נבדק מחקרית

מחקר: בקרמל יש את אותה כמות נוגדי חמצון כמו במיץ תפוזים

אחרי כל השנים בהן נאמר לנו שסוכר הוא "רע", לא יכולנו שלא להתרגש מהממצאים החדשים על אותו סוכר שעבר בסך הכל תהליך חימום - כלומר הקרמל האהוב

3 דק׳

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

שתף:

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

טעם הקרמל המלוח הפך כידוע לכוכב הקינוחים והגלידות בשנים האחרונות. הרוטב הקל ביותר להכנה בעולם המתוקים, הוא גם אחד האהובים שבהם. אבל, הנאה לחוד ובריאות לחוד, אף אחד לא ניסה עד היום להשלות את עצמו שמדובר באוכל מזין.

 

ובכן, מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Foods Functional, הבהיר כי אף שקרמל עשוי מסוכר הוא שונה למדי ממנו.

 

 

יותר צבע – יותר בריאות

במהלך תהליך הקרמול נוצרות אלפי מולקולות שונות האחראיות על הטעם והצבע של הקרמל. תהליך חימום הסוכרים מוביל לתרכובות בעלות תכונות נוגדות חמצון מועילות, וככל שהקרמל מבושל יותר, כך יש בו פחות משקעי סוכר.

בננות בקרמל
בננות בקרמל – שילוב מנצח | צילום: shutterstock

המחקר קישר תכונות נוגדות חמצון לעוצמת הצבע של הקרמל. על פי הממצאים, ככל שדרגת הקרמול הינה גבוהה יותר, כך הפעילויות נוגדות החמצון של המזון גדולות יותר.

 

כלומר, קרמל עם צבע עשיר (שעבר יותר קרמליזציה), מכיל יותר נוגדי חמצון.

עוד ב מזון בריא

מיץ סחוט זה בריא? הדיאטנית הזאת רוצה שתפסיקו להתעלל בפירות

לכתבה המלאה

הדבר דומה לקפה, מוצר קרוב יחסית לקרמל, בו מולקולות האחראיות על צבעו יכולות להיות בעלות השפעות מועילות, על פי עורכי המחקר.

 

למעשה נוגדי החמצון המצויים ב-140 מ"ג חומצה גאלית הקיימת בקרמל, שווי ערך ל -160 מ"ג מיץ פירות, שווה ערך לכוס מיץ תפוזים קטנטונת.

 

קרמל במרשם רופא

אף שהנתונים נשמעים מפתיעים, על סף ההזויים, מחברי המחקר טוענים שהדבר עשוי להוות פתח לבחינת התועלת הבריאותית של שילוב קרמל בתזונה כמקור משמעותי לנוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים החופשיים – אלו המאיצים הזדקנות מוקדמת והופעת מחלות.

גלידרייה
מתחבא מאחור: הקרמל המלוח – הטעם שכולנו התמכרנו אליו | צילום: shutterstock

לפני שאתם רצים לסניף של "גולדה" או לחפיסת סוכריות "וורטרס אורגינל", חשוב לציין כי המחקר נתמך ע"י מותג "ניגאי", יצרני קרמל מצרפת. בנוסף, גם אם הממצאים מדויקים, לא ניתן להכריז בשלב זה שקרמל הוא מזון בריאות שיכול להחליף אכילת סלט.

 

עוד כדאי לציין כי הקרמל שנבדק במחקר הוא באיכות גבוהה יותר מאלו שאנו רגילים למצוא במוצרים תעשייתיים ובמטבח הביתי.

 

מה שכן אופטימי הוא שאם מחקרים נוספים יצביעו על אותם ממצאים, הדבר עשוי לגרום לפיתוח של קרמל רפואי. משהו שנשמח לקנות כנראה בבית המרקחת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא פרוביוטיקה טבעית: החיידקים הטובים שבירקות כבושים

הם הפכו למילת גנאי לתיאור אוכלוסיית "המתלוננים", אנחנו רגילים לצרוך אותם לצד מנת...

מערכת LivA

מזון בריא מי נגע לי בקולה? כל מה שרציתם לדעת על מיסוי משקאות ממותקים

הכוונה להטיל מס ישראלי על משקאות ממותקים יצרה שיח נוקב של בעד ונגד....

רויטל ונונו

עורכת ראשית

זוגיות מחקר: אנחנו לא באמת יודעים מה אנחנו רוצים בבן זוג

לכולנו יש בראש רשימה של תכונות שחשובות לנו בבן או בת זוג, על...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

ניקוי רעלים מזון לריאות: אילו מאכלים יגנו על איברי הנשימה שלכם?

כורכום מסייע לאסטמה, תפוח מפחית סיכון לסרטן ריאות, ואוכמניות מאטות את קצב הירידה...

סימי שאואר

מזון בריא אם נרצה או לא: בעוד 30 שנה כולנו נהיה טבעונים

וזו לא הבשורה המבוססת היחידה לגבי השינויים התזונתיים שלנו עד 2050. עוד...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא צבעי מאכל טבעיים: כך תכינו אותם בקלות ובבית

האם אתם מעדיפים לאכול תותים או נפט בעוגה שלכם? כשמדובר בצבעי מאכל, הבחירה...

מערכת LivA

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

ויטמינים ומינרלים יותר מ-B12 : ערכים תזונתיים שאי אפשר לקבל מהצומח

צמחונים וטבעונים נהנים מאריכות ימים ומסיכון מופחת לפתח סוכרת, אוסטאופורוזיס ומחלות לב...

סימי שאואר

מזון בריא מתכונים לקינוחים בריאים: כדורי אנרגיה, עוגת גזר חלומית וגלידת בננה

הם בריאים, קלים להכנה ומעל הכול - טעימים. הכירו את הקינוחים הבריאים שתוכלו...

סימי שאואר