רק שתכולת הקפאין בשקית תה שכבר השתמשתם בה גבוהה מאוד, שקיות תה רטובות מועדות גם להדבקה מיקרוביאלית. ככלל, לעולם אל תשתמשו בשקיק תה יותר מפעמיים והעדיפו עלים על פני תיונים.
תה ירוק נמכר לעיתים רבות בתוספת טעמים מלאכותיים כמו לימונית, לואיזה, נענע ועוד. השתדלו לצרוך תה ירוק טבעי ונטול תוספות ולשלב בעצמכם את הטעמים ממקור טבעי כמו עלי נענע טריים, לימון, קינמון ועוד.
אל תאחסנו תה ירוק בקופסה פתוחה. את התיונים והתה הירוק בתפזורת מומלץ לשמור בכלי אטום. הסיבה לכך היא שהערך התזונתי שלהם יכול לרדת מאוד אם הם נמצאים בחשיפה מתמדת לאוויר.