המזון שמשפיע על איך שאנחנו נראים | צילום: shutterstock
תזונה מגוונת ועשירה במזון צמחי, מלא ואיכותי עשויה להשפיע על מראה ומרקם עורנו – ואנחנו מתכוונים לשינוי מהיר ובולט לעין. מומלץ להוסיף לפחות פריט מזון אחד מכל אחת מהקטגוריות הבאות לשגרת האכילה היומיומית ולהשתדל להעשיר את התזונה במגוון פירות וירקות טריים, וכמובן לשתות המון מים.
- כלורופיל – מנקה את הגוף מרעלים
הכלורופיל הינו פיגמנט ירוק בעל תכונות נוגדות חמצון ודלקתיות, שצריכתו מסייעת כנגד הזדקנות מוקדמת של העור ומפחיתה דלקות עור כרוניות. בנוסף, הכלורופיל מטהר את הכבד, הדם והמעיים מרעלים – פעילות שעשויה להטיב באופן משמעותי עם מראה העור. הכלורופיל קיים בכל הירקות העליים הירוקים, בברוקולי, קייל, בכרוב, במלפפון ובמיץ עשב חיטה. - ליקופן – מגן על העור מפני נזקי השמש
הליקופן הינו נוגד חמצון רב עוצמה שצריכתו מאטה תהליכי הזדקנות ומגנה מפני סרטן העור. מחקרים מצאו כי צריכת ליקופן מגנה על העור מפני הנזקים הנגרמים לו בזמן החשיפה לשמש. הליקופן מצוי בעגבנייה, אבטיח, אשכולית אדומה, פפאיה וגויאבה ורודה. - בטא קרוטן – נלחם בדלקות העור
בטא קרוטן הינו הנגזרת הצמחית של ויטמין A, הידוע בהשפעתו המיטיבה על העור. פעילותו נוגדת החמצון מסייעת במזעור נזקי קרינה, האטת תהליכי הזדקנות העור ובהגנה בפני סרטן העור. בזכות תכונותיו האנטי דלקתיות הוא מומלץ עבור הסובלים ממחלות עור, וצריכתו אף מסייעת להחלמה מהירה יותר של פצעים. בטא קרוטן מצוי בעיקר בפירות וירקות צהובים וכתומים כגון גזר, בטטה, דלעת, מלון כתום, פפאיה, משמש, מנגו, אפרסק, חסה, פטרוזיליה וברוקולי. - מים – מעניקים לחות וחיוניות
שתיית מים מספקת (10-8 כוסות ביום), מזינה את עורנו בלחות ומשווה לו מראה חי ורענן יותר, באופן גלוי לעין. בנוסף, מים מסייעים לגוף בניקוי רעלים אשר מפחיתה את ניקוזם דרך העור – דבר שעלול לגרום להופעת פצעונים או פריחות. גם אכילת פירות וירקות עתירי נוזלים דוגמת אבטיח, מלון ומלפפון תסייע להשיג את המראה החיוני בעור ותשיב לו ברק ונפח. - ויטמין C – מותח וממצק
ויטמין C הכרחי לייצור חלבון הקולגן – התשתית האלסטית עליה מתוח עורנו. הוויטמין חיוני גם להעלאת רמות החומצה ההיאלורונית בגוף, המקנה לעור מראה תפוח ומלא. בנוסף, פעילותו נוגדת החמצון של הוויטמין מאטה תהליכי הזדקנות ותומכת בהגנה על העור מנזקי השמש. ויטמין C רגיש מאוד לאור ולחום ומצוי בשפע בכל הפירות והירקות במצבם החי. מחצית גמבה אדומה מספקת את מנת הצריכה היומית המומלצת של הוויטמין לאדם בוגר. מקורות טובים נוספים לוויטמין C הם מנגו, גויאבה, פפאיה, קיווי ופירות הדר. - ויטמין E – שומר עלינו צעירים
ויטמין E הוא נוגד חמצון בעל השפעה רבה על מראה העור ומניעת התפתחות קמטים. הקפדה על צריכתו תפחית את אובדן הלחות והגמישות מהעור, תמנע חמצון שומנים העלול לגרום נזק לתאים ותסייע בהגנה על העור מפני גורמי סביבה מזיקים. ויטמין E קיים בתפוחים, בננות, גזר, חסה, ברוקולי, תפו"א, בטטה, תירס, אורז מלא, אבוקדו, שקדים, נבטי אספסת, חלמית ושמן שומשום. - חומצת שומן מסוג אומגה 3 – מזינה ואנטי דלקתית
צריכה מספקת של אומגה 3 מסייעת באיזון שומני העור ובכך מונעת את התייבשות תאי העור ומחזקת אותם. בנוסף, פעולתה האנטי דלקתית תסייע להחלמת עור דלקתי ומגורה. מקורות טובים לאומגה 3 הם אגוזי מלך, זרעי פשתן וזרעי צ'יה – אותם מומלץ לטחון בעצמכם היות וחומצת שומן עדינה זו מתעפשת במהירות. מקורות נוספים לאומגה 3 הם ירקות עליים ירוקים (שבראשם "רגלת הגינה", חסת קייל, חסה ערבית וכרוב), ברוקולי, אוכמניות ומנגו.