מלח בטעם ביצים ומלח קוויאר: המדריך המלא לסוגי מלחים

עברו הימים בהם על מדף הסופר אפשר היה למצוא מלח שולחן בלבד, הלוא הוא המלח הלבן. רשתות השיווק, ובמיוחד חנויות הטבע, מציעים מגוון מלחים טבעיים שלא עברו תהליכי עיבוד ושופעים במינרלים כמו יוד, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. באיזה מלח כדאי להשתמש ומתי?

2 דק׳

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

שתף:

מלח הארץ, ועוד כמה ארצות | צילום: shutterstock

מלח שולחן

  1. נא להכיר: המלח הלבן, המוכר, הנפוץ והזול ביותר. מלח שולחן הוא תוצר של אידוי בריכות מים תעשייתיות. זהו מלח מעודן מאוד, הטחון דק, וחסרונו בתהליך ההפקה והעיבוד שהוא עובר, אשר במהלכו מנקים את המינרלים הטבעיים שנקשרים אליו ומוסיפים חומרים מונעי התגבשות.
  2. כדאי לדעת: מוטב להשתמש במלח שולחן מועשר ביוד, וזאת משום שמרבית האוכלוסייה סובלת ממחסור ביוד; מינרל אשר היעדרו עלול להביא לפגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית.
  3. למה הוא מתאים? הן לבישול והן כמלח גימור, במיוחד לסלטים קצוצים.

 

 

מלח גס

  1. נא להכיר: בדומה למלח השולחן, מקורו של המלח הגס באידוי בריכות מים תעשייתיות, אלא שהוא נטחן לגרגרים גדולים ועבים ומתמוסס לאט יותר.
  2. כדאי לדעת: מלח זה מכונה גם מלח כשר, לא משום שיש לו תעודת כשרות אלא מפני שמשתמשים בו להכשרת בשר.
  3. למה הוא מתאים? הדגשת הטעמים של בשר, כבישת ירקות ובשרים ובישול פסטה.
סוגי מלח שונים
סוגי מלח שונים | צילום: shutterstock

מלח ים אטלנטי

  1. נא להכיר: מלח אשר מופק באמצעות אידוי מי ים. זהו מלח טבעי עם גבישים גדולים וגסים בגוון אפור, והוא נחשב לבריא הודות לתכולת מינרלים כמו מגנזיום, אבץ וברזל.
  2. כדאי לדעת: המלח הוא חביב השפים, משום שהוא מקנה טעם מרוכז ועשיר בעוד שגבישיו מתמוססים לאט ולא משתלטים על טעמי המנה.
  3. למה הוא מתאים? בשר, ירקות בחיתוך גס, דגים נאים.

עוד ב תזונה

איך להוסיף טעם לאוכל בלי מלח? 11 הצעות מפתיעות

לכתבה המלאה

מלח ים קלטי

  1. נא להכיר: מלח בעל גוון אפור בהיר אשר נקצר מקרקעית בריכות הגאות והשפל בחופי חבל בריטאני בצרפת. המלח מכיל 34 סוגי מינרלים.
  2. כדאי לדעת: אמבטיית מלח ים קלטי צפויה לעשות נפלאות לעור הגוף ובנוסף, היא בעלת אפקט מרגיע.
  3. למה הוא מתאים? דגים ובשרים, מצוין גם לאפייה.
סוגי מלחים: מלח ים קלטי
מלח ים קלטי מחופי חבל בריטאני בצרפת | צילום: shutterstock

מלח פלור דה סל

  1. נא להכיר: פלור דה סל, או פרח המלח, מופק, בדומה למלח הים הקלטי, בבריכות הגאות והשפל באזור בריטאני, אבל בדרך שונה. גבישי המלח הדקיקים נאספים באופן ידני ובעזרת מגרפות עץ מסורתיות מהשכבה העליונה שמצטברת מעל הבריכות. הפעולה יכולה להיעשות רק בימים שטופי שמש ויבשים עם רוח קלה.
  2. כדאי לדעת: בשל העבודה הרבה הכרוכה באיסוף המלח, הוא נחשב למלח היקר בעולם וזכה לכינוי "הקוויאר של המלחים".
  3. למה הוא מתאים? זהו מלח גימור מצוין שמתאים להמלחת בשרים, פירות ים, ירקות ואפילו שוקולד וקרמל.

 

מלח הימלאיה

סוגי מלחים: מלח הימלאיה ורוד
מלח הימלאיה | צילום: shutterstock
  1. נא להכיר: מלח בעל גוון ורוד אשר נקצר באופן ידני, ללא מיכון, למרגלות הרי ההימלאיה בפקיסטן ונחשב למלח הטהור ביותר שיש. המלח מופק בדרכים טבעיות ועדינות והוא מכיל לא פחות מ-84 מינרלים ובהם מגנזיום, סידן ואשלגן.
  2. כדאי לדעת: ממלח הימלאיה מפיקים מנורות מלח, אשר עשויות לסייע בפתיחת מערכת הנשימה, טיהור האוויר, חיזוק מערכת החיסון ואף מהוות אלמנט קישוטי.
  3. למה הוא מתאים? מחליף את מלח השולחן הרגיל ומשמש הן לבישול והן כמלח גימור.

 

מלח שחור הודי

  1. נא להכיר: המלח השחור, "קאלה נאמק", נכרה בהודו מגבישים בצבע שחור-אדום. במלח יש תכולה גבוהה של גופרית והוא בעל ריח עז של המינרל. בנוסף, המלח השחור ההודי מכיל מינרלים נוספים כמו ברזל. המלח נארז בצנצנות עם פחם, עשבי תיבול וזרעים ואז מבלה בכבשן 24 שעות לפני שהוא מקורר, מאוחסן ומיושן.
  2. כדאי לדעת: המלח השחור ההודי לא מעלה את ריכוז הנתרן בדם ולכן הוא מצוין לסובלים מיתר לחץ דם.
  3. למה הוא מתאים? תיבול מאכלים במלח השחור ההודי מעניק להם טעם של ביצים ויכול לשמש כתחליף לטעם של ביצים במאכלים טבעוניים.

 

 

מלח כחול איראני

סוגי מלחים: גושי מלח כחול
גושי מלח כחול איראני
  1. נא להכיר: אחד המלחים הנדירים בעולם, נחצב במחצבי מלח במחוז סמנאן באיראן. צבעו הכחול והייחודי של המלח נובע ממינרל בשם סילוויניט. המלח עשיר במינרלים נוספים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.
  2. כדאי לדעת: זהו מלח מושלם לעיטור של מנות, למשל, לציפוי שפת הכוס כשמגישים מרגריטה.
  3. למה הוא מתאים? מלח כחול הוא מלח עדין בטעמו שמתאים למאכלים בעלי טעם מעודן כמו ביצים עלומות, וכן למאכלים המבוססים על עגבניות כמו סלטי עגבניות, רוטב עגבניות וגספצ'ו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

סקס לא רק גלולות וקונדומים: המדריך השלם לאמצעי מניעה

האחד מחזיק שנים, השני מיועד רק לרגע יחסי המין, השלישי טבעי ויצריך בעיקר...

מערכת LivA

צמחי מרפא נכנסים להיריון: איך לשפר את פוריות הגבר בדרכים טבעיות?

על אף שבעיות פריון מקושרות אצלנו לרוב עם החצי הנשי, כחמישית עד מחצית...

מערכת LivA

הגיל השלישי רוצים לחיות עד גיל מאתיים? זה אפשרי

אחד מחוקרי תוחלת החיים הנחשבים ביותר כיום בעולם טוען שזקנה היא מחלה שניתן...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

דיאטות דיאטה בזמן יציאה משגרה: חלי ממן מסבירה איך לא לעלות במשקל בחגים ובחופשות

אל תצהירו בשולחן החג שאתם בדיאטה; העדיפו חופשה באירופה על פני נופש בטן-גב,...

ראיון עם:

חלי ממן

ויטמינים ומינרלים חפש את המטמון: איפה נמצאים כל הוויטמינים והמינרלים?

הם הכרחיים לקיומנו, חיוניים לתפקוד מערכות הגוף, מגנים עלינו מפני מחלות ואנו מקבלים...

מערכת LivA

מזון בריא הטעויות שהופכות את האוכל שלנו לפחות בריא

הימנעו מטיגון בשמן זית, העדיפו סלט עם ירקות חתוכים גס ואל תכניסו את...

נועה יואל

נטורופתית

ויטמינים ומינרלים ההסבר הכי פשוט שתשמעו: מהן חומצות אמינו ולמה אתם חייבים אותן?

אנחנו חייבים לצרוך אותן מדי יום ואין טעם לבצע אימון כוח בלעדיהן, אך...

אריאל רוז'יצקי

ויטמינים ומינרלים לא אוכלים דגים ואגוזי מלך: מהם הסימנים שחסרה לכם אומגה 3?

קבוצת חומצות השומן הבלתי רוויות, אומגה 3, חיונית במיוחד עבור מי שמעוניין במוח...

סימי שאואר

מזון בריא החלק הכי בריא בבשר הוא זה שרובכם שונאים

אנשים רבים נרתעים מהמחשבה על אכילת איברי פנים כמו מוח, חוט שדרה או...

מערכת LivA