אנחנו רציניים: עוגת שוקולד-תפוז בריאה שמחליפה כל ארוחת בוקר

להתחיל את היום בקינוח של 5 דקות הכנה; להתענג על כל ביס ולהשתגע מהריח; להזין את הגוף באוכל שהוא נטו בריאותי. המתכון בפנים

3 דק׳

מי לא היה רוצה להתעורר לזה? ארוחת בוקר בריאה | צילום: מתוך אינסטגרם

מי לא היה רוצה להתעורר לזה? ארוחת בוקר בריאה | צילום: מתוך אינסטגרם

שתף:

מי לא היה רוצה להתעורר לזה? ארוחת בוקר בריאה | צילום: מתוך אינסטגרם

נסים להביצ'י הוא מפתח מתכונים, מעצב מזון ויוצר תוכן דיגיטל ניו יורקי שמאמין בשיתוף אוכל שנראה טוב וגורם לאנשים להרגיש טוב. להביצ'י שהפך לדמות פופלרית ברשת, הוא האיש שהמציא את עוגת השוקולד-תפוז הבריאה שיכולה להפוך לארוחת בוקר, בלי רגע של היסוס או רגשות אשמה.

 

כמי שזוכר שסוכר היה חלק מארוחות הבוקר שלו כילד, להביצ'י החליט לגייס את כישרונו כדי להגיש "קינוח" בריא ומזין בתור הארוחה הראשונה ביום.

 

 

הפלוס הענק הנוסף של המתכון של להביצ'י הוא העובדה שהעוגה אישית ולא מצריכה כל התלבטות לגבי כמויות וחלוקה למנות.

 

זמן ההכנה הוא 5 דקות בלבד וזמן האפייה הוא 25 דקות, כך שתוך חצי שעה מהרגע שתקומו, ארוחת הבוקר החלומית שלכם תהיה מוכנה.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nasim Lahbichi (@lahbco)

נסים להביצ'י | צילום: מתוך אינסטגרם

 

מה יש בעוגת ארוחת הבוקר?

אז כמו שציינו, עוגת השוקולד-תפוז היא מזינה ובריאה, וכן, גם משביעה. הסוד שלה הוא במרכיבים: שיבולת שועל מלאה בסיבים תזונתיים ממלאים, שנטחנת לקמח ומשמשת בסיס לעוגה.

 

זרעי פשתן שמחליפים את הביצים או השמן שמככבים בעוגות רגילות, ומהווים שומנים בריאים.

 

מיץ תפוזים, מלא ויטמין C שמשתלב היטב בטעם השוקולדי של העוגה ומעניק לה מעט הרמה – הודות לתגובה החומצית שלו עם אבקת האפייה.

 

מה עוד? אבקת קקאו ותמצית וניל אמיתית וטהורה כמובן.

 

שימו לב שהעוגה מקבלת גם תוספות, הן יכולות להיות טחינה, סירופ מייפל, יוגורט וניל, אבקת סוכר או מעט רוטב שוקולד מריר – למי שרוצה לקבל את האפקט הנוזלי והמפנק (אל דאגה, זו עוגה אישית והתוספות הן בגודל מתאים ומצומצם).

 

מוכנים? קדימה מתחילים:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nasim Lahbichi (@lahbco)

המתכון המנצח | צילום: מתוך האינסטגרם

 

מתכון לעוגת ארוחת הבוקר בטעם שוקולד-תפוז

רכיבים:

  1. ½ כוס פתיתי שיבולת שועל (שטוחנים בבלנדר לקמח)
  2. 1 וחצי כפות אבקת קקאו
  3. 1 כף זרעי פשתן
  4. 1 כפית אבקת אפייה
  5. ¼ כפית מלח
  6. 3 כפות מיץ תפוזים
  7. 1 כף סירופ מייפל
  8. 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  9. 1⁄3 כוס חלב או תחליף חלב לבחירה
  10. 1 כפית גרידת תפוז
  11. חמאה (לשימון)
  12. מעט אבקת סוכר (אופציונלי)
  13. טפטוף של רוטב גנאש שוקולד (לא חובה)

הוראות ההכנה:

  • חממו תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
  • ערבבו בקערה את שיבולת השועל הטחונה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, זרעי הפשתן והמלח.
  • הוסיפו את מיץ התפוזים, הווניל, סירופ המייפל, גרידת התפוזים והחלב/החלב הצמחי (מומלץ חלב שיבולת שועל) לחומרים היבשים עד להטמעה.
  • שמנו במעט חמאה ופזרו קמצוץ אבקת קקאו (אופציונלי) בקערית קטנה (קערית סופלה).
  • הכניסו את התערובת פנימה.
  • אפו 25-20 דקות. (הכניסו קיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה בתום האפייה. עליו לצאת נקי).
  • פזרו מעל רוטב שוקולד מריר, אבקת סוכר, קורטוב גרידת תפוז ו/או כל תוספות אחרת לבחירתכם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

דיקור סיני מטפלת ברפואה סינית: התאימו את התזונה לאלמנט הנשי או הגברי שלכם

מכירים את סמל היין והיאנג? מתברר שהם מאפיינים את המזון שאתם אוכלים ואת...

סימי שאואר

מזון בריא מחקר: נמצאה תופעת לוואי חדשה לאכילת מלח

צריכה עודפת של נתרן גורמת לעלייה בלחץ דם ומגבירה את הסיכון למחלות לב...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא לא רק סושי: 6 סיבות מדהימות לאכילת אצות

אצות, מזון העל שמגיע אלינו היישר מהים, מפוצץ בערכים תזונתיים כמו ויטמינים, חומצות...

מערכת LivA

מזון בריא החלק הכי בריא בבשר הוא זה שרובכם שונאים

אנשים רבים נרתעים מהמחשבה על אכילת איברי פנים כמו מוח, חוט שדרה או...

מערכת LivA

ניקוי רעלים ניקוי רעלים תוך שבוע: התוכנית שעושה אתחול לגוף

צורך בניקוי רעלים מהגוף הוא משהו שמורגש היטב מבפנים; אנחנו יודעים שהגזמנו, חלינו,...

נטלי רון

מזון בריא טרנד המוצרים נטולי הלקטוז: בדקנו האם הם באמת מומלצים ולמי

שוק מוצרי החלב המיועד לרגישים ללקטוז מתרחב עוד ועוד. הדיאטנית הקלינית, פרופ' אולגה...

ראיון עם:

פרופ' אולגה רז

תזונאית קלינית

דיאטות תזונה לפי המחזור החודשי: לאכול שוקולד ולנצח את ההורמונים

שימו לב לנתונים הבאים: בכל מחזור אנו מעלות כחצי קילוגרם בממוצע; שלב טרום...

ראיון עם:

עמית גנור

דיאטנית קלינית

מזון בריא מזון מותסס: אורי מאיר צ'יזיק על הטרנד שמחזיר את החיידקים לאופנה

אם פעם כולנו היינו מתסיסים מזון בבית שלנו, הרי שעם פתיחתו של הסופרמרקט...

ראיון עם:

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה