כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
ניקוי רעלים ברכיב אחד: התוספת הקטנה שתטהר אתכם מבפנים
אין צורך להסתובב כל היום עם שייק ירוק ביד, לא צריך לעבור לשבוע בחוות בריאות ואין שום רגע בו תידרשו לצום – ניקוי רעלים בעזרת רכיב דומיננטי אחד והפסולת כבר יוצאת לכם מהגוף. כך תעשו זאת נכון
הגוף שלנו חשוף לכמויות אדירות של רעלים. רשימה חלקית מאוד של אותם גורמים מזהמים כוללת מזון מעובד ועתיר בסוכרים, צבעי מאכל, קרינה סלולרית, פיח, תרופות ואנטיביוטיקה, חומרי ניקוי ומוצרי קוסמטיקה עשירים בכימיקלים. אף שהגוף מיומן בפינוי רעלים באופן שגרתי, גם כוחו מוגבל נוכח העומס הגדול.
בעולם ניקוי הרעלים הפופולרי, ישנן שיטות שאינן מבוססות על צומות מלאים או חלקיים, ומציעות פתרון יעיל ופרקטי המתמקד בתזונה טבעית, נקייה מסוכרים וממוצרים מעובדים, שאליה מוסיפים רכיבים או רכיב אחד דומיננטי אשר לו סגולות שתומכות בניקוי הגוף מרעלים.
השיטות, לרוב אינן מחייבות פיקוח רפואי, ועשויות להיות יעילות מאוד בזירוז חילוף חומרים, הרגעת מערכת העיכול, הפחתת רמות דלקתיות ואתחול מחודש של הגוף.
הנה כמה רכיבים "מטהרים" שיעזרו לכם לבצע ניקוי רעלים לבד:
מי לימון
ללימון יש תכונות טיהור וחיטוי ובשנים האחרונות גם סלבס רבים ברחבי העולם, בהם אפילו ביונסה, אימצו צום מי לימון שהוא לגמרי כמו שהוא נשמע: צום המבוסס על שתיית מי לימון בלבד במשך כמה ימים.
הדיאטה הקיצונית, עלולה להיות מסוכנת ורחוקה ממשהו שמומלץ לאמץ ללא ליווי מקצועי. מה שלא נכון לגבי מי הלימון בפני עצמם.
העיקרון פשוט: לתפריט הרגיל שלכם (אשר רצוי שיכלול מינימום של סוכרים ומזונות מעובדים) הוסיפו מי לימון. כוחו של מיץ הלימון הוא שבזמן שהוא מתפרק בגוף הוא הופך להיות בסיסי ומוריד את רמת החומציות בגוף, ובכך מפחית מצבי דלקת.
פתחו את הבוקר בכוס מים עם חצי לימון סחוט (על בטן ריקה). המשיכו לשתות מים עם לימון לפני כל ארוחה.
יתרונות:
הורדת רמת החומציות בגוף.
הפחתת כמות הליחה.
שיפור מראה העור.
שיפור מצב הרוח ורמת האנרגיה.
חסרונות ותופעות לוואי:
פגיעה באמייל השן – הלימון החומצי עלול לשחוק את אמייל השן. לכן, מומלץ לשתות את מי הלימון עם קשית.
יש המתלוננים ששתייה מרובה של מי לימון גורמת להם לצרבות.
תה צמחים
חליטות משמשות לניקוי רעלים בתרבויות רבות מזה אלפי שנים. יש כמה צמחים אשר נחשבים יעילים במיוחד לניקוי רעלים, ובהם סרפד, שן הארי וגדילן מצוי. הסרפד ושן הארי משתנים ומסייעים לפינוי הפסולת מהכליות ומערכת השתן ותורמים להפרשת רעלים מסיסי מים. הגדילן המצוי תומך בפעילות הכבד ומגן עליו.
איך עושים זאת?
שתיית כארבע כוסות של תה צמחים מדי יום (בנוסף לתפריט מאוזן), למשך כשבועיים לפחות. אין להמתיק את התה.
יתרונות:
היתרונות משתנים בהתאם לסוג הצמח
שן הארי, כאמור, מחזק את הכבד, האחראי על סילוק הרעלים מהגוף, משתן, מעורר זרימת מיצי מרה ומחזק את מערכת העיכול.
גדילן מצוי עוזר לכבד לעבוד בצורה יעילה, מסייע לחילוף חומרים, עשיר בנוגדי חמצון שעוזרים להילחם בסרטן, מוריד כולסטרול רע ועוזר למנוע סוכרת.
הסרפד מסייע לפעולת הכליות ומערכת העיכול.
חסרונות
מרבית הצמחים גורמים לפעילות מוגברת של מערכת העיכול ולביקורים תכופים בשירותים. בנוסף, ייתכנו תופעות לוואי בהתאם לסוג הצמח שאתם שותים. שתייה מרובה של שן הארי, למשל, עלולה לגרום לצרבות.
חומץ תפוחים, המבוסס על תפוחים מרוסקים ומותססים, הוא בעל סגולות בריאותיות מוכרות ועתיקות. יש אזכורים לשימוש רפואי בחומץ תפוחים כבר כ-400 שנים לפני הספירה, כאשר היפוקרטס השתמש בחומץ תפוחים לחיטוי פצעים ולרפא שיעול.
היום מייחסים לחומץ התפוחים סגולות נוספות כמו סיוע לירידה במשקל וניקוי רעלים.
איך עושים זאת?
שותים שתי כפות חומץ תפוחים מהולות במים לפני כל ארוחה. אפשר להוסיף כף דבש ומעט לימון סחוט. יש לשתות את חומץ התפוחים אך ורק כשהוא מדולל במים, למניעת צריבה.
חולי סוכרת צריכים להתייעץ עם רופא לפני הוספת חומץ תפוחים לתפריט משום שהוא יכול לשנות את רמות האינסולין והגלוקוז בדמם.
יתרונות:
מרסן תיאבון – חומץ התפוחים מאט את התרוקנות הקיבה, ובכך תורם לתחושת שובע (לכן מומלץ לשתות אותו לפני הארוחה).
טוב לעיכול – חומץ תפוחים מכיל תפוחים מותססים, אשר כמו מזונות מותססים אחרים מכילים חיידקים פרוביוטיים אשר תורמים לבריאות מערכת העיכול ולבריאות הכללית.
עלול לשחוק את אמייל השיניים אם משתמשים בו לעתים קרובות.
מי ג'ינג'ר
שורש הג'ינג'ר, או בשמו העברי – הזנגביל, הוא צמח מרפא פופולרי בתרבות האסייתית, העשיר בכימיקלים טבעיים בעלי סגולות מרפא רבות.
אומנם, אין ביסוס מחקרי ליכולות ניקוי הרעלים של הג'ינג'ר, אבל הודות לסגולותיו הרבות במלחמה בחיידקים, דלקות וגורמים מסרטנים, מומלץ לשלב אותו בתפריט היומי.
איך עושים זאת?
מקלפים שורש ג'ינג'ר ושוטפים אותו. מגרדים כחצי כפית ג'ינג'ר. מכניסים את הג'ינג'ר למים רותחים ומשרים כעשר דקות, אשר בסיומן מסננים את הג'ינג'ר מהמים. אפשר לשתות את המים חמים או קרים, וכן להמתיקם בדבש.
כדאי לשתות כוס אחת של מי ג'ינג'ר מדי בוקר, לפני ארוחת הבוקר. אין לצרוך יותר מארבעה גרם ג'ינג'ר ביום, ויותר מגרם אחד לנשים בהיריון.
יתרונות:
אנטי דלקתי.
נוגד חמצון – שתיית מי ג'ינג'ר על בסיס קבוע יכולה לסייע במניעת התקפי לב, מחלות נוירולוגיות ניווניות כמו אלצהיימר, סוגים שונים של סרטן ותסמיני הזדקנות.
מרגיע בחילות.
מאזן את רמת הסוכר בדם.
תורם לתחושת שובע וירידה במשקל.
חסרונות:
צריכת ג'ינג'ר עלולה במקרים נדירים לגרום לתופעות לוואי כמו גזים, כאבי בטן, צרבות ותחושת צריבה בבטן.
הרעיון של הדיאטה פשוט – זהו תהליך של שבוע עד שלושה שבועות, במהלכם אוכלים בעיקר אורז לסוגיו (אורז מבושל, פריכיות אורז, אטריות אורז וכד'), ירקות עליים, ירקות נוספים ופירות, ולעיתים גם קטניות כמו שעועית. בנוסף לכך, מורידים את הסוכר, המלח והשמן מהתפריט לחלוטין. בהדרגה חוזרים להוסיף עוד רכיבים לתפריט עד שמגיעים לדיאטה מאוזנת.
הרעיון של דיאטת האורז הוא הסבילות ההיפואלרגנית של הדגן אשר מתאים כמעט לכולם מבחינה פיזיולוגית.
ההוספה ההדרגתית של רכיבים אחרים חזרה לתפריט עוזרת לגלות מה מתאים ונכון לגוף ואיזה מזונות משפיעים עליו לרעה. בנוסף, בשונה מדיאטות קיצוניות המבוססות על רכיב אחד בלבד, בדיאטת אורז לא חשים רעב והגוף מקבל את מה שהוא זקוק לו.
דיאטת אורז מאפשרת לעשות ריסטארט, אם תרצו, לגוף, ולעבור לאורח חיים בריא יותר.