ארוחות הבוקר הכי בריאות שיש

"בבוקר אכול כמו מלך, בצוהריים כמו נסיך ובערב כמו אביון" אמר הרמב"ם, וכנראה שידע על מה הוא מדבר. ארוחת הבוקר חיונית לתפקודינו ולגופינו. אבל מהי ארוחת הבוקר הבריאה ביותר וכיצד נכין אותה?

2 דק׳

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

שתף:

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

כל מי שאי פעם פקד חדר אוכל בבית מלון באילת יודע כמה חשובה ארוחת הבוקר בשבילנו. עם זאת, לא צריך להעמיס פשטידות, מאפים, גבינות וקינוחים בשביל לאכול כמו מלך. למעשה, עדיף להימנע מכל אלה.

 

מה כן כדאי? ארוחת בוקר משביעה, מזינה ובריאה, שתמלא אתכם באנרגיה ותגרום לכם להרגיש טוב, גם בהמשך היום. הנה הצעות לכמה ארוחות בוקר בריאות וטעימות, שיספקו כל טעם.

 

שייק ירוק

שייקים ירוקים עשירים בסיבים תזונתיים, גדושים בוויטמינים, בעיקר ויטמין C וויטמין K, במינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום ובנוגדי חמצון. בנוסף, הם קלים לעיכול ובעיקר – הם מאפשרים לכם לשלב כמות יפה של עלים ירוקים בתפריט, גם אם אתם פחות מתחברים לטעם.

 

טיפ שלנו: כדי שהשייק יהיה גם טעים, מומלץ להוסיף פרי או שניים. הפירות טובים במיוחד לארוחת בוקר, משום שהם מתעכלים במרביות על בטן ריקה. עם זאת, לא כדאי להגזים בצריכתם, בשל תכולת הסוכר הגבוהה שבהם. אם אתם רוצים שהשייק יהווה ארוחה שלמה שמכילה את כל אבות המזון, אפשר להוסיף גם כף טחינה.

שייק ירוק
שייק ירוק | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על שייק ירוק

מרכיבים (לכוס של כ-400 מ"ל)

  1. אגס גדול חתוך ומגולען
  2. 2 עלי קייל גדולים
  3. חופן עלי נענע
  4. תמר מג'הול מגולען
  5. 1/2 כוס מים
  6. 1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי

אופציה להוסיף:

  1. כף טחינה גולמית
  2. חופן פירות קפואים לבחירתכם: מנגו/אננס/פירות יער

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף מים לפי הצורך.

דייסת שיבולת שועל

אם אתם לא משלבים באופן קבוע שיבולת שועל בתפריט שלכם, זה הזמן להכניס אותה. שיבולת שועל היא פחמימה בעל אינדקס גליקמי נמוך (פחמימה שמתפרקת לאט וגורמת לשחרור איטי והדרגתי של הסוכר לדם), העשירה בסיבים תזונתיים החיוניים לעיכול תקין ולירידה במשקל, בוויטמינים ובמינרלים כמו סידן ואשלגן, ואפילו בחלבון.

 

מעבר לכל זה, דייסת שיבולת שועל היא ארוחת בוקר מעולה, גם בגלל שהיא משביעה, מחממת בחורף ובעיקר – טעימה. כמו במתכונים אחרים, גם כאן אפשר לשחק עם התוספות בהתאם לטעם.

דייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על דייסת שיבולת שועל

מרכיבים (למנה אחת)

  1. 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  2. 1 כוס חלב או חלב צמחי כמו חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

אופציה להוסיף:

  1. כפית דבש/סילאן/מייפל
  2. קינמון
  3. כפית קקאו וכף חמאת אגוזי לוז (שילוב מנצח שמקנה לדייסה טעם של נוטלה)
  4. פירות טריים חתוכים

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לסיר קטן את שיבולת השועל והחלב.
  • מערבבים ומביאים לרתיחה
  • כאשר הדייסה מבעבעת, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהדייסה מסמיכה מורידים מהאש
  • מוסיפים תוספות לפי הטעם ומערבבים.

 

פודינג צ'יה

הנה לכם הפתעה נעימה: הזרעים השחורים הקטנים האלה הם גם בריאים במיוחד מכיוון שהם מהווים מקור מצוין לאומגה 3 ועשירים בסיבים תזונתיים, וגם משביעים – כשמערבבים אותם עם נוזל הם מתנפחים ומקבלים מרקם של ג'לי סמיך וטעים, במיוחד כשמשדכים להם את התוספות המתאימות.

 

פודינג צ'יה יכול להיות נשנוש נפלא לשעות אחר-הצוהריים או לשמש כארוחת בוקר מזינה.

פודינג צ'יה
פודינג צ'יה | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר מבוססת על פודינג צ'יה

מרכיבים (לארבע מנות פודינג)

  1. 1/4 כוס זרעי צ'יה
  2. 1 כוס חלב שקדים לא ממותק/חלב אגוזי לוז/קרם קוקוס
  3. 2 כפות סירופ מייפל טהור
  4. 1 כפית תמצית וניל
  5. 1 כוס תותים טריים חתוכים

אופציה להוסיף:

  1. חמאת שקדים/ חמאת אגוזי לוז
  2. פירות טריים
  3. אגוזים קצוצים
  4. קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

  • ערבבו את כל החומרים בקערה והמתינו כ-15 דקות.
  • כאשר זרעי הצ'יה שוקעים למטה, ערבבו פעם נוספת.
  • כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך הלילה.
  • בבוקר, כאשר התערובת הפכה לפודינג סמיך, זלפו מלמעלה את התוספות שאתם אוהבים, ושיהיה בתיאבון.

 

פריטטה בצל, פלפל ותרד

איך אפשר לכתוב על ארוחות בוקר בלי להזכיר ביצים? עבור מי שאינו טבעוני, ביצים הן חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר הישראלית. והאמת שבצדק – ביצים מכילות חלבון מלא וויטמין D, הן משביעות ואפשר להכין איתן מגוון מנות.

 

אחת האפשרויות הבריאות ביותר היא פריטטה – מעין אומלט איטלקי שהבלילה שלו כוללת מגוון ירקות שתורמים לארוחה ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וגם הרבה צבע. הפריטטה מתאימה במיוחד לשבת בבוקר, כשלא ממהרים ואפשר להכין ולאכול בנחת.

 

פריטטה
פריטטה | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על פריטטה

מרכיבים (לשתי מנות):

  1. 4 ביצים
  2. 1 בצל קטן קצוץ
  3. פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  4. צרור של תרד נקי קצוץ
  5. חופן קוביות גבינת פטה 5 אחוז שומן (לא חובה)
  6. שמן זית
  7. מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • טורפים 4 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • מוסיפים לבלילה את התרד הקצוץ והגבינה ומערבבים.
  • מחממים מחבת שאפשר להכניס לתנור ומטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.
  • מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים עד שהן מתרככות.
  • שופכים את בלילת הביצים למחבת.
  • כאשר בלילת הביצים מתחילה להתייצב, מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשלוש דקות בחלק העליון של התנור עד שהפריטטה מזהיבה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

ויטמינים ומינרלים האם צריך ליטול תוספי תזונה גם אם אוכלים בריא?

אתם אוכלים בריא, צורכים מגוון ירקות ופירות, לא מעשנים, עושים כושר ואפילו ישנים...

סימי שאואר

דיקור סיני מטפלת ברפואה סינית: התאימו את התזונה לאלמנט הנשי או הגברי שלכם

מכירים את סמל היין והיאנג? מתברר שהם מאפיינים את המזון שאתם אוכלים ואת...

סימי שאואר

מזון בריא 3 מתכונים צבעוניים, בריאים וקלים להכנה שישדרגו לכם כל ארוחה

גזר, זוקיני ודלעת - אתם מכירים אותם ממדפי הסופר, אבל מעולם לא טעמתם...

המתכונים של:

יולי איז'ק

אשת קולינריה

דיאטות אכילה אינטואיטיבית: תפסיקו לעשות דיאטות ותתחילו לאכול לפי תחושות

כולנו היינו אכלנים אינטואיטיביים כתינוקות – אכלנו כשהיינו רעבים ואת הכמות שהיינו צריכים....

סימי שאואר

מזון בריא חלב שקדים ואגוזים להכנה ביתית: ללא סינון ועם מרכיב אחד בלבד

באפס מאמץ, בעלות מזערית ובגרסה הרבה יותר בריאה; הכירו את המתכון לחלב שקדים...

מערכת LivA

מזון בריא מנפצים את קודש הקודשים: למה מיץ הבריאות שלכם עלול להיות מסוכן?

מה הסיכוי שמיץ הירקות והפירות הטרי שלכם יביא אתכם לאי ספיקת כליות, למה...

מערכת LivA

תזונה הטבעונות הצילה את חיי: ריאיון מיוחד עם צופית גרנט לרגל יום הטבעונות הבינלאומי

צופית גרנט, אשת הטלוויזיה הוותיקה, מספרת לנו על ההחלטה להפוך לטבעונית, על התהליך...

ראיון עם:

צופית גרנט

דוקומנטריסטית ומנחת טלוויזיה

דיאטות דיאטה במשבר: למה אנחנו עוברים בין איסור לשחרור כל רסן?

אכלנו פרוסת עוגה בזמן הדיאטה, אז כמובן שהיום "נהרס" ונאכל כבר את כולה....

ראיון עם:

נופר ואליק

דיאטנית קלינית

ויטמינים ומינרלים איפה תמצאו ויטמינים אנטי דלקתיים?

דלקות הן סימן למנגנון הגנה תקין בגוף, אך לעיתים הן גם גורם סיכון...

אייל פלד