מלח בטעם ביצים ומלח קוויאר: המדריך המלא לסוגי מלחים

עברו הימים בהם על מדף הסופר אפשר היה למצוא מלח שולחן בלבד, הלוא הוא המלח הלבן. רשתות השיווק, ובמיוחד חנויות הטבע, מציעים מגוון מלחים טבעיים שלא עברו תהליכי עיבוד ושופעים במינרלים כמו יוד, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. באיזה מלח כדאי להשתמש ומתי?

2 דק׳

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

שתף:

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

מלח שולחן

  1. נא להכיר: המלח הלבן, המוכר, הנפוץ והזול ביותר. מלח שולחן הוא תוצר של אידוי בריכות מים תעשייתיות. זהו מלח מעודן מאוד, הטחון דק, וחסרונו בתהליך ההפקה והעיבוד שהוא עובר, אשר במהלכו מנקים את המינרלים הטבעיים שנקשרים אליו ומוסיפים חומרים מונעי התגבשות.
  2. כדאי לדעת: מוטב להשתמש במלח שולחן מועשר ביוד, וזאת משום שמרבית האוכלוסייה סובלת ממחסור ביוד; מינרל אשר היעדרו עלול להביא לפגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית.
  3. למה הוא מתאים? הן לבישול והן כמלח גימור, במיוחד לסלטים קצוצים.

 

 

מלח גס

  1. נא להכיר: בדומה למלח השולחן, מקורו של המלח הגס באידוי בריכות מים תעשייתיות, אלא שהוא נטחן לגרגרים גדולים ועבים ומתמוסס לאט יותר.
  2. כדאי לדעת: מלח זה מכונה גם מלח כשר, לא משום שיש לו תעודת כשרות אלא מפני שמשתמשים בו להכשרת בשר.
  3. למה הוא מתאים? הדגשת הטעמים של בשר, כבישת ירקות ובשרים ובישול פסטה.
סוגי מלח שונים
סוגי מלח שונים | צילום: shutterstock

מלח ים אטלנטי

  1. נא להכיר: מלח אשר מופק באמצעות אידוי מי ים. זהו מלח טבעי עם גבישים גדולים וגסים בגוון אפור, והוא נחשב לבריא הודות לתכולת מינרלים כמו מגנזיום, אבץ וברזל.
  2. כדאי לדעת: המלח הוא חביב השפים, משום שהוא מקנה טעם מרוכז ועשיר בעוד שגבישיו מתמוססים לאט ולא משתלטים על טעמי המנה.
  3. למה הוא מתאים? בשר, ירקות בחיתוך גס, דגים נאים.

עוד ב תזונה

מפצחים את סוד הבריאות: הגרעינים והזרעים שיעשו לכם טוב

לכתבה המלאה

מלח ים קלטי

  1. נא להכיר: מלח בעל גוון אפור בהיר אשר נקצר מקרקעית בריכות הגאות והשפל בחופי חבל בריטאני בצרפת. המלח מכיל 34 סוגי מינרלים.
  2. כדאי לדעת: אמבטיית מלח ים קלטי צפויה לעשות נפלאות לעור הגוף ובנוסף, היא בעלת אפקט מרגיע.
  3. למה הוא מתאים? דגים ובשרים, מצוין גם לאפייה.
סוגי מלחים: מלח ים קלטי
מלח ים קלטי מחופי חבל בריטאני בצרפת | צילום: shutterstock

מלח פלור דה סל

  1. נא להכיר: פלור דה סל, או פרח המלח, מופק, בדומה למלח הים הקלטי, בבריכות הגאות והשפל באזור בריטאני, אבל בדרך שונה. גבישי המלח הדקיקים נאספים באופן ידני ובעזרת מגרפות עץ מסורתיות מהשכבה העליונה שמצטברת מעל הבריכות. הפעולה יכולה להיעשות רק בימים שטופי שמש ויבשים עם רוח קלה.
  2. כדאי לדעת: בשל העבודה הרבה הכרוכה באיסוף המלח, הוא נחשב למלח היקר בעולם וזכה לכינוי "הקוויאר של המלחים".
  3. למה הוא מתאים? זהו מלח גימור מצוין שמתאים להמלחת בשרים, פירות ים, ירקות ואפילו שוקולד וקרמל.

 

מלח הימלאיה

סוגי מלחים: מלח הימלאיה ורוד
מלח הימלאיה | צילום: shutterstock
  1. נא להכיר: מלח בעל גוון ורוד אשר נקצר באופן ידני, ללא מיכון, למרגלות הרי ההימלאיה בפקיסטן ונחשב למלח הטהור ביותר שיש. המלח מופק בדרכים טבעיות ועדינות והוא מכיל לא פחות מ-84 מינרלים ובהם מגנזיום, סידן ואשלגן.
  2. כדאי לדעת: ממלח הימלאיה מפיקים מנורות מלח, אשר עשויות לסייע בפתיחת מערכת הנשימה, טיהור האוויר, חיזוק מערכת החיסון ואף מהוות אלמנט קישוטי.
  3. למה הוא מתאים? מחליף את מלח השולחן הרגיל ומשמש הן לבישול והן כמלח גימור.

 

מלח שחור הודי

  1. נא להכיר: המלח השחור, "קאלה נאמק", נכרה בהודו מגבישים בצבע שחור-אדום. במלח יש תכולה גבוהה של גופרית והוא בעל ריח עז של המינרל. בנוסף, המלח השחור ההודי מכיל מינרלים נוספים כמו ברזל. המלח נארז בצנצנות עם פחם, עשבי תיבול וזרעים ואז מבלה בכבשן 24 שעות לפני שהוא מקורר, מאוחסן ומיושן.
  2. כדאי לדעת: המלח השחור ההודי לא מעלה את ריכוז הנתרן בדם ולכן הוא מצוין לסובלים מיתר לחץ דם.
  3. למה הוא מתאים? תיבול מאכלים במלח השחור ההודי מעניק להם טעם של ביצים ויכול לשמש כתחליף לטעם של ביצים במאכלים טבעוניים.

 

 

מלח כחול איראני

סוגי מלחים: גושי מלח כחול
גושי מלח כחול איראני
  1. נא להכיר: אחד המלחים הנדירים בעולם, נחצב במחצבי מלח במחוז סמנאן באיראן. צבעו הכחול והייחודי של המלח נובע ממינרל בשם סילוויניט. המלח עשיר במינרלים נוספים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.
  2. כדאי לדעת: זהו מלח מושלם לעיטור של מנות, למשל, לציפוי שפת הכוס כשמגישים מרגריטה.
  3. למה הוא מתאים? מלח כחול הוא מלח עדין בטעמו שמתאים למאכלים בעלי טעם מעודן כמו ביצים עלומות, וכן למאכלים המבוססים על עגבניות כמו סלטי עגבניות, רוטב עגבניות וגספצ'ו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

בריאות ההסבר הכי פשוט שתשמעו על חיסונים

מה ההבדל בין חיסון חי למומת, איזה חלק בגוף אחראי על בליעה ופירוק...

אריאל רוז'יצקי

דיקור סיני דיקור סיני: האם הוא באמת עובד?

מדובר בטיפול משלים נפוץ ופופולרי מאוד, ועדיין יש מי שטוענים שרפואה "רצינית" לא...

סימי שאואר

בריאות ההסבר הכי פשוט שתשמעו על מערכת החיסון – ולמה היא גורמת לכם לבכות?

היא זוכרת הכל, אם יש לכם חום ודלקת – זה אומר שהיא עובדת,...

מערכת LivA

מזון בריא לכריך של הבוקר או לארוחת הערב: מתכונים על בסיס טחינה לכל שעה ביום

היא עשירה בברזל, בוויטמינים ובמינרלים אבל יותר חשוב מזה: היא פשוט טעימה. אז...

מירב רמתי נמני

תזונה טבעית

הגיל השלישי איך הופכים חכמים יותר ככל שמתבגרים?

איך שומרים על מוח צעיר ומתפקד היטב? בדיוק כמו עם הגוף – מאמנים...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא אוניברסיטת הרווארד: זו כמות הפירות והירקות היומית האידיאלית לאריכות ימים

אם יש נתון בסיסי שכולנו הפנמנו מזמן בקשר לתזונה הוא כנראה העובדה שאנחנו...

נטלי רון

מזון בריא על הסכין: היתרונות הממש מפתיעים של האבטיח

הוא פרי הקיץ האולטימטיבי; מפנק, מתוק, מטפטף ומקרר ביום קיץ שרבי. אבל, רבים...

נטלי רון

ויטמינים ומינרלים האם צריך ליטול תוספי תזונה גם אם אוכלים בריא?

אתם אוכלים בריא, צורכים מגוון ירקות ופירות, לא מעשנים, עושים כושר ואפילו ישנים...

סימי שאואר