בן אנד ג'ריס, היישר מהמפעל הביתי | צילום מסך: מתוך בלוג Early Brawd
אם יש לנו הזדמנות לשפר מתכונים ולחפש גרסאות משודרגות ולא פחות טעימות למנות, אנחנו תמיד שמחים לקחת אותה בשתי ידיים.
מי שהעניקה לנו רגע כזה השבוע היא גלידת בן אנד ג'ריס הפופולרית, אשר החליטה לערבב שמנת מתוקה עם פוליטיקה ויצרה חתיכת סערה ומחלוקת.
אז קודם כל, עצבים אינם טובים לבריאות, ובינינו, גם לאכול מיכל של בן אנד ג'ריס זה לא ממש ארוחה מזינה.
איך פותרים את שניהם?
מצאנו את אליס פאגס מבלוג הטבעונות והבריאות Early Brawd, שיצרה את החיקוי הכי מפתה שאנחנו ראינו לגלידת חמאת הבוטנים עם עוגיות של בן אנד ג'ריס – טעם אהוב ללא ספק. והכל בגרסה ביתית, בריאה, נטולת מוצרי חלב ונטולת גלוטן. ואין צורך במכונת גלידה – אם תהיתם.
מה שונה בגלידה המקורית? המון. מה נשאר? פשוט תביטו בתמונות ותבינו. שנתחיל?
מתכון גלידה ביתית עם חמאת בוטנים ועוגיות ביתית – בסגנון בן אנד ג'ריס
אם אנחנו צריכים לתאר לכם את התוצר הסופי שאתם הולכים לקבל הוא יהיה: גלידת בננה עשירה, קרמית וטבעונית עמוסה בריפל חמאת בוטנים ובעוגיות פריכות ביתיות בסגנון אוראו.
אגב, אלו עוגיות שיבולת שועל ושקדים ללא סוכר לבן שנשארות פריכות גם בתוך הגלידה – בזכות שמן הקוקוס שיש בהן.
אל תחששו מהמתכון הארוך, הוא סופר־פשוט. וכן, אתם יכולים לשכוח ממחשבות על גרסה טבעונית "למקופחים". מדובר במנה מושחתת.
המתכון לגלידה ביתית
מנות: 8-6
מצרכים להכנת הגלידה:
- 4 בננות
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 1/4 כוס חלב על בסיס צמחי, מומלץ להשתמש בחלב קוקוס (לא חובה)
- 4 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה
מצרכים להכנת העוגיות:
- 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
- 1/3 כוס קמח שקדים
- 2 כפיות זרעי פשתן טחונים
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת פחם פעיל (לצבע. לא חובה)
- קורט מלח
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי
- 1 כף שמן קוקוס מומס
אופן הכנת הגלידה:
- קלפו 4 בננות צהובות ובשלות מאוד, פרסו אותן והקפיאו אותן במיכל/בשקית למשך 6 שעות לפחות, ובאופן אידיאלי, למשך לילה שלם. יש לוודא שהבננות מוקפאות בשכבה אחת.
- לאחר שלב ההקפאה, הניחו את הבננות במעבד מזון או בבלנדר עוצמתי והפעילו אותו עד שהבננות יקבלו מרקם קרמי, אחיד וסמיך. הפעולה עשויה להימשך כ-4-3 דקות.
- הוסיפו את תמצית הווניל וערבלו שוב.
- במהלך התהליך, ייתכן שתיאלצו לעצור את הבלנדר או את מעבד המזון ולגרד את שולי הקערה כמה פעמים. אם אתם מתקשים למזג את הבננות הקפואות לאחר מספר דקות, תוכלו להוסיף את חלב הקוקוס כדי להקל על הפעולה.
- העבירו את גלידת הבננה למיכל מתאים והכניסו אותה להקפאה של כשעה.
אופן הכנת העוגיות:
- חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית בנייר אפייה.
- ערבבו בקערה גדולה את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים, זרעי הפשתן הטחונים, אבקת הקקאו, אבקת הפחם והמלח.
- הוסיפו את סירופ המייפל ושמן הקוקוס המומס לקערה, וערבבו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם בצק מעט רטוב אך לא דביק מדי. אל תיבהלו, הבצק אמור להיות שחור.
- אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט יותר סירופ מייפל. אם הוא דביק מדי, הוסיפו מעט קמח שיבולת שועל.
- בעזרת הידיים, חלקו את הבצק לחתיכות קטנות בגודל ביס וגלגלו אותן בין הידיים ליצירת כדורים.
- סדרו את כדורי הבצק על תבנית התנור המרופדת ולחצו עליהם מלמעלה בעדינות, בעזרת כף היד, על מנת לשטח ולעצב עוגיות עגולות קטנות.
- הכניסו את העוגיות לתנור, לאפייה של כ-10 דקות.
- בתום האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו את העוגיות לצינון על גבי רשת. העוגיות יתייבשו ויהפכו לקשות מאוד בזמן ההתקררות.
אופן הרכבת גלידת חמאת הבוטנים והעוגיות:
- לאחר שהעוגיות התייבשו והתקשו, טחנו מחצית מהן לחתיכות קטנות בעזרת בלנדר. את המחצית השנייה של העוגיות שברו לחתיכות גדולות יותר (ניתן לעשות זאת בעזרת הכנסת העוגיות הנותרות לשקית ושבירתן באמצעות מכות מערוך).
- הוציאו את הגלידה המצוננת מהמקפיא וערבבו אותה היטב.
- קפלו פנימה את כל העוגיות המרוסקות דק וערבבו לשילוב אחיד בין השתיים.
- העבירו כשליש מהגלידה למיכל הגשה מלבני בצורת אינגליש קייק.
- זלפו מעל חמאת בוטנים ופזרו מעט עוגיות כתושות גס.
- הוסיפו מעל עוד שליש גלידה, עוד חמאת בוטנים ועוד עוגיות כתושות גס, וחיזרו על שלבים אלה עד לסיום כל כמות הגלידה.
- עטרו את הגלידה המוכנה בזילוף נדיב של חמאת בוטנים וחתיכות של עוגיות וערבבו קלות לשילוב של המרכיבים, בפעם האחרונה.
- הכניסו את הגלידה להתמצקות במקפיא, לשעתיים לפחות.
- טרם ההגשה, הוציאו את הגלידה מהמקפיא להפשרה וריכוך של 10 דקות על השיש.
בתיאבון.