עשה זאת בעצמך: מים בטעמים תוצרת בית
כולנו יודעים ששתיית שמונה כוסות מים לפחות, מדי יום, היא חיונית לבריאות שלנו. הסיבה שרבים מאיתנו לא עושים זאת היא שהתרגלנו לטעם המתוק של המיצים והמשקאות הקלים והמוגזים, שבלעדיהם, המים הרגילים שלנו פשוט לא כל כך מפתים.
הבעיה היא שמשקאות ממותקים, גם אם הם בגרסת הדיאט, אינם בחירה בריאותית מומלצת.
חלקם מכילים כמויות גדולות של סוכר, צבעי מאכל, חומרים משמרים וחומצה זרחנית. אגב, גם מיצים טבעיים, כמו מיץ תפוזים סחוט שהוכן משני תפוזים בלבד, מכילים קלוריות רבות והמון סוכר (במקרה זה כ-90 קלוריות בכוס קטנטנה).
לפני כעשור וחצי, נכנסו לחיינו ה"מים בטעמים"; הגדרה מתוחכמת ושיווקית למשקאות ממותקים עם שם תמים שמשדר בריאות. גם אם כמות הסוכר במשקאות אלו פחותה לעומת משקאות קלים אחרים, עדיין מדובר על משקאות המכילים ככפית סוכר על כל 100 מ"ל משקה וקלוריות המגיעות מתוספת הסוכר הנכבדת.
אז מה עושים כשרוצים לגוון את שגרת המים שלנו ולהגביר את צריכתם? מכינים חלופה מרעננת, טעימה, בריאה ודיאטטית; מים בטעמים תוצרת בית שיקבלו את הטעם והוויטמינים שלהם מפירות וירקות, במינימום קלוריות וללא נזק בריאותי וסביבתי.
עיקרון פשוט להכנת מים בטעמים: לתוך קנקן מים קרים מוסיפים פירות, ירקות ועשבי תיבול אהובים, לפי הטעם. מומלץ להשרות את התוספות במים כחצי שעה לפחות, לספיגת הטעמים
מים בטעמים: שילובים טעימים ובריאים במיוחד:
מים בטעמים: הטרופי – אננס ומנטה
אופן ההכנה: פרסו חלק מאננס לפרוסות דקות והכניסו אותן לקנקן. הוסיפו מים וכמה עלי מנטה (נענע) רעננים וקררו כארבע שעות. השילוב הטעים להפליא הזה יעניק למים ניחוחות אקזוטיים, ולכם תחושה שאתם בחופשה קיצית.
האננס עשיר בוויטמין A ו-C, אנטי דלקתי ומחזק את מערכת החיסון, ואילו המנטה מסייעת בתהליך העיכול, אנטי בקטריאלית ובעלת השפעה מרגיעה.
מים בטעמים: הקלאסי – מים בטעם הדרים
אופן ההכנה: חיתכו תפוזים לפרוסות דקות והכניסו לתוך קנקן. מלאו את הקנקן במים קרים והשרו אותם עם התפוזים לכמה שעות. הוסיפו לימון סחוט ועשבי תיבול כמו נענע או לואיזה לטעם מרענן במיוחד. המשקה עשיר בוויטמין C, מנקה רעלים מהגוף ואידאלי לפתיחת היום.
מים בטעמים: המתוחכם – תות ומלפפון
השילוב בין התות למלפפון, לא רק טעים ומרענן, הוא גם יעניק לכוס המים שלכם מראה של קוקטייל בבר אופנתי.
אופן ההכנה: פרסו כמה תותים טריים לפרוסות דקות, הוסיפו להם חצי מלפפון קלוף ופרוס דק והניחו בקנקן. הוסיפו מים והשרו במשך שעתיים לפחות, כדי לספוג טעמים. בחשו היטב וסננו.
לאחר המזיגה לכוסות מומלץ לעטר בתותים טריים חצויים ובפרוסות מלפפון ולהוסיף הרבה קרח.
מים בטעמי תות לימון מכילים נוגדי חמצון, ועשויים להועיל בהפחתת כולסטרול, ובשיפור בריאות העור והציפורניים ואף להיטיב עם בריאות הלב.
מים בטעמים: המרענן – למון גראס
למון גראס, הכוכב של המטבח האסייתי, מעשיר לרוב את טעמם של מרקים ומוקפצים, אבל הוא יכול לתת טעם חמצמץ ולא שגרתי, כמו גם ארומה נהדרת למים שאנחנו שותים.
אופן ההכנה: כל מה שצריך לעשות הוא לקחת גבעול למון גראס ולהשרות בקנקן עם מים לכמה שעות.
ללמון גראס יש השפעות מיטיבות רבות – הוא מוריד לחץ דם, מפחית את רמות הסוכר בדם, אנטי דלקתי ואפילו מרגיע עצבנות וחרדות
מים בטעמים: האדום האדום הזה – רימון
תוספת של גרגרי רימון למים תצבע אותם באדום ותעניק להם טעם חמוץ-מתוק נהדר והמון סגולות בריאותיות. הרימון עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון, מוריד כולסטרול, מחזק את הדם – לפי הרפואה הסינית, ומשפר את הפוריות.
אופן ההכנה: מעכו גרגרי רימון בעזרת עלי ומכתש והוסיפו אותם לקנקנן מים קרים. מיזגו את המים דרך מסננת.
הלא שגרתי – ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הלא הוא הזנגביל, בדרך כלל נתפס אצלנו כתבלין מחמם שמתאים לחורף, אבל אם אתם אוהבים את הטעם החריף המעקצץ של התבלין תוכלו ליהנות ממנו גם בקיץ. סגולות הגינג'ר, כוללות הקלה על עצירות ועל בחילות, שיכוך כאבי מחזור ומלחמה בזיהומים. בנוסף, הג'ינג'ר ממלא באנרגיה ומסייע לירידה במשקל.
אופן ההכנה: השרו כמה פיסות ג'ינג'ר במים חמים, הוסיפו קוביות קרח וצננו את המשקה במקרר.
מים בטעמים: הנועז – עגבניות בזיליקום
אם אתם לא נצמדים לטעמי הפירות ורוצים להרגיש טעם של סלט קפרזה במים שלכם, מה דעתכם על מי עגבניות ובזיליקום? תודו שזה נשמע מעניין.
אופן ההכנה: חיתכו עגבנייה בשרנית לקוביות, הוסיפו לה כמה עלי בזיליקום רעננים, הכניסו לכד ומלאו אותו במים. קררו למשך כשעתיים, בחשו היטב וסננו את המים מהירקות. הגישו עם עלי בזיליקום טריים וקוביות קרח. המים יהפכו לעשירים בליקופן, ויטמין C, ברזל ונוגדי חמצון. לרוויה.