כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
אם אתם צורכים את האצות שלכם רק דרך הסושי – אתם מפספסים. אצות הים הן פלא בריאותי ותזונתי שראוי לקצת יותר כבוד מלהיות עטיפה של רול אורז, דגים וירקות. אלו הן הסיבות לשלב יותר אצות בצלחת שלכם
אצות ים משלבות את היתרונות של צמחים יבשתיים מחד, ומזונות מן החי, מנגד. הן עשירות בסיבים תזונתיים, חומצות שומן אומגה 3, חומצות אמינו חיוניות, ויטמינים כמו A ,B , C ו-E, מינרלים כגון מגנזיום, ברזל וסידן.
אם כל אלו לא מספיקים הן גם יעזרו לכם לשמור על שיניים בריאות, גזרה חטובה וגוף נקי מרעלים.
החומצה האליגנית שבאצות ים מסייעת בסילוק מתכות כבדות ורדיואקטיביות מהגוף
אלו חלק מהיתרונות הבולטים של אצות הים:
ירידה במשקל
מחקרים הראו כי שילוב של אצות בדיאטה לירידה במשקל תרם להצרת היקפים ולהאצה בקצב הירידה במשקל. הסיבים התזונתיים הקיימים באצות ים מעכבים את התרוקנות הקיבה – מה שמוביל להפחתה בתחושת הרעב ובאכילה עודפת, ובנוסף, אצות הים משפיעות על הורמון הלפטין המעורב באיזון צבירת השומנים בגוף.
גם מולקולת רב-הסוכר הגופרתית, פוקוידאן, פוליסכריד המצוי באצות ים, עשוי לסייע בפירוק השומנים בגוף. לא בכדי, תוספי תזונה טבעיים המיועדים להרזיה מבוססים פעמים רבות על אצות ים.
הגנה על מערכת העיכול
צריכה קבועה של אצות ים בתפריט מאוזן הראתה שיפור בתפקודי הקיבה ומערכת העיכול. החומצה האליגנית, המצויה בחלק מאצות הים, מחזקת את רירית הקיבה ומאיטה תהליכי עיכול.
בנוסף לכך, אצות ים תורמות לשיפור המטבוליזם ולספיגה משופרת של החומרים המזינים מהמזון אל מחזור הדם. הפוליסכרידים, הנמצאים באצות רבות, תורמים לשגשוג אוכלוסיית החיידקים הטובים בקיבה ובכך משפרים את היכולת הטבעית שלה להתגונן מפני זיהומים ומזיקים.
שמירה על השיניים
תמצית אצות ידועה ביכולתה המרשימה לעכב התפתחות של עששת השיניים. תכונותיה האנטי דלקתיות של האצה משפרות את יכולות החיטוי של הרוק ותורמות לחיזוק רקמת הפה והפיכתה לעמידה יותר לנזקי החיידקים.
בנוסף, חומצה אלגינית, המופקת מתמצית של אצות ים, נחשבת לחומר הפועל בדומה למוצרי היגיינה לפה ולחניכיים. על פי חוקרים מאוניברסיטת ניוקאסל בבריטניה, הוספת אנזימים ממיקרובי אצות למשחת השיניים הוכחה כיעילה יותר בהגנה מפני עששת.
תורמת לסילוק רעלים
תמציות אצה נמצאו אפקטיביות במיוחד לניקוי הרעלים מהגוף. מדובר במנגנון חשוב לבריאותינו, כיוון שככל שהגוף ימהר להיפטר מחומרים מזיקים כך השפעתם עליו תפחת.
החומצה האליגנית שבאצות ים מסייעת בסילוק מתכות כבדות ורדיואקטיביות מהגוף, ביניהן עופרת וכספית. בנוסף, האצות עשירות ביוד, כלורופיל ומגוון מינרלים שמסייעים אף הם בניקוי רעלים מהגוף.
מחקרים רבים הראו כי באצות דוגמת וואקמה ואצת קומבו, ישנן כמויות משמעותיות של פוליסכרידים, שכבר הוזכרו כאן.
אותם רב-סוכרים ידועים ביכולתם לשפר את יכולת הריפוי הטבעית של הגוף. על פי מחקרים, צריכה של אצות ים הביאה לדיכוי של גרורות בקרב חולות בסרטן השד.
עוד נמצא כי בזכות האצה חל שיפור בשליטה ובפיקוח על הורמונים מעודדי סרטן השד כמו אסטרוגן. בנוסף לכך, ממצאי מחקר הוכיחו כי בכוחן של אצות הים לסייע במניעת התפשטות של תאים סרטניים אצל חולים בסרטן המעי הגס.