liva.co.il

מזון בריא

היפוקרטס אמר: "תן למזון להיות התרופה שלך, והתרופות שלך יהיו המזון שלך". בין הרעב הקיומי לתאווה היצרית לאוכל, מזון הוא גם אבן היסוד של הבריאות שלנו - הרגע בו הגוף אומר לנו תודה ומתגמל אותנו. בעולם שלם של תפריטים ומתכונים, אנחנו כאן כדי לעזור לכם לבחור נכון וטעים

הכי חם

מזון בריא

שיבולת שועל: הסופר פוד הכי זול שיש בסופרמרקט

לאור העובדה שהיא עשירה במינרלים ובסיבים תזונתיים ומכילה כמויות יפות של חלבון, אין זה מפתיע שכ- 80% ממשקי הבית בארצות הברית מחזיקים אותה במזווה. כל מה שחשוב לכם לדעת על שיבולת השועל

סימי שאואר

מזון בריא

לכריך של הבוקר או לארוחת הערב: מתכונים על בסיס טחינה לכל שעה ביום

היא עשירה בברזל, בוויטמינים ובמינרלים אבל יותר חשוב מזה: היא פשוט טעימה. אז לטובת מי שחולם לאכול בריא, אבל לא מוכן להתפשר על הטעם, הבאנו מתכונים שיעזרו לכם לשלב את הפלא הבריאותי בתפריט היומי שלכם – בוקר, צוהריים וערב

מירב רמתי נמני

תזונה טבעית

מזון בריא

7 סיבות טובות להפוך את הטחינה למוצר בסיסי במטבח שלכם

היא תשמור לכם על הלב, היא תאזן את רמות הסוכר, היא תגן עליכם מפני מחלות (לא עלינו) ובנוסף לכל זה - היא תשתלב באלגנטיות גם במתוק וגם במלוח. סיכמנו את כל הטוב שיש לטחינה להציע לכם

סימי שאואר

אסור לפספס

מזון בריא

כוח הזרע: הכל על נבטים

גידלנו אותם בגן הילדים, הם מציצים עלינו ממדפי הסופר, ואושיות הבריאות לא מפסיקות לדבר עליהם: מי הם הנבטים והאם הם באמת כל כך טובים לבריאותנו? רמז: אם אתן בהיריון, זה בעייתי

מפל ישי

מזון בריא

שונאים צבועים: הדברים שאתם חייבים לקרוא על צבעי מאכל

פחם לארוחת בוקר, חנקן לארוחת צוהריים וחרק אדום לארוחת ערב - צבעי המאכל בצלחת שלנו נמצאים שם רק לשם היופי והפיתוי, והשאלה היא באיזה מחיר בריאותי? המדריך המלא לצבעי מאכל שיגרום לכם להתבונן אחרת על אריזות המזון

אושרת זהר

מזון בריא

מי נגע לי בקולה? כל מה שרציתם לדעת על מיסוי משקאות ממותקים

הכוונה להטיל מס ישראלי על משקאות ממותקים יצרה שיח נוקב של בעד ונגד. כדי לבדוק את העניין לעומק, יצאנו לבחון מה קרה במדינות שעשו כבר את הצעד, למה דווקא המשקאות הקלים הפכו ל"אויבי הציבור", והאם מומלץ לכולנו לעבור לדיאט

רויטל ונונו

עורכת ראשית

כתבה בדקה

צילום: shutterstock

5 דברים שלא ידעת על השומן באבוקדו – ולמה הוא טוב לספיגת ויטמינים?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | שומני אבל חד

מקור עיקר הקלוריות באבוקדו (כ-75%) מגיע משומן. הנתון אכן נשמע גבוה ועשוי להיחשב כחיסרון עבור העוסקים בדיאטה, אך יש לזכור שמדובר בעיקר בשומן חד בלתי רווי – שמסייע לאיזון פרופיל השומנים בגוף ולמניעת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | לא נצבר בבטן

מניתוח סקר שנערך על ידי מכון הבריאות והתזונה בארה"ב, התברר כי צרכני אבוקדו נוטים להיות אנשים בריאים יותר, לפתח פחות שומן בטני, ושרמות הכולסטרול הטוב שלהם בדם (HDL), הן גבוהות יותר.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | מוריד כולסטרול רע

תכולת הפיטוסטרולים, ובייחוד הבטא-סיטוסטרול (Beta-sitosterol) שבאבוקדו, מעכבת את ספיחת הכולסטרול הרע בדם (LDL) ומסייעת בהורדת רמתו. האבוקדו הוא אחד המקורות הטובים ביותר לבטא-סיטוסטרול ומכיל כ-76 מ"ג ל-100 גרם פרי.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | בלי שומן בדפנות

ויטמין ה-E שבאבוקדו מונע את תהליך החמצון של רדיקלים חופשיים הגורמים לטרשת עורקים. הוויטמין פועל כנגד הצטברות רובד שומני בדפנות העורקים, שומר על כלי הדם ומפחית את ההדבקות של טסיות דם.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | עוזר לספיגה

הרמות הגבוהות של שומנים חד בלתי רוויים בשמן אבוקדו מסייעים בספיגת חומרים מזינים בגוף. רבים מהוויטמינים והמינרלים העיקריים שאנו זקוקים להם הם מסיסים בשומן. משמעות הדבר היא שהם נספגים בקלות דרך השומן שנכנס לגוף ונאגרים בו.

 



אהבתם? שתפו

מזון בריא Feed

מזון בריא

אם נרצה או לא: בעוד 30 שנה כולנו נהיה טבעונים

וזו לא הבשורה המבוססת היחידה לגבי השינויים התזונתיים שלנו עד 2050. עוד צפוי: מחסור באבוקדו, בקפה וביין, ומישהו ייאלץ לאכול חרקים

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא

מדובשו או מעוקצו? כל האמת מאחורי הדבש

משחר ההיסטוריה נהנה הדבש ממוניטין חיובי והפך לשם נרדף לסגולות בריאותיות. בשנים האחרונות התדמית המושלמת שלו נסדקה ונטען שהוא בסך הכל סוכר עם יחסי ציבור טובים מדי. בדקנו מחקרים וחזרנו עם מסקנות: האם הדבש בריא?

מערכת LivA

מזון בריא

מחקר: נמצאה תופעת לוואי חדשה לאכילת מלח

צריכה עודפת של נתרן גורמת לעלייה בלחץ דם ומגבירה את הסיכון למחלות לב - זה כבר ידוע לכולם. אבל לסכנה הבריאותית הבאה כתוצאה מאכילת כמה גרמים קטנים של מלח, באמת שלא ציפינו

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא

זבל טוב: מהו הג'אנק פוד הכי בריא?

אף שהוא ידוע לשמצה, גם באוכל המהיר מתברר שיש מזיק יותר ומזיק פחות, ואפילו כמה בחירות שנחשבות מזינות ומומלצות. התזונאית הקלינית, קרן אן גיימן, מסבירה מה ההבדל בין מזון מהיר לג'אנק פוד ומכתירה את המקום הראשון

ראיון עם:

קרן אן גיימן

תזונאית קלינית

עוד במזון בריא

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

השאלון החם:

מבין עצות הדיאטה הבאות של מומחי תזונה, איזו הכי אפקטיבית מניסיונך?

1. להנמיך ציפיות ולכוון לטווח הרחוק

2.לספור קלוריות ולנהל רישום של מה שאנחנו אוכלים

3.לגייס את הסביבה לקבלת תמיכה ושיתוף פעולה

4.להקפיד על אוכל בריא וטעים, ולהימנע מתחושת קיפוח