איך מכינים מים בטעמים בבית?

אם אתם משתעממים ממים, חוששים שאתם לא שותים מספיק ובאופן כללי מעדיפים משקאות עם טעם ומתיקות – אנחנו לגמרי מבינים. האלטרנטיבה למיצים ומשקאות עתירי סוכר היא מים בטעמים בהכנה ביתית ובגרסה בריאה ודיאטטית. המתכונים בפנים

3 דק׳

עשה זאת בעצמך: מים בטעמים תוצרת בית

עשה זאת בעצמך: מים בטעמים תוצרת בית

שתף:

עשה זאת בעצמך: מים בטעמים תוצרת בית

כולנו יודעים ששתיית שמונה כוסות מים לפחות, מדי יום, היא חיונית לבריאות שלנו. הסיבה שרבים מאיתנו לא עושים זאת היא שהתרגלנו לטעם המתוק של המיצים והמשקאות הקלים והמוגזים, שבלעדיהם, המים הרגילים שלנו פשוט לא כל כך מפתים.

 

הבעיה היא שמשקאות ממותקים, גם אם הם בגרסת הדיאט, אינם בחירה בריאותית מומלצת.

 

חלקם מכילים כמויות גדולות של סוכר, צבעי מאכל, חומרים משמרים וחומצה זרחנית. אגב, גם מיצים טבעיים, כמו מיץ תפוזים סחוט שהוכן משני תפוזים בלבד, מכילים קלוריות רבות והמון סוכר (במקרה זה כ-90 קלוריות בכוס קטנטנה).

 

לפני כעשור וחצי, נכנסו לחיינו ה"מים בטעמים"; הגדרה מתוחכמת ושיווקית למשקאות ממותקים עם שם תמים שמשדר בריאות. גם אם כמות הסוכר במשקאות אלו פחותה לעומת משקאות קלים אחרים, עדיין מדובר על משקאות המכילים ככפית סוכר על כל 100 מ"ל משקה וקלוריות המגיעות מתוספת הסוכר הנכבדת.

 

אז מה עושים כשרוצים לגוון את שגרת המים שלנו ולהגביר את צריכתם? מכינים חלופה מרעננת, טעימה, בריאה ודיאטטית; מים בטעמים תוצרת בית שיקבלו את הטעם והוויטמינים שלהם מפירות וירקות, במינימום קלוריות וללא נזק בריאותי וסביבתי.

עיקרון פשוט להכנת מים בטעמים: לתוך קנקן מים קרים מוסיפים פירות, ירקות ועשבי תיבול אהובים, לפי הטעם. מומלץ להשרות את התוספות במים כחצי שעה לפחות, לספיגת הטעמים

מים בטעמים: שילובים טעימים ובריאים במיוחד:

 

מים בטעמים: הטרופי – אננס ומנטה

מים בטעמים - אננס עם עלי מנטה
מים בטעמים – אננס עם עלי מנטה | צילום: shutterstock

אופן ההכנה: פרסו חלק מאננס לפרוסות דקות והכניסו אותן לקנקן. הוסיפו מים וכמה עלי מנטה (נענע) רעננים וקררו כארבע שעות. השילוב הטעים להפליא הזה יעניק למים ניחוחות אקזוטיים, ולכם תחושה שאתם בחופשה קיצית.

 

האננס עשיר בוויטמין A ו-C, אנטי דלקתי ומחזק את מערכת החיסון, ואילו המנטה מסייעת בתהליך העיכול, אנטי בקטריאלית ובעלת השפעה מרגיעה.

 

מים בטעמים: הקלאסי – מים בטעם הדרים

מים בטעמים - תפוזים, לימון ונענע
מים בטעמים – תפוזים, לימון ונענע | צילום: shutterstock

אופן ההכנה: חיתכו תפוזים לפרוסות דקות והכניסו לתוך קנקן. מלאו את הקנקן במים קרים והשרו אותם עם התפוזים לכמה שעות. הוסיפו לימון סחוט ועשבי תיבול כמו נענע או לואיזה לטעם מרענן במיוחד. המשקה עשיר בוויטמין C, מנקה רעלים מהגוף ואידאלי לפתיחת היום.

עוד ב שיטות טיפול

סידן: כך תשיגו אותו ללא מוצרי חלב

לכתבה המלאה

מים בטעמים: המתוחכם – תות ומלפפון

מים בטעמים - תות ומלפפון
מים בטעמים – תות ומלפפון | צילום: shutterstock

השילוב בין התות למלפפון, לא רק טעים ומרענן, הוא גם יעניק לכוס המים שלכם מראה של קוקטייל בבר אופנתי.

 

אופן ההכנה: פרסו כמה תותים טריים לפרוסות דקות, הוסיפו להם חצי מלפפון קלוף ופרוס דק והניחו בקנקן. הוסיפו מים והשרו במשך שעתיים לפחות, כדי לספוג טעמים. בחשו היטב וסננו.

 

לאחר המזיגה לכוסות מומלץ לעטר בתותים טריים חצויים ובפרוסות מלפפון ולהוסיף הרבה קרח.

 

מים בטעמי תות לימון מכילים נוגדי חמצון, ועשויים להועיל בהפחתת כולסטרול, ובשיפור בריאות העור והציפורניים ואף להיטיב עם בריאות הלב.

 

מים בטעמים: המרענן – למון גראס

מים בטעמים - למון גראס
מים בטעמים – למון גראס | צילום: shutterstock

למון גראס, הכוכב של המטבח האסייתי, מעשיר לרוב את טעמם של מרקים ומוקפצים, אבל הוא יכול לתת טעם חמצמץ ולא שגרתי, כמו גם ארומה נהדרת למים שאנחנו שותים.

 

אופן ההכנה: כל מה שצריך לעשות הוא לקחת גבעול למון גראס ולהשרות בקנקן עם מים לכמה שעות.

ללמון גראס יש השפעות מיטיבות רבות – הוא מוריד לחץ דם, מפחית את רמות הסוכר בדם, אנטי דלקתי ואפילו מרגיע עצבנות וחרדות

מים בטעמים: האדום האדום הזה – רימון

מים בטעמים - רימון עם מעט לימון| צילום: shutterstock
מים בטעמים – רימון עם מעט לימון | צילום: shutterstock

תוספת של גרגרי רימון למים תצבע אותם באדום ותעניק להם טעם חמוץ-מתוק נהדר והמון סגולות בריאותיות. הרימון עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון, מוריד כולסטרול, מחזק את הדם – לפי הרפואה הסינית, ומשפר את הפוריות.

 

אופן ההכנה: מעכו גרגרי רימון בעזרת עלי ומכתש והוסיפו אותם לקנקנן מים קרים. מיזגו את המים דרך מסננת.

 

הלא שגרתי – ג'ינג'ר

מים בטעמים - ג'ינג'ר עם חתיכות לימון ועלי מנטה
מים בטעמים – ג'ינג'ר עם חתיכות לימון ועלי מנטה

ג'ינג'ר, הלא הוא הזנגביל, בדרך כלל נתפס אצלנו כתבלין מחמם שמתאים לחורף, אבל אם אתם אוהבים את הטעם החריף המעקצץ של התבלין תוכלו ליהנות ממנו גם בקיץ. סגולות הגינג'ר, כוללות הקלה על עצירות ועל בחילות, שיכוך כאבי מחזור ומלחמה בזיהומים. בנוסף, הג'ינג'ר ממלא באנרגיה ומסייע לירידה במשקל.

 

אופן ההכנה: השרו כמה פיסות ג'ינג'ר במים חמים, הוסיפו קוביות קרח וצננו את המשקה במקרר.

 

מים בטעמים: הנועז – עגבניות בזיליקום

מים בטעמים - חתיכות עגבנייה ובזיליקום
מים בטעמים – חתיכות עגבנייה ובזיליקום | צילום: shutterstock

אם אתם לא נצמדים לטעמי הפירות ורוצים להרגיש טעם של סלט קפרזה במים שלכם, מה דעתכם על מי עגבניות ובזיליקום? תודו שזה נשמע מעניין.

 

אופן ההכנה: חיתכו עגבנייה בשרנית לקוביות, הוסיפו לה כמה עלי בזיליקום רעננים, הכניסו לכד ומלאו אותו במים. קררו למשך כשעתיים, בחשו היטב וסננו את המים מהירקות. הגישו עם עלי בזיליקום טריים וקוביות קרח. המים יהפכו לעשירים בליקופן, ויטמין C, ברזל ונוגדי חמצון. לרוויה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

נשים התסמינים והטיפולים: כל מה שרצית לדעת על גיל המעבר ולא העזת לשאול

נשים רבות מעדיפות שלא לדבר על גיל המעבר מתוך הנחה שמדובר בתהליך של...

ראיון עם:

ד"ר (M.D) רגינה אגיזים

רופאת נשים

בריאות לא רק תרופות: טיפול טבעי לסוכרת מסוג 2

האחד הוא תבלין תימני, השני הוא ג'ל שבדרך כלל נמצא במוצרי קוסמטיקה והשלישי...

סימי שאואר

בריאות מחפשים בר מים מומלץ? השווינו בין תמי 4 לבר המים המסוננים החדש של מי עדן

שחקנית חדשה ומשמעותית בתחום ברי המים המסוננים: חברת PAUZA WATER מקבוצת "מי עדן",...

בשיתוף עם PAUZA WATER

מקבוצת מי עדן

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

ויטמינים ומינרלים ההסבר הכי פשוט שתשמעו: מהן חומצות אמינו ולמה אתם חייבים אותן?

אנחנו חייבים לצרוך אותן מדי יום ואין טעם לבצע אימון כוח בלעדיהן, אך...

אריאל רוז'יצקי

מזון בריא שונאים צבועים: הדברים שאתם חייבים לקרוא על צבעי מאכל

פחם לארוחת בוקר, חנקן לארוחת צוהריים וחרק אדום לארוחת ערב - צבעי המאכל...

אושרת זהר

מזון בריא 5 עובדות שלא ידעתם על שמן זית – הרביעית תפתיע אתכם במיוחד

קשה שלא לסמוך על עץ הזית שתוחלת החיים שלו עשויה להגיע ל-600 שנה...

אסתר מנחם

רפואה סינית

תזונה לוח חלק או מרבץ חיידקים: איך לנקות את קרש החיתוך שלכם?

קרש חיתוך מעץ, מה שחלקנו מכירים כ"בוצ'ר" עשוי עץ מלא, עדיף על קרש...

מערכת LivA

טיפוח ויופי הלבנת שיניים טבעית וביתית: מה עובד ומה יגרום לכם נזק?

השיניים שלנו הן לא שפן ניסיונות. רגע לפני שאתם מורחים עליהן תותים, לימון...

נטלי רון