לכריך של הבוקר או לארוחת הערב: מתכונים על בסיס טחינה לכל שעה ביום

היא עשירה בברזל, בוויטמינים ובמינרלים אבל יותר חשוב מזה: היא פשוט טעימה. אז לטובת מי שחולם לאכול בריא, אבל לא מוכן להתפשר על הטעם, הבאנו מתכונים שיעזרו לכם לשלב את הפלא הבריאותי בתפריט היומי שלכם – בוקר, צוהריים וערב

2 דק׳

לא פותחים שולחן בלי טחינה | צילום: shutterstock

לא פותחים שולחן בלי טחינה | צילום: shutterstock

שתף:

לא פותחים שולחן בלי טחינה | צילום: shutterstock

ישראלים אוהבים טחינה. כל פתיחת שולחן המכבדת את עצמה, תשלב בסט הסלטים לפחות 2 סוגים שונים של טחינה ואין זה מפתיע לאור התכונה המדהימה שלה, להתאים את עצמה באורח פלא למטבח הישראלי.

 

חוץ מסלטים, יש מגוון שימושים נוספים לחומר הגלם הבריא והידידותי הזה. בין אם כממרח לכריך ארוחת העשר, ובין אם כתוספת לארוחה רומנטית הכוללת סלמון בתנור, יוגורט ועדשים שחורות.

 

אז כדי לעשות לכם סדר, ביקשנו ממירב רמתי-נמני, בשלנית המתמחה בתזונה טבעית ושינוי אורח חיים, כמה מתכונים מקוריים ומגוונים שיעוררו את בלוטות הטעם שלכם למסיבת טעמים בריאה, שתחמיא לתוצאות המדדים של בדיקות הדם שלכם.

 

מירב רמתי נמני
מירב רמתי נמני | צילום: דודי תפוחי

 

 

 

 

לבראנץ': פטריות מוקפצות עם תרד ועדשים על מצע טחינה

"את המנה הזו תוכלו להגיש כמנת פתיח וגם לשדרג אותה למנה עיקרית בשילוב עם אורז, או כל דגן אחר שחביב עליכם, שתספק לכם מנת חלבון מלא, החשוב לנו לתהליכי העיכול, מערכת החיסון, בניית רקמות והמערכת ההורמונלית", ממליצה רמתי-נמני.

 

פטריות מוקפצות עם תרד ועדשים על מצע טחינה
פטריות מוקפצות עם תרד ועדשים על מצע טחינה

מצרכים:

  1. כוס עדשים שחורות מבושלות
  2. חבילת פטריות פורטבלו
  3. 1/2 חבילת תרד
  4. טחינה
  5. עגבניה בשלה
  6. מלח

 

אופן ההכנה:

  •  שפכו מעט שמן זית על מחבת.
  • הקפיצו את הפטריות על אש גבוהה למשך 1-2 דקות כדי שיצרבו היטב.
  • הוסיפו את התרד והקפיצו עוד קצת, עד שהתרד מקבל צבע כהה.
  • הוסיפו כפית מלח.
  • התחילו לצלחת: הניחו שכבה רכה של טחינה בצלחת, פזרו מעליה עדשים שחורות, סחטו את העגבנייה מעל, המליחו במידה הרצויה ושפכו מעל את המוקפץ.

 

לנשנוש אחר הצוהריים: עוגיות טחינה מושלמות

קל להכין אותן, הן בריאות, ואם יהיה לכם את המתכון המתאים, אולי אפילו לא תחנקו מהן. כן, אנחנו מתכוונים לעוגיות הטחינה.

 

עוגיות טחינה
עוגיות טחינה

מרכיבים:

  1. 3/4 כוס טחינה גולמית
  2. 3/4 כוס מייפל
  3. 200 גרם קמח לבן/ קמח כוסמין (אפשר להשתמש ב- 100 גר' קמח כוסמין, 100 גר' קמח לבן)
  4. 250 גרם קמח שקדים
  5. 200 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  • את המרכיבים יש ללוש בכל דרך שהיא. ניתן לערבב ביד או במיקסר, הכול תופס.
  • צרו כדורים ופזרו אותם על נייר האפייה. יש להותיר רווחים בין עוגייה לעוגייה משום שהן נוטות להתרחב בעת החימום.
  • יש לחמם מראש את התנור ל-160 מעלות, ולהכניס את העוגיות למשך 10-12 דקות לכל היותר על מצב 'טורבו' עד שיהיו זהובות ובהירות.
  • ניתן לפזר אבקת סוכר מעל כדי לקבל מראה קסום של פיות.

 

לארוחת הערב הרומנטית: סלמון בתנור עם טחינה, יוגורט ועדשים

דג הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3 המסייעות לנו לריכוז ותורמת לבריאות הלב. מומחים ממליצים על צריכת שתי מנות בשבוע של דגים, בעיקר עבור אנשים הסובלים ממחלות לב, על מנת להפחית את הסיכון למחלות.

 

אבל גם לאלה שאינם סובלים משום מחלה מותר, ואף מומלץ, ליהנות מהיתרונות הבריאותיים והקולינריים שהסלמון מציע לנו ואפילו לעשות זאת בסטייל.

 

סלמון בתנור עם טחינה, יוגורט ועדשים
סלמון בתנור עם טחינה, יוגורט ועדשים

מרכיבים לסלמון:

  1. 4 חתיכות יפות של סלמון
  2. שמן זית
  3. מיץ מחצי לימון
  4. מלח
  5. פלפל שחור
  6. כמה גבעולי טימין טריים

 

מרכיבים לעדשים:

  1. כוס עדשים שחורות לאחר בישול
  2. 2 עגבניות מרוסקות
  3. כפית כמון
  4. מלח
  5. מיץ מחצי לימון
  6. גרידה מחצי לימון

עוד ב מזון בריא

מזון לריאות: אילו מאכלים יגנו על איברי הנשימה שלכם?

לכתבה המלאה

מרכיבים לטחינה:

  1. 1/2 כוס טחינה גולמית
  2. 130 גרם יוגורט יווני
  3. מיץ מלימון אחד
  4. מלח

אופן ההכנה:

  • חממו תנור על 200 מעלות והפעילו על מצב "טורבו".
  • הניחו את הסלמון על גבי נייר האפייה ומזגו מעל שמן זית.
  • טפטפו את מיץ הלימון הסחוט מעל.
  • הוסיפו מלח ופלפל.
  • הכניסו את הסלמון לתנור ל- 12 דקות.
  • את העדשים שימו במחבת עם מעט שמן זית וכמון.
  • ערבבו בקערה את העגבניות המרוסקות והוסיפו מלח, מיץ לימון וגרידת לימון, והוסיפו למחבת עם העדשים.
  • הקפיצו למשך כמה דקות לאיחוד טעמים.

 

 

 

 

לכריך ארוחת הבוקר: ממרח טחינה מלא בלימון

השאלה איך להכין טחינה מושלמת היא שאלה כמעט פילוסופית במדינה שלנו. לכל אחד העדפה אישית משלו לדרך ההכנה ואפילו ליצרן המסוים שהחך שלו אוהב. יש לזכור, שישנם לא מעט הבדלים בין יצרן ליצרן, מבחינת הטעם והמחיר כמובן.

 

המתכון הבא אינו מכיל יותר מדי מרכיבים. "טחינה טובה, לא זקוקה ליותר מזה", אומרת רמתי-נמני. "ממרח הטחינה הזה הוא בסיס נהדר למלא סלטים מוצלחים. מעבר לזה, הטחינה היא מקור נהדר לצריכת ברזל. בכף טחינה מלאה יש 120 מיליגרם סידן ו-1 מיליגרם ברזל".

מצרכים:

  1. רבע כוס טחינה גולמית
  2. לימון סחוט
  3. רבע כוס מים קרים
  4. מלח

 

אופן ההכנה:

  • שפכו את הטחינה הגולמית בתוספת מיץ הלימון לקערה והוסיפו את כוס המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד ליצירת המרקם הרצוי.
  • לאחר מכן הוסיפו את המלח וטעמו.

למיטיבי הלכת, ניתן להוסיף קצת שמן זית לתוך הטחינה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

ויטמינים ומינרלים שיפור הפוריות: הויטמינים והמינרלים שיעזרו לך להיכנס להיריון

מנסה להיכנס להיריון ללא הצלחה? רוצה לדעת אילו ויטמינים יוכלו לעזור לך ובאיזה...

סימי שאואר

תזונה למה רופא הגסטרו ממליץ לכם להפסיק ללעוס מסטיקים?

מרגישים אי נוחות או כאב בבטן אחרי לעיסת מסטיק? יכול להיות שאתם נחשפים...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא כוח הזרע: הכל על נבטים

גידלנו אותם בגן הילדים, הם מציצים עלינו ממדפי הסופר, ואושיות הבריאות לא מפסיקות...

מפל ישי

לנפש כוכבת נולדה: האישה שהפכה לסבתא של הטיק טוק

אם הגעתם לגיל השלישי יכול להיות שהגיעה שעתכם להפוך לכוכבי רשת. זה בדיוק...

מערכת LivA

תזונה הטבעונות הצילה את חיי: ריאיון מיוחד עם צופית גרנט לרגל יום הטבעונות הבינלאומי

צופית גרנט, אשת הטלוויזיה הוותיקה, מספרת לנו על ההחלטה להפוך לטבעונית, על התהליך...

ראיון עם:

צופית גרנט

דוקומנטריסטית ומנחת טלוויזיה

מזון בריא לשפעת, לדלקות, לזיכרון: היתרונות המוכחים של ג'ינג'ר

על פי מספר רב של מחקרים מהשנים האחרונות מתברר כי ג'ינג'ר מועיל להרבה...

מערכת LivA

מזון בריא קייל: כל היתרונות הבריאותיים, כולל מתכון לצ'יפס קייל ממכר

במבט תמים, הוא בסך הכל כרוב בשרני. אבל, אם מתקרבים קצת ובוחנים...

מערכת LivA

דיאטות זה מוכח: אפשר להגביר את חילוף החומרים בלי כושר

מצאנו את הדרך להניע את המטבוליזם ואולי גם להשיל כמה קילוגרמים. הסוד: לשתות...

סימי שאואר

מזון בריא שיבולת שועל: הסופר פוד הכי זול שיש בסופרמרקט

לאור העובדה שהיא עשירה במינרלים ובסיבים תזונתיים ומכילה כמויות יפות של חלבון, אין...

סימי שאואר