נבדק מחקרית

מחקר: בקרמל יש את אותה כמות נוגדי חמצון כמו במיץ תפוזים

אחרי כל השנים בהן נאמר לנו שסוכר הוא "רע", לא יכולנו שלא להתרגש מהממצאים החדשים על אותו סוכר שעבר בסך הכל תהליך חימום - כלומר הקרמל האהוב

2 דק׳

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

שתף:

הכי קל להכנה ואפילו מזין | צילום: shutterstock

טעם הקרמל המלוח הפך כידוע לכוכב הקינוחים והגלידות בשנים האחרונות. הרוטב הקל ביותר להכנה בעולם המתוקים, הוא גם אחד האהובים שבהם. אבל, הנאה לחוד ובריאות לחוד, אף אחד לא ניסה עד היום להשלות את עצמו שמדובר באוכל מזין.

 

ובכן, מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Foods Functional, הבהיר כי אף שקרמל עשוי מסוכר הוא שונה למדי ממנו.

 

 

יותר צבע – יותר בריאות

במהלך תהליך הקרמול נוצרות אלפי מולקולות שונות האחראיות על הטעם והצבע של הקרמל. תהליך חימום הסוכרים מוביל לתרכובות בעלות תכונות נוגדות חמצון מועילות, וככל שהקרמל מבושל יותר, כך יש בו פחות משקעי סוכר.

בננות בקרמל
בננות בקרמל – שילוב מנצח | צילום: shutterstock

המחקר קישר תכונות נוגדות חמצון לעוצמת הצבע של הקרמל. על פי הממצאים, ככל שדרגת הקרמול הינה גבוהה יותר, כך הפעילויות נוגדות החמצון של המזון גדולות יותר.

 

כלומר, קרמל עם צבע עשיר (שעבר יותר קרמליזציה), מכיל יותר נוגדי חמצון.

עוד ב מזון בריא

אם נרצה או לא: בעוד 30 שנה כולנו נהיה טבעונים

לכתבה המלאה

הדבר דומה לקפה, מוצר קרוב יחסית לקרמל, בו מולקולות האחראיות על צבעו יכולות להיות בעלות השפעות מועילות, על פי עורכי המחקר.

 

למעשה נוגדי החמצון המצויים ב-140 מ"ג חומצה גאלית הקיימת בקרמל, שווי ערך ל -160 מ"ג מיץ פירות, שווה ערך לכוס מיץ תפוזים קטנטונת.

 

קרמל במרשם רופא

אף שהנתונים נשמעים מפתיעים, על סף ההזויים, מחברי המחקר טוענים שהדבר עשוי להוות פתח לבחינת התועלת הבריאותית של שילוב קרמל בתזונה כמקור משמעותי לנוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים החופשיים – אלו המאיצים הזדקנות מוקדמת והופעת מחלות.

גלידרייה
מתחבא מאחור: הקרמל המלוח – הטעם שכולנו התמכרנו אליו | צילום: shutterstock

לפני שאתם רצים לסניף של "גולדה" או לחפיסת סוכריות "וורטרס אורגינל", חשוב לציין כי המחקר נתמך ע"י מותג "ניגאי", יצרני קרמל מצרפת. בנוסף, גם אם הממצאים מדויקים, לא ניתן להכריז בשלב זה שקרמל הוא מזון בריאות שיכול להחליף אכילת סלט.

 

עוד כדאי לציין כי הקרמל שנבדק במחקר הוא באיכות גבוהה יותר מאלו שאנו רגילים למצוא במוצרים תעשייתיים ובמטבח הביתי.

 

מה שכן אופטימי הוא שאם מחקרים נוספים יצביעו על אותם ממצאים, הדבר עשוי לגרום לפיתוח של קרמל רפואי. משהו שנשמח לקנות כנראה בבית המרקחת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא מחקר: נמצאה תופעת לוואי חדשה לאכילת מלח

צריכה עודפת של נתרן גורמת לעלייה בלחץ דם ומגבירה את הסיכון למחלות לב...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא כוח הזרע: הכל על נבטים

גידלנו אותם בגן הילדים, הם מציצים עלינו ממדפי הסופר, ואושיות הבריאות לא מפסיקות...

מפל ישי

נטורופתיה בריאות בקערה: המרקים שירפאו אתכם

מרקים הם מנה מחממת, מזינה, משביעה וקלה לעיכול, אך כמה מכם מתאימים את...

נועה יואל

נטורופתית

מיינדפולנס המחקרים הכי משכנעים שתקראו על מיינדפולנס

לעיתים נדמה שמיינדפולנס היא טרנד ניו אייג'י להפחתת מתחים המבוסס בעיקר על אמונה...

אריאל רוז'יצקי

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

מזון בריא 7 סיבות טובות להפוך את הטחינה למוצר בסיסי במטבח שלכם

היא תשמור לכם על הלב, היא תאזן את רמות הסוכר, היא תגן עליכם...

סימי שאואר

מזון בריא מי נגע לי בקולה? כל מה שרציתם לדעת על מיסוי משקאות ממותקים

הכוונה להטיל מס ישראלי על משקאות ממותקים יצרה שיח נוקב של בעד ונגד....

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא לא רק שמפיניון: פטריות בריאות למאכל שאתם חייבים להכיר

פטריות המאכל המוכרות לנו הן הרבה יותר מתוספת לפיצה או לסלט. הן מונעות...

מערכת LivA

דיאטות יש דבר כזה: שייק שוקולד בריא ועוד 6 משקאות מפנקים ודיאטטיים

מתברר ששייקים עם נוטלה, קקאו או חמאת בוטנים יכולים להיות גם בריאים ומרזים...

אתי קגן

רפואה סינית