כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
יכול להיות שבזמן האחרון שתיתם המון קפה, אכלתם הרבה טונה ואולי אפילו השתמשתם בשלל מוצרי דיאט? הרגלים כאלו ועוד רבים אחרים עלולים לגרום לעומס רעלים בגוף. כך תזהו אם הגזמתם
כאבי ראש, עייפות, תשוקה למתוק, ומחלות עור הן בעיות שרבים מאיתנו סובלים מהן לעיתים קרובות, בלי לדעת ממש מדוע.
רובנו מאשימים את אורח החיים המודרני, וזה במידה רבה נכון, אבל המונח הזה טומן בחובו לעיתים מקור בולט במיוחד לנזקים – הרעלים שאנו חשופים אליהם מדי יום ביומו.
אותם רעלים, נסתרים לרוב, מגיעים אלינו בין היתר, דרך המזון שאנו אוכלים (בין אם מדובר במזון מעובד או בירקות ופירות מרוססים), כמו גם דרך התרופות שאנו נוטלים, הכלים שאנו אוכלים מהם (למשל, פלסטיק), מוצרי הקוסמטיקה שאנו מורחים על הגוף ואפילו האוויר שאנו נושמים.
כשהכבד שלנו לא עומד בעומס, הוא מתקשה לטהר את הגוף מהחומרים המזיקים – מה שעלול להתבטא בתסמינים כמו אלה שציינו, ועוד רבים אחרים.
רוצים לדעת האם אתם צריכים ניקוי רעלים?
ישנם כמה תסמינים, ברובם לא מוכרים, שעלולים להעיד שצברתם יותר מדי חומרים מזיקים ושהמערכת שלכם מצויה תחת עומס. הנה הם:
רשימת התסמינים לעומס רעלים
עייפות מתמשכת
אם אתם סובלים לאורך זמן מעייפות מתמדת, ומרגישים שגם שמונה שעות שינה בלילה והמון ספלי קפה לא מצליחים לעורר אתכם, ייתכן שהסיבה לעייפות היא הצטברות רעלים.
עומס רעלים עלול להוביל לשחיקה של בלוטת יותרת הכליה, מה שגורם לתשישות. למעשה, צריכה מרובה של קפה עלולה להטיל עומס על בלוטת יותרת הכליה ובכך להגביר דווקא את תחושת העייפות.
ישנם גורמים נוספים שעלולים לגרום לתחושת עייפות וחוסר אנרגיה, כמו כספית. מחקר מקרה שנערך בקוריאה הדרומית על מטופל שצרך כמויות גבוהות של טונה וסבל מעייפות כרונית, מצא שלאחר שעבר טיפול להסרת כספית, תסמיני העייפות הכרונית שלו השתפרו.
תשוקה למתוקים
אם אתם מוצאים את עצמכם משתוקקים לעוד ועוד מתוק ולא נרגעים עד שאתם מחסלים את קוביית השוקולד האחרונה, ייתכן שמדובר בעדות לכך שמשהו לא מאוזן בגופכם.
זה בדרך כלל קורה כשהתזונה שלכם עשירה במזונות מעובדים ועתירי סוכרים, מה שעלול להוביל לתנודות ברמת הסוכר בדם ובהורמון הלפטין, שאחראי על תחושת השובע.
ניקוי רעלים, תוך דילול המזונות המעובדים והחלפתם במזון טרי ובריא, עשוי להחזיר את ההורמונים למסלול ולהפחית באופן טבעי את התשוקה למתוק.
בעיות עור
העור הינו האיבר הגדול בגוף ואחד המקומות בהם הצטברות רעלים מורגשת ביתר שאת. אקנה, עור יבש, פריחות, גירויים ואדמומיות – כל אלה יכולים להיות ביטוי להצטברות רעלים ולכך שמשהו בתפקוד הגוף משובש.
כאשר הכבד עמוס ברעלים, העור מנסה להסיר את הרעלים העודפים, באמצעות זיעה למשל, מה שעלול להביא להתלקחות תופעות עוריות שונות.
כאבי ראש עשויים להיות סימפטום לבעיות בריאות רבות, כמו מתח שרירים, בעיות של כלי דם במוח, רגישות למזון ועוד. אם סיבות אלו ואחרות נשללו, כדאי לבדוק הצטברות רעלים בגוף.
מחקר שנערך בתורכיה, מצא שאצל אנשים שסבלו מכאבי ראש, רמת המתכות הכבדות בדם (כמו קדמיום, ברזל ועופרת) הייתה גבוהה באופן משמעותי בהשוואה לרמת המתכות של האנשים בקבוצת הביקורת.
גם מונוסודיום גלוטמט, אספרטיים, צבעי מאכל וחומרים משמרים עלולים לגרום לכאבי ראש.
חשיבה מעורפלת וירידה בריכוז
חומרים כמו מונוסודיום גלוטמט ואספרטיים, אשר הוזכרו בסעיף הקודם, עלולים להשפיע באופן ישיר על המוח. אחד הביטויים לכך הוא חשיבה מעורפלת וחוסר מיקוד וריכוז.
כדי לבחון את השפעתם עליכם, מומלץ לצמצם צריכה של מזונות מעובדים המכילים מונוסודיום גלוטמט, כמו גם של מזון דיאטטי ומשקאות ללא סוכר המכילים אספרטיים.
קושי לרזות
ירידה במשקל מושפעת כידוע מגורמים שונים, כמו אורח חיים, תזונה, ספורט ואפילו הרכב חיידקי המעיים.
אם למרות הדיאטה העקבית שלכם ועל אף שאתם עוסקים בפעילות ספורטיבית ובצמצום הצריכה הקלורית, אתם לא מצליחים לרדת במשקל, ייתכן שיש לכם בגוף רעלים שמפריעים בכך.
כן, זה ממש לא תירוץ – רעלים רבים הם ליפופילים, כלומר, נאגרים בשומן הגוף. מחקרים מצאו שרעלים הנוכחים בגוף, כמו מתכות כבדות, חומרי הדברה וחומרים כימיים כמו ביספינול A (שנמצא בפלסטיק ועוד), עלולים לגרום לעלייה במשקל.
ריח גוף רע
אם אתם מתקלחים לעיתים תכופות, מקפידים על שימוש בדאודורנט ועדיין מרגישים שאתם מדיפים ריח רע, ייתכן וניקוי רעלים הוא הפתרון.
ריח גוף רע, או לחילופין, ריח רע מהפה, הינם סימנים לכך שהכבד והמעי הגס שלכם מתקשים לסלק את הרעלים מהגוף. על פי הרפואה הסינית, למשל, ריח גוף חמצמץ מעיד על חוסר איזון בכבד. תזונה עשירה בירקות ירוקים ובעלים ירוקים בפרט, עשויה לסייע בניקוי הרעלים מהאיבר החיוני ובסילוק הריח הלא נעים.
בעיות שינה
בשנים האחרונות, מספרם של האנשים שסובלים מבעיות שינה הולך וגדל. יש לכך סיבות רבות ומגוונות, כגון החשיפה הממושכת למסכים, בעיקר בשעות שלפני השינה. יחד עם זאת, ישנם גורמים נוספים שעלולים לגרום להפרעות שינה, ואחד מהם הוא הצטברות רעלים.
לפי הארגון הלאומי להפרעות נדירות בארה"ב, כאשר מתכות כבדות כמו עופרת או כספית מצטברות בגוף, הדבר עלול לגרום להפרעות שינה. אחת הסיבות לכך היא שעומס רעילות עלול לשבש את רמות הורמון הקורטיזול.
במצב תקין, רמות ההורמון אמורות להיות גבוהות בבוקר ונמוכות בלילה, אבל אם ההורמון אינו מאוזן, עלול להיווצר מצב בו רמות הקורטיזול גבוהות בערב ומקשות על ההירדמות.