כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
קשה לכן לוותר על הלק ג'ל והגימור המבריק והעמיד שלו? יש כמה דברים שאתן בכל זאת צריכות לדעת עליו לפני המריחה הבאה. מכימיקלים מסוכנים, להיחלשות הציפורן ועד להתפתחות זיהומים ומחלות – האם הלק ג'ל בטוח לשימוש?
מאז שפרץ לחיינו הלק ג'ל השתנו כללי המשחק: הטרנד מבטיח מניקור או פדיקור זוהר שאינו מתקלף או נפגם ונשאר למשך שבועיים ואף יותר – לברות המזל. אבל, לא הכל ורוד בממלכת טיפוח הציפורניים, ומבעד למעטפת המבריקה של לק הג'ל מסתתרות תופעות פחות נעימות שעלולות לפגוע בבריאותנו. ממה להיזהר ואילו אלטרנטיבות קיימות לטיפוח הציפורניים?
הצד האפל של הזוהר: סכנות לק ג'ל
קרינת UV
המראה הנוצץ והעמידות של לק הג'ל נוצרים תודות לפורמולה מיוחדת של צבע וחומר בסיס (הג'ל), אשר עוברים ייבוש תחת מנורת UV ייעודית. חשיפה מתמשכת לקרינת המכונה נחשדת כמי שעלולה לגרום להזדקנות מואצת של עור הידיים ואף לסרטן.
בעבר דווח על מקרים בודדים של סרטן העור שהיו מקושרים לטיפולי לק ג'ל, אולם דרמטולוגים עדיין מרגיעים כי כל עוד קרינת המנורות מפוקחת בתקן, היא איננה מסוכנת.
בכל מקרה, כדי להגן על עצמנו מומלץ למרוח קרם הגנה על עור כפות הידיים והציפורניים כ-15 דקות לפחות לפני החשיפה למנורת ה-UV. ניתן אף לעטות בעת הטיפול כפפות חתוכות שחלקן העליון חושף את הציפורניים.
עוד מומלץ לקבל את הטיפול במכון מוסמך, אשר מנורות הUV שלו עומדות בתקן. אל תתביישי לשאול את בעל או בעלת המכון לגבי התקנים של הציוד וההסמכות של המטפלים.
כימיקלים
תעשיית הלק, ובתוכה הלק ג'ל, עושה שימוש בכימיקלים בעלי פוטנציאל רעיל. חלק מהכימיקלים נדיפים ועלולים לחדור לגופנו בשאיפה, בעת הטיפול במכון. מחקר משנת 2015 מצא כי כימיקלים הנמצאים בלק עלולים לחדור לגוף גם דרך הציפורן והעור הקרני שבצדדיה, ובכך להביא לשיבוש של מנגנונים הורמונליים, קוגניטיביים ותפקודיים אחרים, ואף לסרטן.
חברות שונות החלו להוציא לקים נקיים מכמה כימיקלים שהוגדרו מסוכנים כמו פורמלין (Formaldehyde), טולואן (Toluene) ופטאלאטים (Dibutyl Phthalate). עם זאת, ייתכן שלקים אלו עדיין מכילים תרכובות אחרות שאינן מומלצות לשימוש ועלולות לגרום לנזק בריאותי.
שבירת והחלשת הציפורן
רבות משתמשות בלק ג'ל על מנת לחזק או לכסות ציפורניים חלשות או שבירות. מחקר שנעשה באוניברסיטת מיאמי, מצא קשר בין לק ג'ל והידקקות הציפורן: קרינת ה-UV והכימיקלים שבלק ג'ל עלולים להחליש את מבנה הציפורן ולגרום לה לסדקים ושברים, כך שהיא הופכת חדירה יותר לאותם חומרים רעילים.
זאת ועוד, התהליך הייחודי של הסרת הלק ג'ל עלול להיות אגרסיבי לציפורן. למי שאינו בקיא בשיטה, על מנת להמיס את הג'ל, מושרות הציפורניים לפרק זמן ארוך באצטון, חומר חזק המייבש את הציפורן, ולאחר מכן נעשה שימוש באביזרים לקילוף הג'ל או שאריות שלו מהציפורניים, תהליך הפוגע בשכבת הציפורן החיצונית.
עבור מי שמעוניינת לצמצם את האפשרות לפגיעה בריאותית, יש להקפיד ולהסיר את הג'ל באופן מקצועי, להימנע מהסרתו באופן מכני בבית או במכון, ולהשתדל לתת לציפורניים תקופות מנוחה בין טיפולי הג'ל.
פטרת הציפורן
כאשר הג'ל אינו אטום היטב והציפורן שבירה וחשופה יותר, זיהום עלול לחדור למרווח בינו ובין הציפורן ולהוות מצע נוח להתפתחות פטריה. אם את חווה שינויים בצבע או מרקם הציפורן, פני לבירור רפואי.
אז נכון, לק ג'ל לא גדל על עצים, אבל יש דרכים טבעיות רבות לשפר את מראה הציפורניים, לחזק ולטפח אותן, אספנו לכן המלצות "על קצה הציפורן":
מסיכת הזנה ביתית לחיזוק הציפורן ועידוד צמיחה
ערבבו רבע כוס מיץ תפוזים עם שן שום כתושה והשרו את הציפורניים בתמיסה לרבע שעה. לאחר מכן, שטפו ידיים במים ונגבו היטב. השרו את הידיים למשך 15 דקות נוספות בשמן זית, שטפו שוב את הידיים במים ונגבו היטב. שימוש עקבי במסכה צפוי להביא להאצת חיזוק הציפורן.
תזונה וויטמינים לחיזוק הציפורניים
קיימים ויטמינים ומינרלים רבים האחראים לבריאות הציפורן, אבל ללא ספק הביוטין (ויטמין B7) זוכה לכתר "המחזק הראשי". הביוטין אחראי לחידוש תאי הקולגן, החומר ממנו בנויה הציפורן.