נבדק מחקרית

מחקר: בקרמל יש את אותה כמות נוגדי חמצון כמו במיץ תפוזים

אחרי כל השנים בהן נאמר לנו שסוכר הוא "רע", לא יכולנו שלא להתרגש מהממצאים החדשים על אותו סוכר שעבר בסך הכל תהליך חימום - כלומר הקרמל האהוב

2 דק׳

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

שתף:

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

טעם הקרמל המלוח הפך כידוע לכוכב הקינוחים והגלידות בשנים האחרונות. הרוטב הקל ביותר להכנה בעולם המתוקים, הוא גם אחד האהובים שבהם. אבל, הנאה לחוד ובריאות לחוד, אף אחד לא ניסה עד היום להשלות את עצמו שמדובר באוכל מזין.

 

ובכן, מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Foods Functional, הבהיר כי אף שקרמל עשוי מסוכר הוא שונה למדי ממנו.

 

 

יותר צבע – יותר בריאות

במהלך תהליך הקרמול נוצרות אלפי מולקולות שונות האחראיות על הטעם והצבע של הקרמל. תהליך חימום הסוכרים מוביל לתרכובות בעלות תכונות נוגדות חמצון מועילות, וככל שהקרמל מבושל יותר, כך יש בו פחות משקעי סוכר.

בננות בקרמל
בננות בקרמל – שילוב מנצח | צילום: shutterstock

המחקר קישר תכונות נוגדות חמצון לעוצמת הצבע של הקרמל. על פי הממצאים, ככל שדרגת הקרמול הינה גבוהה יותר, כך הפעילויות נוגדות החמצון של המזון גדולות יותר.

 

כלומר, קרמל עם צבע עשיר (שעבר יותר קרמליזציה), מכיל יותר נוגדי חמצון.

עוד ב מזון בריא

מחקר: נמצאה תופעת לוואי חדשה לאכילת מלח

לכתבה המלאה

הדבר דומה לקפה, מוצר קרוב יחסית לקרמל, בו מולקולות האחראיות על צבעו יכולות להיות בעלות השפעות מועילות, על פי עורכי המחקר.

 

למעשה נוגדי החמצון המצויים ב-140 מ"ג חומצה גאלית הקיימת בקרמל, שווי ערך ל -160 מ"ג מיץ פירות, שווה ערך לכוס מיץ תפוזים קטנטונת.

 

קרמל במרשם רופא

אף שהנתונים נשמעים מפתיעים, על סף ההזויים, מחברי המחקר טוענים שהדבר עשוי להוות פתח לבחינת התועלת הבריאותית של שילוב קרמל בתזונה כמקור משמעותי לנוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים החופשיים – אלו המאיצים הזדקנות מוקדמת והופעת מחלות.

גלידרייה
מתחבא מאחור: הקרמל המלוח – הטעם שכולנו התמכרנו אליו | צילום: shutterstock

לפני שאתם רצים לסניף של "גולדה" או לחפיסת סוכריות "וורטרס אורגינל", חשוב לציין כי המחקר נתמך ע"י מותג "ניגאי", יצרני קרמל מצרפת. בנוסף, גם אם הממצאים מדויקים, לא ניתן להכריז בשלב זה שקרמל הוא מזון בריאות שיכול להחליף אכילת סלט.

 

עוד כדאי לציין כי הקרמל שנבדק במחקר הוא באיכות גבוהה יותר מאלו שאנו רגילים למצוא במוצרים תעשייתיים ובמטבח הביתי.

 

מה שכן אופטימי הוא שאם מחקרים נוספים יצביעו על אותם ממצאים, הדבר עשוי לגרום לפיתוח של קרמל רפואי. משהו שנשמח לקנות כנראה בבית המרקחת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא לכריך של הבוקר או לארוחת הערב: מתכונים על בסיס טחינה לכל שעה ביום

היא עשירה בברזל, בוויטמינים ובמינרלים אבל יותר חשוב מזה: היא פשוט טעימה. אז...

מירב רמתי נמני

תזונה טבעית

זוגיות מחקר: אנחנו לא באמת יודעים מה אנחנו רוצים בבן זוג

לכולנו יש בראש רשימה של תכונות שחשובות לנו בבן או בת זוג, על...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא הלבן, השחור והמלא: כל מה שאתם צריכים לדעת על שומשום

הטחינה היא אמנם מעמודי התווך של המטבח המקומי, אבל באבותיה, זרעי השומשום, אנחנו...

עדי כץ

מזון בריא מדריך מלא: הדרך הנכונה ליהנות מיתרונות התה הירוק

מה כבר צריך לדעת על תה?! מוזגים מים חמים ושותים. אז זהו,...

נטלי רון

נטורופתיה בריאות בקערה: המרקים שירפאו אתכם

מרקים הם מנה מחממת, מזינה, משביעה וקלה לעיכול, אך כמה מכם מתאימים את...

נועה יואל

נטורופתית

היריון ולידה יום כיפורים: האם לנשים בהיריון ואימהות מניקות מותר לצום?

נשים הרות רבות מעוניינות לצום ביום כיפור ובימי תענית אחרים. ביררנו עם מומחית...

ראיון עם:

ד"ר מורן אגסי זייטלר

גניקולוגית

מזון בריא מזון מותסס: אורי מאיר צ'יזיק על הטרנד שמחזיר את החיידקים לאופנה

אם פעם כולנו היינו מתסיסים מזון בבית שלנו, הרי שעם פתיחתו של הסופרמרקט...

ראיון עם:

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה

דיקור סיני דיקור סיני: האם הוא באמת עובד?

מדובר בטיפול משלים נפוץ ופופולרי מאוד, ועדיין יש מי שטוענים שרפואה "רצינית" לא...

סימי שאואר

מזון בריא פרוביוטיקה טבעית: החיידקים הטובים שבירקות כבושים

הם הפכו למילת גנאי לתיאור אוכלוסיית "המתלוננים", אנחנו רגילים לצרוך אותם לצד מנת...

מערכת LivA