נבדק מחקרית

מה הם "מי נחושת" והאם כדאי שתתחילו לצרוך אותם?

מדובר במינרל הכרחי לתהליכים ביולוגיים שונים שקיים, בין היתר, בקטניות, אבוקדו וקקאו. אך האם אנחנו צריכים לצרוך נחושת גם דרך המים שאנחנו שותים? על הטרנד שמתפשט בעולם ומה שידוע עליו עד כה

2 דק׳

מי צריך לצרוך נחושת דרך המים? | צילום: shutterstock

מי צריך לצרוך נחושת דרך המים? | צילום: shutterstock

שתף:

מי צריך לצרוך נחושת דרך המים? | צילום: shutterstock

עולם הבריאות הטבעית והתזונה הבריאה מלא בטרנדים שכובשים אותו בסערה, חלקם נעלמים כלעומת שבאו ואחרים כאן כדי להישאר.

 

אחד הטרנדים המעניינים, גם אם השנויים במחלוקת, של התקופה האחרונה, הוא שתיית מי נחושת – מים שאוחסנו בכלי נחושת, כך שהמתכת מחלחלת למים ונצרכת לגוף.

לנחושות יש תכונות טיהור ולכן היא יכולה לשמש לסינון מים

 

בקבוק נחושת וכוס מים
בקבוק נחושת – האם יש טעם להתחיל לשתות ממנו?

על אף שהטרנד כבש את העולם רק בעת האחרונה, והבטחות על שתיית מים מ"הבקבוק הכי בריא בעולם" נפוצו ברשת, שורשיו טמונים ברפואה האיורוודית, רפואה הודית עתיקה.

 

הרעיון שעומד בבסיס שתיית מי נחושת הוא שהנחושת היא יסוד החיוני לתפקודים רבים של הגוף כמו ייצור אנרגיה והעברת המסרים הכימיים של המוח.

 

למרות זאת, הטרנד נחשב לשנוי במחלוקת, בעיקר משום שגוף האדם זקוק רק לכמות מזערית של נחושת (כ-0.9 מ"ג ביום), אותה הוא יכול לקבל מצריכת מזונות כמו דגנים מלאים, קטניות, זרעים, אגוזים ואפילו שוקולד מריר. חוקרים מעריכים שעודף נחושת הוא רעיל לגוף, אך עדיין לא ידוע מהו סף הרעילות.

 

יש לציין כי ישנן שתי מחלות תורשתיות הנקשרות לתפקוד הנחושת בגוף: מחלת מנקס, שם קיים פגם בגן הסופג את הנחושת בגוף, ומחלת ווילסון, הנובעת מהצטברות של נחושת באיברים שונים בגוף.

 

למה לשתות מי נחושת?

חסידי שתיית מי נחושת מייחסים למי הנחושת שלל תכונות מיטיבות, מירידה במשקל, דרך חיזוק מערכת החיסון ועד אנטי אייג'ינג.

 

יחד עם זאת, חלק מהתכונות הנקשרות לצריכת המינרל הן בגדר השערות עדיין, ומה שהוכח עד כה הוא די מצומצם.

עוד ב ויטמינים ומינרלים

איפה תמצאו ויטמינים אנטי דלקתיים?

לכתבה המלאה

מי נחושת הם אנטי בקטריאליים

לנחושות יש תכונות טיהור ולכן היא יכולה לשמש לטיהור מים ולסינונם.

 

מים מזוהמים מכילים כמויות אדירות של חיידקים, ובהם חיידק הסלמונלה הגורם לשלשולים וכאבי בטן, וחיידק הויבריו כולרה אשר גורם למחלת הכולרה. כמה מחקרים הוכיחו שאחסון מים בכלי נחושת עשוי להרוג את החיידקים הללו.

 

 

חוקרים מאמינים שהחשיפה לנחושת גורמת לנזק נרחב לקירות התא של החיידקים המדוברים והורגת אותם.

 

על מנת שמי הנחושת יהיו יעילים ויהרגו את החיידקים, יש להשרות את המים בכלי הנחושת במשך כמה שעות. חלק מההמלצות מדברות על השרייה של לילה, ואחרות על 24-16 שעות ואפילו למשך 48 שעות.

קנקן מנחושת עם מים
מי נחושת לקטילת חיידקים

מניעת מחלות לב וכלי דם

מחסור בנחושת מביא לשינויים ברמות השומנים בדם ועלול להוות גורם סיכון למחלות לב וכלי דם. מחקרים הראו שמדדים כמו לחץ דם וכולסטרול, שמהווים סיכון למחלות לב וכלי דם, היו נמוכים יותר אצל אנשים שצרכו רמות גבוהות יותר של נחושת.

 

עם זאת, ישנם מחקרים סותרים שמראים תוצאות שונות (למשל, שהסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם עולה ככל שריכוז הנחושת בדם עולה), ולכן לא ברור באופן חד משמעי אם צריכת מי נחושת עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם.

 

 

החסרונות של שתיית מי נחושת

החיסרון העיקרי בשתיית מי נחושת הוא, כאמור, חשש מצריכת יתר של נחושת שעלולה להיות רעילה לגוף – אף שהדבר נחשב למצב נדיר. עודף נחושת בגוף עלול לגרום לכאבי בטן, שלשולים והקאות, ובמקרים חמורים יותר גם לנזק לכבד ולמחלות כליה.

 

יש לציין שהרעלת נחושת עלולה להתפתח בעיקר כתוצאה ממים הזורמים דרך צינורות נחושת. כאשר מדובר במים המושרים בכלי נחושת, המינונים נמוכים בהרבה, ולרוב הם מתחת לרף היומי המומלץ. למרות זאת, מומחים טוענים כי מומלץ לצרוך לא יותר משלוש כוסות מי נחושת ביום על מנת לא להגיע למצב של הרעלה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

דיקור סיני אלרגיה עונתית: טיפול טבעי נגד אף גדוש ונזלת

"תקלה" במערכת החיסון מפתחת אצל אנשים מסוימים רגישות המוכרת כאלרגיה. כאשר המחלה היא...

מערכת LivA

הגיל השלישי איך הופכים חכמים יותר ככל שמתבגרים?

איך שומרים על מוח צעיר ומתפקד היטב? בדיוק כמו עם הגוף – מאמנים...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא אבוקדו: טוב לבריאות ורע לדיאטה?

יצא לו שם של פרי "משמין", הוא הפסיד את יוקרתו לטובת הגזר ויש...

מערכת LivA

ויטמינים ומינרלים ההסבר הכי פשוט שתשמעו על מינרלים

כולנו שמענו על "מים מינרלים" ועל אנמיה, אבל האם ידעתם ששניהם קשורים למינרלים...

אריאל רוז'יצקי

מזון בריא שונאים צבועים: הדברים שאתם חייבים לקרוא על צבעי מאכל

פחם לארוחת בוקר, חנקן לארוחת צוהריים וחרק אדום לארוחת ערב - צבעי המאכל...

אושרת זהר

נשים את שורפת אקסטרה קלוריות: 10 דברים שלא ידעת על המחזור שלך

האם גברים מריחים אותך בזמן הווסת, למה את לא מדממת בבריכה, ומה כמות...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא רגע של בלבול: מה ההבדל בין מוזלי לגרנולה?

הם נראים דומים וחולקים את אותם המרכיבים, עד שקשה להבדיל בין שניהם ולעיתים...

נטלי רון

מזון בריא איך מכינים מים בטעמים בבית?

אם אתם משתעממים ממים, חוששים שאתם לא שותים מספיק ובאופן כללי מעדיפים משקאות...

סימי שאואר

כירופרקטיקה לבנות מחדש: כיצד ניתן לטפל בפציעות ספורט ולמה קרח הוא עדיין פתרון טוב?

פציעות ספורט מתרחשות בגלל מה שחובבנים עושים לפני ואחרי אימון, ומה שמקצוענים עושים...

ד"ר רפי פרטר

כירופרקט