liva.co.il

פילאטיס

אימון גופני שיהפוך אתכם לגבוהים יותר – כבר יתרון גדול. בפילאטיס מאמינים שהכל מתחיל בליבה של הגוף ומשם כבר יגיעו היציבות, הגמישות, הזקיפות – וחיטובים שלא הכרתם, ובקיצור "גוף פילאטיס". אנחנו יודעים מה אתם חושבים: זו שיטה לנשים ורק עם מכשירים. תנו לנו להפתיע אתכם

קרא עוד >

הכי חם בפילאטיס

היריון ולידה

ספורט במהלך ההיריון: איך לעשות את זה נכון בטרימסטר הראשון

בהיריון? מזל טוב! דברים רבים הולכים להשתנות בחייך, אך ספורט לא חייב להיות אחד מהם. איך להתאמן נכון, מהן הפעילויות המומלצות וממה עלייך להיזהר בזמן האימון.

סימי שאואר

פילאטיס

תרימו לה: איך פילאטיס יציל לך את ריצפת האגן אחרי הלידה?

לא רק אורח החיים שלנו משתנה בעקבות הלידה, אלא גם רצפת האגן שלנו. כיצד שינויים אלה באים לידי ביטוי, מדוע לעיתים דווקא ההרפיה חשובה יותר מההחזקה, ואיך נוכל לחזק את רצפת האגן שלנו?

גלי סיטון

רוצים לקבל עדכונים על פילאטיס למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

אסור לפספס בפילאטיס

פילאטיס

"גוף פילאטיס": איך האימון ישנה לך את הצורה?

בעוד שכל אימון מאומץ ועקבי יגרום לשינויים במראה הגוף, בין מתרגלי פילאטיס רץ מושג ייחודי שנקרא "גוף פילאטיס". מדובר על מבנה גוף ספציפי, ארוך, מחוטב, אצילי, וזקוף במיוחד, הדומה לזה של רקדנים. איך פילאטיס יהפוך אותך לבלרינה גם אם מעולם לא לבשת חצאית טוטו?

מרינה קיגל

פילאטיס

עובד או לא? פילאטיס לירידה במשקל

היא ידועה בזכות היכולות שלה להאריך, לייצב, להגמיש ולחטב את הגוף, אך עדיין השאלה שמטרידה רבות היא: "האם פילאטיס תגרום לי לרזות?". אז ביררנו ויש לנו תשובות

מערכת LivA

פילאטיס

פילאטיס בהיריון: מונע ניתוח קיסרי, עלייה במשקל וכאבי גב

שורת מחקרים שבדקה את השפעת הפילאטיס על נשים בהיריון, העלתה כי מתאמנות מצליחות לשמור טוב יותר על בריאותן ויכולות להכין את גופן ללידה באופן מיטבי – עד לכדי מניעת ניתוחים קיסריים לא הכרחיים. חובה לקרוא

רקפת ואליק

כתבה בדקה על פילאטיס

צילום: shutterstock

5 דברים שלא ידעתם על פילאטיס – ולמה היא מונעת שפיכה מוקדמת?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | מיישרת את עמוד השידרה

מחקר משנת 2014, שנערך בקרב 24 נשים, בחן את השינוי בעמוד השידרה לאחר תרגול של 12 שיעורי פילאטיס אחת לשבוע. עמוד השידרה צולם ונמדד לפני ואחרי תוכנית האימונים. המחקר מצא שינויים מובהקים במבנה עמוד השידרה והתוצאות הצביעו על הזדקפותו כתוצאה מתרגול השיטה.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | משפרת את פעילות המוח

מחקר מסקרן שנערך בסין מצא שיפור עקבי בפעילות המוח בקרב נשים בריאות באמצע שנות ה-20 לחייהן שתרגלו פילאטיס. תוצאות המחקר רומזות לכך שייתכן ולפילאטיס יש את היכולת לסייע בטיפול במחלות שונות הקשורות לניוון המוח ולשיקומו.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | לשינה ערבה

מחקר מ-2008 מצא שתרגול פילאטיס שיפר פרמטרים מנטליים בקרב תלמידי קולג' שתרגלו את שיטת האימון במהלך הסמסטר. בין היתר, נמצא שיפור בתחושת המסוגלות העצמית ומצב הרוח באופן מובהק, והממצאים אף הצביעו על שיפור באיכות השינה.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | טובה לכל הגוף

תרגול פילאטיס מאמן את כל הגוף כמכלול ואיננו מפתח חלקים מסוימים בגוף יתר על המידה, בעוד שהוא מזניח אחרים. השילוב בין חיזוק שרירי הליבה, שיפור הכושר הגופני כמכלול והתמיכה בנשימה ובנפש, הופכים את הפילאטיס לאימון אינטגרטיבי שקשה לנצח את יתרונותיו.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | מחזקת עמידות במיטה

תרגול פילאטיס מחזק את שרירי רצפת האגן, שאגב, קיימים גם אצל גברים. על פי מחקר שנעשה על גברים שהתמודדו עם שפיכה מוקדמת, התברר כי חיזוק שרירי רצפת האגן הפחית אצלם את התופעה. בנוסף, שיפור זרימת הדם והגמישות המגיעים עם אימוני פילאטיס קבועים, עשויים לתרום גם בגזרת הביצועים במיטה.

 



אהבתם? שתפו

פילאטיס Feed

פילאטיס

לשלם בזיעה: מתי רואים תוצאות מאימון פילאטיס?

ההתחלה מלאת מוטיבציה, ההרגשה לאחר השיעור נהדרת, והתקוות בשמיים. לאחר חודש או חודשיים של תרגול מתחילות כבר שאלות כמו: למה הבטן עדיין רופסת, למה הגוף לא מחוטב יותר באופן משמעותי, ולמה אני לא רואה תוצאות בולטות? רגע לפני שאתם מתייאשים, ריכזנו לכם את כל התשובות

רויטל ונונו

עורכת ראשית

פילאטיס

ציטוטי פילאטיס: קבלו השראה מגאון

הוא התגאה שמעולם לא נפצע או נעזר במשכך כאבים, חשב שעמוד השדרה הוא המפתח לאיכות חיים, והאמין שהשיא שלנו צריך בכלל להגיע בגיל 70. הציטוטים של ג'וזף פילאטיס, האיש המחונן שהמציא את שיטת האימון הקרויה על שמו, יעוררו השראה גם במי שלא נוהג להימתח על מזרן

רויטל ונונו

עורכת ראשית

יוגה

מה עדיף לך: יוגה או פילאטיס?

הקרב הוותיק בין שתי שיטות התרגול הדומות מגיע סוף סוף להכרעה ברורה - והכל תלוי במה שאתם רוצים להשיג מהאימון. אז איזו שיטה תעזור לכם לרדת במשקל, ומה עדיף לבחור אם אתם לא כל כך גמישים?

סימי שאואר

פילאטיס

אימון פילאטיס לילדים: למי הוא הכי מתאים?

הוא מתאים לילדים שלא אוהבים להתחרות וגם לכאלה שזקוקים לרגיעה מספורט הישגי. הוא יסייע לזקוף גב כפוף של מתבגרים, ישפר לתלמידים את יכולות הקשב והריכוז ויפחית לא מעט לחץ. פילאטיס הוא האימון שהילדים שלכם יכולים רק להרוויח ממנו, והנה הסיבות למה

סימי שאואר

עוד בפילאטיס

השאלון החם:

מה היתרון הכי משמעותי שחווית כתוצאה מתרגול יוגה?

1. שיפור סיבולת לב-ריאה

2.חיזוק הגמישות ושיווי המשקל וחיטוב הגוף

3.הפחתה ברמות המתח והחרדה

4.דימוי עצמי חיובי יותר

המדריך הבסיסי לפילאטיס:

שיטת האימון הגופני שהומצאה על ידי ג'וזף פילאטיס כתרגול משקם לפציעות, הפכה במרוצת השנים לספורט פופולארי ואימון מחטב עבור מי שרוצה לחזק ולהאריך את שריריו וליהנות מיציבה זקופה וגוף גמיש וחטוב.

 

התרגילים בפילאטיס עובדים בין היתר על שרירי הליבה המייצבים (ובהם שרירי הבטן, הגב והאלכסונים), ומאמנים את הגוף להרחבת טווח התנועה. האימון מתמקד במתיחה והארכה של שרירים, במספר חזרות קצר, ובדומה ליוגה, מעניק חשיבות רבה לנשימה, לתנועתיות, לדיוק ולריכוז.

 

השיטה, שממשיכה לאסוף חסידים חדשים כל הזמן, עובדת בצורה של "פיזור הכוח" באופן מאוזן, על מנת לייצר גוף שרירי ומעוצב לכל אורכו.

מקור שיטת פילאטיס:

הפילאטיס הומצא בתחילת המאה ה-20 ע"י ג'וזף פילאטיס, גרמני שהיגר לארה"ב והתמחה באימונים להגנה עצמית ופיתוח גוף. את שיטת הפילאטיס הוא פיתח תחילה במחנה ריכוז בלנקסטר, במלחמת העולם הראשונה, כאמצעי לסיוע לחולים ולפצועים מהקרבות.

 

עם הגעתו של פילאטיס לארה"ב, השיטה הפכה פופולארית בקרב רקדנים, היות והם מבצעים תנועה חוזרת על אותן קבוצות שרירים מדי יום וסובלים מפציעות הזקוקות לשיקום.

 

פילאטיס התגאה בכך שמעולם לא נפצע או נעזר במשכך כאבים, טען שלפני שמתאמנים חייבים ללמוד לנשום נכון, וחשב שעמוד השדרה הוא המפתח לאיכות חיים.

 

"אתה בגיל של עמוד השדרה שלך", אמר ג'וזף פילאטיס, והאמין שעמוד שדרה מאוזן וחיזוק שרירי היציבה הם מקור התפקוד והכוח של הגוף ואלו ששומרים אותו צעיר.

פילאטיס – כיצד מתבצע האימון:

יש שתי שיטות עיקריות לאימון פילאטיס: פילאטיס מכשירים ופילאטיס מזרן. המטרות בשני סוגי האימונים זהות, וכך גם התוצאות, אך הדרך לביצוע התרגול שונה.

 

בפילאטיס מכשירים עובדים עם מגוון מכשירים (כמו מיטת רפורמר או מכשירי טרפז) עם קפיצים שיוצרים התנגדות ועוזרים לדייק את התנועה.

 

בפילאטיס מזרן, מתאמנים בישיבה או שכיבה על מזרן, כשאת ההתנגדות משיגים ממשקל הגוף או מעזרים חיצוניים כמו גומיות או גלילים.

 

מרכוז הוא אחד העקרונות המובילים של שיטת הפילאטיס, והכוונה היא לחיזוק החלק האמצעי של הגוף, כלומר ה-Core. חלק זה נתחם מהצלעות ועד קו הירך: כולל שרירי הבטן והגב התחתון, רצפת האגן, שרירי המותניים והעכוז.

 

כל אלו מרכיבים את "תחנת הכוח" (Powerhouse) של הגוף, מושג שתשמעו רבות בשיעורי פילאטיס. "תחנת הכוח" היא המחוך הפנימי של הגוף ומקור להעברת אנרגיה לשאר חלקיו. השרירים שמרכיבים את "תחנת הכוח" מספקים את היציבה והזקיפות לגוף ואת הבסיס לתנועות הגדולות שנעשות בזמן תרגול פילאטיס.

 

דרך תפעול נכון של שרירי המייצבים ב"תחנת הכוח", ניתן להוריד לחצים מחוליות שונות ולהביא לתנועתיות יעילה יותר של הגוף.

 

עוד חלק חשוב בביצוע אימון פילאטיס הוא שימת דגש על נשימה נכונה, ובעיקר נשימה צידית-אחורית (Posterior lateral breathing) שבה מרחיבים את בית החזה לצדי הצלעות ולאחור, מבלי לנפח את שרירי הבטן יתר על המידה וללא העלאת הלחץ התוך בטני.

יתרונות הפילאטיס:

את המראה החיצוני הייחודי של מתרגלי הפילאטיס אי אפשר לפספס: היציבה שלהם זקופה יותר, השרירים רזים ומוארכים, התנועות ניחנות באצילות אלגנטית, הם הרבה יותר גמישים מהאדם הממוצע ואפילו נראים כאילו גבהו בכמה סנטימטרים.

 

בניגוד לאימונים רבים, ההתמקדות בפילאטיס היא על נשימה נכונה ועל איכות של תנועה ודיוקה ולא על כמות של חזרות. השינוי החיצוני של מתרגלי השיטה, גורר אחריו לעתים גם שינוי של השאיפה למראה רזה וצנום במיוחד, והחלפתו במראה אתלטי, חטוב, חזק ובריא יותר.

 

בנוסף לכך, קיימת מגמה של אנשים שבילו שנים רבות בחדרי כושר וניפחו שרירים קצרים במיוחד, אשר עוברים לאימוני פילאטיס כדי לשנות את מראה הגוף שלהם. בין היתרונות המוכחים של פילאטיס ניתן למנות את שיפור פעילות המוח, שיפור איכות השינה, הפחתת כאבים, חיזוק היציבה ועוד.

 

מחקר משנת 2015, בחן את ההשפעות של פילאטיס על קבוצת נשים הסובלת מיתר לחץ דם. לאחר 16 שבועות של תרגול שני אימונים שבועיים, נמצא שהפילאטיס סייע להוריד את לחץ הדם בקרב המשתתפות. המחקר אף תמך בשימוש באימוני פילטיס כטיפול לא תרופתי להפחתת לחץ דם.

 

מחקר משנת 2014, שנערך בקרב 24 נשים, בחן את השינוי בעמוד השידרה לאחר תרגול 12 שיעורי פילאטיס אחת לשבוע. המחקר מצא שינויים מובהקים במבנה עמוד השידרה והתוצאות הצביעו על הזדקפותו כתוצאה מתרגול השיטה.

למי מיועדת שיטת פילאטיס:

פילאטיס מתאימה לכל הגילים, כולל ילדים ואוכלוסיית גיל הזהב. בנוסף, האימון נחשב יעיל גם עבור אנשים עם מגבלות תנועה או צרכים משתנים כמו נשים בהריון וחולים שזקוקים לשיקום לאחר פציעות, ומעניק להם מענה מותאם אישית.

 

פילאטיס אף נחשב יעיל למי שסובלים ממחלות וכאבים שונים כגון כאבי צוואר, כאבי גב, מיגרנות וכאבי ראש, פריצת דיסק, חולשה של רצפת האגן, בעיות של לחץ דם גבוה, אנרגיה ירודה ומתח נפשי.

עוד על פילאטיס