כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
האתרוג טוב לכבד ולהרגעת הקיבה. התמר, שמגיע מהלולב, נוגד חרדה. ההדס מנקה את הטחול והערבה מחזקת את מערכת החיסון. רויטל שבי, מומחית ברפואה סינית, על כל היתרונות הבריאותיים של ארבעת המינים
רויטל שבי | רפואה סינית בעלת תואר "רופאה סינית". מאבחנת ומטפלת במגוון רחב של תסמינים בעזרת דיקור, צמחי מרפא ותזונה סינית. מתמחה בהתאמת תפריטי דיאטה עפ"י הרפואה הסינית
רויטל שבי | רפואה סינית בעלת תואר "רופאה סינית". מאבחנת ומטפלת במגוון רחב של תסמינים בעזרת דיקור, צמחי מרפא ותזונה סינית. מתמחה בהתאמת תפריטי דיאטה עפ"י הרפואה הסינית
האתרוג גדל אומנם בסין, אך, אינו מהווה גורם משמעותי ברפואה הסינית. טעמו של האתרוג הוא מר וחריף, ונהוג לשלב איתו טעמים מתקתקים יותר, במינון נמוך, על מנת לווסת את הטעם הסופי.
האתרוג מסייע לטיפול באיברים שונים, כגון: ריאות, טחול, כיבה וכבד. הוא שייך לקטגוריית ה- Regulate Qi, אשר מניע את חסימת הצ'י.
השימוש בו יכול להיעשות לטובת הפחתת כאבים באזור הצלעות, כאבים כתוצאה מלחץ, בעיות בעיכול – ממקור פסיכולוגי או תזונה לקויה, ולהרגעת הכבד.
האתרוג יעיל גם בהוצאת ליחה מהריאות, הקלה על קוצר נשימה ואסטמה, ולהורדת חום.
ניצול סגולות הריפוי של האתרוג נעשה כחלק מפורמולה. לדוגמה, לצורך הרגעת הכבד, הצמחים הבסיסיים שיתווספו לו ותורמים בתהליך הנעת הצ'י הם: Bai Shao Yao, Chen Pi , Dang Gui.
לולב (Da Zao) – לבניית הדם
בעל טעם וחסר ריח
לולב הוא ליבו של עץ הדקל, הלוא הוא התמר. הפרי המתוק ידוע בקרב חובבי הספורט כנשנוש אנרגיה – בעקבות ריכוז הסוכר הגבוה המצוי בו. בעבר נקשר שמו של הפרי גם לשיפור האון הגברי וכפתרון לבעיות בדרכי העיכול, מחלות לב, מחלות מין ובעיות אכילה.
התמר הסיני קטן יותר ונפוץ מאוד בעולם המערבי בשם – Jujubae, ונחשב למגביר של אנרגיית הצ'י וכן כמחזק של מערכת החיסון. התמר הסיני מסייע בפעילות מערכת העיכול, הקיבה והטחול ותורם לבניית דם.
תכונה בולטת המיוחסת לו היא הפחתת מצבי לחץ וחרדה ושיפור איכות וזמן השינה – כפי שהתברר במחקר קליני שנערך בנושא.
הוא נפוץ מאוד ברפואה הסינית וניתן למצוא אותו בחלק גדול מתערובות הצמחים, כיוון שהוא נכלל בקטגוריה הנקראת – Harmonizing (הרמוניה), כלומר מסייע לצמחים שאיתו לשמור על הייחוד שלהם.
הטעם המתקתק של התמר הסיני תורם גם לעיכול טוב יותר של התערובת כולה. דומה לו בתכונותיו הוא ה-Chen Guang – ג'ינג'ר.
ישנם מספר צמחים איתם ניתן לערבב את הלולב, ומשמשים כבסיס לפורמולות בהם נעשה בו שימוש, כגון: Bai Zzhu – צמח חזק יותר מבחינת הנעת הצ'י; Ren Chen (ג'ינסנג – Ginseng) הידוע בסגולותיו כמחזק אנרגטי בגוף; ו-Huang Qin (אסטרגלוס – Astragalus) השכיח בתערובות כלליות לחיזוק המערכת החיסונית.
הדס (Myrtus) – לניקוי רעלים מהטחול
חסר טעם ובעל ריח
בעבר השתמשו בהדס לצורך הפקת מיני קטורות, וכיום אף מכינים ממנו שמנים ארומטיים.
בנוסף לניחוחות הטובים שלו, ההדס ידוע כחומר מרפא לבעיות שיניים וחניכיים, פצעים פתוחים, כאבי אוזניים, בעיות נשימה, שיעול ובעיות במערכת העיכול.
ברפואה הסינית הוא פחות נפוץ, אך נחשב כמסייע להנעת חסימות צ'י ומשתמשים בו בעיקר לניקוי רעלים מהכבד, מהטחול ומהקיבה, להקלה על כאבי ראש ומיגרנות וכן לסילוק ליחה וחום.
צמחים שעושים בהם שימוש בשילוב עם ההדס הם ה- Cao Long Dan ו- Huang Qin.
ערבה (Li Gen Bai Pi) – לחיזוק המערכת החיסונית
חסרת טעם וחסרת ריח
קליפת עץ הערבה מוכרת ברפואה הסינית כחלק מתורת צמחי המרפא – זמן רב לפני שהמערב החל להכיר בסגולותיה.
הרפואה הסינית עושה בה שימוש לאור יכולותיה הגבוהות בהנעת הצ'י. בעוד שברפואה המערבית היא משמשת לצורך הכנת אספירין – מהתרופות הנמכרות בעולם.
הערבה מפעילה את ה-Wei Qi – הצ'י המגן או המערכת החיסונית, ולכן יעילה בחיזוק כללי של מערכות ההגנה של הגוף. הערבה אף תורמת להנעה של הצי' והדם ולכן טובה בטיפול בכאבים. בנוסף, צריכתה גורמת להזעה ותורמת להוצאת רעלים מהגוף.