מי לא היה רוצה להתעורר לזה? ארוחת בוקר בריאה | צילום: מתוך אינסטגרם
נסים להביצ'י הוא מפתח מתכונים, מעצב מזון ויוצר תוכן דיגיטל ניו יורקי שמאמין בשיתוף אוכל שנראה טוב וגורם לאנשים להרגיש טוב. להביצ'י שהפך לדמות פופלרית ברשת, הוא האיש שהמציא את עוגת השוקולד-תפוז הבריאה שיכולה להפוך לארוחת בוקר, בלי רגע של היסוס או רגשות אשמה.
כמי שזוכר שסוכר היה חלק מארוחות הבוקר שלו כילד, להביצ'י החליט לגייס את כישרונו כדי להגיש "קינוח" בריא ומזין בתור הארוחה הראשונה ביום.
הפלוס הענק הנוסף של המתכון של להביצ'י הוא העובדה שהעוגה אישית ולא מצריכה כל התלבטות לגבי כמויות וחלוקה למנות.
זמן ההכנה הוא 5 דקות בלבד וזמן האפייה הוא 25 דקות, כך שתוך חצי שעה מהרגע שתקומו, ארוחת הבוקר החלומית שלכם תהיה מוכנה.
View this post on Instagram
נסים להביצ'י | צילום: מתוך אינסטגרם
מה יש בעוגת ארוחת הבוקר?
אז כמו שציינו, עוגת השוקולד-תפוז היא מזינה ובריאה, וכן, גם משביעה. הסוד שלה הוא במרכיבים: שיבולת שועל מלאה בסיבים תזונתיים ממלאים, שנטחנת לקמח ומשמשת בסיס לעוגה.
זרעי פשתן שמחליפים את הביצים או השמן שמככבים בעוגות רגילות, ומהווים שומנים בריאים.
מיץ תפוזים, מלא ויטמין C שמשתלב היטב בטעם השוקולדי של העוגה ומעניק לה מעט הרמה – הודות לתגובה החומצית שלו עם אבקת האפייה.
מה עוד? אבקת קקאו ותמצית וניל אמיתית וטהורה כמובן.
שימו לב שהעוגה מקבלת גם תוספות, הן יכולות להיות טחינה, סירופ מייפל, יוגורט וניל, אבקת סוכר או מעט רוטב שוקולד מריר – למי שרוצה לקבל את האפקט הנוזלי והמפנק (אל דאגה, זו עוגה אישית והתוספות הן בגודל מתאים ומצומצם).
מוכנים? קדימה מתחילים:
View this post on Instagram
המתכון המנצח | צילום: מתוך האינסטגרם
מתכון לעוגת ארוחת הבוקר בטעם שוקולד-תפוז
רכיבים:
- ½ כוס פתיתי שיבולת שועל (שטוחנים בבלנדר לקמח)
- 1 וחצי כפות אבקת קקאו
- 1 כף זרעי פשתן
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 3 כפות מיץ תפוזים
- 1 כף סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 1⁄3 כוס חלב או תחליף חלב לבחירה
- 1 כפית גרידת תפוז
- חמאה (לשימון)
- מעט אבקת סוכר (אופציונלי)
- טפטוף של רוטב גנאש שוקולד (לא חובה)
הוראות ההכנה:
- חממו תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- ערבבו בקערה את שיבולת השועל הטחונה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, זרעי הפשתן והמלח.
- הוסיפו את מיץ התפוזים, הווניל, סירופ המייפל, גרידת התפוזים והחלב/החלב הצמחי (מומלץ חלב שיבולת שועל) לחומרים היבשים עד להטמעה.
- שמנו במעט חמאה ופזרו קמצוץ אבקת קקאו (אופציונלי) בקערית קטנה (קערית סופלה).
- הכניסו את התערובת פנימה.
- אפו 25-20 דקות. (הכניסו קיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה בתום האפייה. עליו לצאת נקי).
- פזרו מעל רוטב שוקולד מריר, אבקת סוכר, קורטוב גרידת תפוז ו/או כל תוספות אחרת לבחירתכם.