כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
המירוץ לעור צעיר, מתוח וקורן התרחב כבר אל עבר עולם התוספים - מה שמכונה "טיפוח פנימי". אחד מהם הוא האסטקסנטין, שמככב במחקרים כתוסף שתורם פלאים לעור. האם מדובר בכמוסת פלא, ואיפה תוכלו למצוא את האסטקסנטין במזון?
מה המשותף לפורל ים, מיקרו-אצות, שמרים, שרימפס וסלמון? בכולם ניתן למצוא את הפיגמנט הטבעי אסטקסנטין, אשר גורם לצבעם הוורדרד או האדמדם.
לאסטקסנטין, ממשפחת הקרוטנואידים, שהינם נוגדי חמצון חזקים המצויים בעיקר בצמחים, שלל סגולות שהוכחו כבר במגוון רחב של מחקרים. בשל היותו אנטי אוקסידנט חזק, הוא משפיע על תאי הגוף מפני נזקים ומשפר את תפקודה של מערכת החיסון.
מחקרים הראו כי נטילת אסטקסנטין דרך הפה משפרת את גמישות ולחות העור ומפחיתה את הקמטוטים והקמטים בקרב נשים וגברים
במחקרים קליניים שנערכו בנושא נמצא כי האסטקסנטין מתעלה בעוצמתו ובהשפעתו החיובית על נוגדי חמצון אחרים. הוא חזק פי 40 מבטא קרוטן, הרדיקלים החופשיים שבו אקטיביים פי 550 מוויטמין E ומתה ירוק, ובהשוואה לחומרי טיפוח אחרים, כמו ויטמין C, הוא פי 6000 יותר אפקטיבי.
נטילת אסטקסנטין, גורמת לחומריו הפעילים לנדוד בגוף ומסייעת לשיקומם של עור הפנים כמו גם עור הידיים – שחשוף רוב הזמן לשמש ונזקיה ולכן גם נוטה יותר להזדקנות מואצת.
איך אסטקסנטין משפיע על העור?
מזונות המכילים אסטקסנטין
חשיפה מרובה לשמש, בעיקר במדינה חמה כישראל, גורמת לנזקי עור רבים. על פי מחקרים שנעשו עלה כי נטילה אוראלית של אסטקסנטין באופן קבוע, מקדמת מראה עור בריא ומונעת את נזקי הקרינה.
אסטקסנטין מביא להפחתת אדמומיות ואובדן לחות בעור הנגרמים על ידי חשיפה לקרני UV.
חלק מהמחקרים הראו כי נטילת אסטקסנטין דרך הפה משפרת את גמישות ולחות העור ומפחיתה את הקמטוטים והקמטים בקרב נשים וגברים.
מחקרים נוספים העלו כי נטילת אסטקסנטין בשילוב מריחתו כקרם על הפנים, בתדירות של פעמיים ביום, מסייעת בהחלקת הקמטים, מצמצת נזקי עור כמו כתמי גיל ופיגמנטציה ועוזרת בשמירת הלחות.
אסטקסנטין – יש לו תופעות לוואי?
בדומה לצריכת חומרים רבים, גם מהטבע, הכול עניין של מינון. צריכה של אסטקסנטין היא בטוחה דרך המזון, וגם באמצעות תוספי מזון. המינון המתאים תלוי בגורמים משתנים כמו גיל, מצב בריאותי ועוד.
רצוי להקפיד אחר ההוראות הרלוונטיות המצוינות על המוצר, ולהתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות טרם השימוש בתוסף אסטקסנטין. תופעות לוואי של אסטקסנטין עלולות לכלול תנועות מעיים מוגברות וצבע צואה אדום. בנוסף, מינונים גבוהים של אסטקסנטין עשויים לגרום לכאבי בטן.
חשוב לציין כי לרפואה לא ידוע מספיק על תופעות הלוואי של שימוש באסטקסנטין במהלך ההיריון וההנקה, ולכן עדיף להימנע מצריכתו בתקופות אלו.
הצורה הטבעית של האסטקסנטין היא מסיסת שומן ובעלת מבנה כימי שנספג בגוף בצורה הרבה יותר נוחה, לכן עדיף ליטול אותו (כתוסף) עם מזון המכיל מעט שומן.
רצוי לצרוך את האסטקסנטין מהמזון, בעיקר מדג הסלמון. עם זאת, קשה להשיג כמות משמעותית ממנו דרך מזון בלבד. בנוסף, יש לזכור כי כדאי להקפיד על צריכה מבוקרת של דגים – כפעם או פעמיים בשבוע על מנת להימנע מספיגת יתר של כספית.
אפשרות אחרת היא לצרוך אסטקסנטין כתוסף מזון, גם בצורה זו רצוי ליטול אותו עם ארוחה המכילה שומן. מחקרים בתחום הצביעו על כך כי השפעותיו החיוביות ניכרות ומורגשות תוך ארבעה שבועות. אגב, אסטקסנטין איננו רק תוסף קוסמטי, נוגד החמצון הוכח כמועיל לבריאות כלי הדם והלב, לשיפור התפקוד הקוגניטיבי ואפילו לסיוע במניעת עיניים עייפות.