כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
אתם הולכים לישון טוב יותר, לרדת במשקל, לקיים יותר יחסי מין ולהרגיש בנוח בגוף שלכם. תשכחו מכותונת לילה סקסית או מפיג'מה נוחה - הסוד לאושר נמצא כנראה בעור חשוף תחת שמיכה
לישון בעירום: הבחירה הבריאה? | צילום: shutterstock
שתף:
לישון בעירום: הבחירה הבריאה? | צילום: shutterstock
המחשבה על שינה בעירום גורמת לחלקנו לחוש חשופים מדי, שלא לדבר על כך שלעיתים הרעיון לא תואם את מזג האוויר או את תנאי המחייה בבית. אבל, עם התאמות מתבקשות וכמובן שתחת כיסוי, זה יכול להיות הדבר הכי טוב שתעשו לבריאות, לביטחון העצמי ולחיי המין שלכם.
למעשה, הנתון הבא אולי יפתיע אתכם, אבל, על פי סקר שנערך בארה"ב על הרגלי שינה, נמצא שאחד מתוך כל שלושה משתפים כבר ישן בעירום. הבחירה להיכנס למיטה בלבוש אדם וחוה, נעשית מן הסתם מטעמי נוחות, אבל מתברר כאמור, שיש לה גם יתרונות בריאותיים, ישירים ועקיפים, שלא תוכלו להרשות לעצמכם לפספס.
להתקרר כדי להירדם
כשחם מדי בלילה, אנחנו נוטים לנוע ולהתהפך יותר ואף להתעורר. השינה בעירום מונעת את ההתחממות, עניין קריטי בעיקר אצל נשים בגיל המעבר, הסובלות מגלי חום והזעה לילית.
הגוף, יש לדעת, צריך להתקרר כדי להירדם. לפי מחקר שפורסם ב-Journal of Physiological Anthropology, גוף האדם מוריד את הטמפרטורה בזמן השינה ומעלה אותה עם היקיצה. טמפרטורת הגוף האופטימלית לשינה היא כ-18 מעלות צלזיוס.
למה הטמפרטורה חשובה? מכיוון שהיא אחראית על הסדרת השעון הביולוגי והוא זה שקובע מתי הגוף מוכן לשקוע בשינה ומתי להקיץ.
להוריד סטרס
מכיוון שלשינה בעירום יש השפעה על איכות השינה, יש לה בעקיפין, לא מעט יתרונות בריאותיים. למשל, הורדת סטרס. מחקרים מראים שמחסור בשינה, מעלה את הפרשת הורמון הלחץ, קורטיזול. לחץ, ביחד עם מחסור בשינה, יכולים להביא לשינויים במצב הרוח ואפילו לירידה בביצועים הקוגניטיביים.
הפרשה מרובה של קורטיזול שנגרמת מעייפות, מביאה, על פי מחקר נוסף לפגיעה במערכת החיסונית, לעלייה במשקל, לסיכון מוגבר למחלות לב ועוד.
לעודד את חילוף החומרים ולחזק את מערכת החיסון
יתרון נוסף של שינה בריאה הוא חילוף חומרים סדיר. מחקר שפורסם במגזין Diabetes Care, מראה שהרגלי שינה גרועים מביאים לשיבוש בחילוף החומרים שמתבטא בהשמנה, ביתר לחץ דם ובעלייה ברמות הסוכר והכולסטרול.
בנוסף, שינה טובה מחזקת את מערכת החיסון. כשהגוף במצב של מנוחה, תאי המערכת החיסונית יכולים להתמקד בלוחמה בנגיפים וחיידקים.
למנוע מחלות
עוד מחקר מעניין חושף את הקשר בין איכות ומשך השינה, לבין הופעת מחלות. מתוך מאגר נתונים שנאסף לאורך שש שנים, עולה שאנשים שישנים פחות משש שעות בלילה, חשופים פי שלושה לסיכון להופעת מחלות כמו סוכרת, שבץ והתקפי לב.
להועיל לעור
מחסור בשינה, לא מיטיב גם עם מראה העור. כאשר חסרה לגוף מנוחה, העור מאבד את האיזון ויכול לפתח יובש ודלדול, או לחלופין, שומניות ואקנה. שינה בעירום יכולה להועיל לעור גם באופן ישיר יותר, מאחר שבגדים, בעיקר צמודים, עלולים לגרום להזעה שמביאה לעיתים להתפתחות פצעונים.
להוריד במשקל
שינה איכותית טובה גם לשמירה על המשקל ובעירום, אף יותר. מחקר שנערך בבריטניה, מצא ששינה בגוף חשוף, מעודדת אותו לייצר יותר "שומן חום" (אחד משני סוגי השומן בגוף, לצד השומן הלבן), שתפקידו לחמם והוא עושה זאת באמצעות שריפת קלוריות.
לקדם בריאות וגינלית
אצל נשים, שינה בעירום או לפחות ללא תחתונים, יכולה לקדם גם את הבריאות הווגינלית ולהוריד את הסיכון לזיהומים פטרייתיים בנרתיק – הנוצרים בין השאר מעודף לחות. שינה ללא תחתונים מאפשרת לאזור להתאוורר. אגב, אם אתן מתעקשות על תחתונים, שיהיו מכותנה ולא מבד סינתטי.
ביגוד מחמם ולוחץ בלילה, לא מועיל גם לפוריות הגברית. מחקר שפורסם במגזין Human Reproduction וכלל 656 גברים שנזקקו לטיפולי פוריות, גילה שעדיף לגבר, אם לא לישון בעירום, לפחות ללבוש תחתוני בוקסר ולא תחתונים צמודים. לחץ וחימום של האשכים, עלולים לפגוע באיכות הזרע שלו.
להרגיע
לשינה בעירום יש גם יתרונות פסיכולוגיים; היא מאפשרת להגביר את התחושתיות של עור הגוף, להביא לרגיעה של מערכת העצבים ואף יכולה להוות סוג של טיפול להרגעה עצמית.
לחזק את הדימוי העצמי
דימוי גוף שלילי יכול לפגוע בסיפוק המיני, להביא להפרעות אכילה, דיכאון וערך עצמי נמוך. לדברי המטפלת הזוגית, אליסיה מונוז, שינה בעירום יכולה לשפר את היחס לגוף. "כשאתה נותן לעצמך הזדמנות להרגיש בנוח עם הגוף העירום, אפילו לבד במיטה", היא אומרת, "אתה למעשה שולח לתת מודע מסרים כמו, 'יש לי זכות להיות בגוף שלי', 'הגוף שלי לא צריך להיות תמיד מוסתר ורשאי להרגיש משוחרר"'.
גם מחקרים מראים ששינה בעירום מגבירה את תחושת הסיפוק בחיים ומשפרת את דימוי הגוף ומכאן את הביטחון העצמי, המוטיבציה וההצלחה.
לשפר את חיי המין והזוגיות
לשינה בעירום בזוג, יש בונוסים נוספים. היא יכולה להדליק את התשוקה לעיתים תכופות יותר ואם היא אכן משפרת את דימוי הגוף, גם לכך תרומה ליחסי מין תדירים ומספקים יותר.
העירום המשותף יכול גם להגדיל את הקרבה הרגשית הזוגית, מאחר שמגע של עור בעור, משחרר הפרשת אוקסיטוצין, "הורמון האהבה", ואכן בסקר שנערך בארה"ב וכלל 1,000 משתתפים, 57% מהישנים בעירום דיווחו שהם מאושרים בזוגיות, לעומת רק 48% מאנשי הפיג'מות.