נבדק מחקרית

בורא פרי הלחם: האם נמצא סופר פוד בטעם שאתם הכי אוהבים?

פרי מלא בחלבון עם טעם של לחם טרי והמון יתרונות בריאותיים; הכירו את פרי עץ הלחם שמגיע מהאזורים הטרופיים ומספק את כל הצרכים התזונתיים של המקומיים. מתי הוא מגיע גם לפה?

2 דק׳

זה פרי או לחם? | צילום: shutterstock

זה פרי או לחם? | צילום: shutterstock

שתף:

זה פרי או לחם? | צילום: shutterstock

אם אתם משלבים בתפריט היומי שלכם ג'וג'י ברי, מאקה, מוריגה וספירולינה, בוודאי תשמחו להכיר את פרי עץ הלחם, פרי טרופי שעשוי להיות הדבר הבא שיכבוש את עולם מזונות העל.

 

פרי עץ הלחם, שבמערב התחילו להכיר את סגולותיו הרבות רק לאחרונה, גדל בשפע במדינות טרופיות, בעיקר בדרום האוקיינוס השקט ובאיים הקריביים, שם הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהתזונה היומיומית.

 

את הפרי נהוג לאכול טרי, מבושל או מטוגן, והן לאחר ייבושו, טחינתו והפיכתו לקמח, אגב, נטול גלוטן. בצורתו הטרייה יש לו טעם מתוק וקרמי, אבל כשהוא מבושל או מטוגן הוא דומה לטעם של לחם טרי – ומכאן שמו.

 

 

כל הצרכים התזונתיים בפרי אחד

פרי עץ הלחם הוא פרי עמילני מאוד ועשיר בוויטמינים כמו ויטמין C וויטמין B1, כמו גם מינרלים וחלבון – למעשה, יש בו יותר חומצות אמינו מאשר בסויה. על פי אגרונום מקוסטה ריקה שבחן את הפרי, עץ אחד (המניב כ-200-150 פירות בשנה) יכול לספק למשפחה בת ארבע נפשות את כל צרכיה התזונתיים במשך 50 שנה.

פרי הלחם תלוי על ענפים
מזון על ללא יחסי ציבור מספקים | צילום: shutterstock

מחקר שנערך באוניברסיטה של בריטיש קולומביה בקנדה, ניסה לברר את השפעתה של תזונה מבוססת פרי עץ הלחם על הבריאות. החוקרים, שהאכילו עכברים בתזונה שמבוססת על קמח טחון מהפרי, גילו שעכברים שניזונו מתזונה זו הראו קצב גדילה גבוה באופן משמעותי בהשוואה לעכברים שניזונו מדיאטה סטנדרטית (עם קמח חיטה).

 

בנוסף, הם מצאו שעיכול החלבון של הפרי קל יותר מעיכול חלבון החיטה. לטענת החוקרים, החלפת כמות החיטה הנצרכת מדי יום בכמות זהה של פרי עץ הלחם תספק 57 אחוזים מתצרוכת הסיבים היומית המומלצת, יותר מ-34 אחוזים מצריכת החלבון וכמויות יפות של ויטמין C, אשלגן, ברזל, סידן וזרחן.

 

העובדה שפרי עץ הלחם הוא דל שומן, נטול גלוטן, בעל אינדקס גליקמי נמוך ובעל צפיפות תזונתית גבוהה (כולל חלבון ושפע של ויטמינים ומינרלים), הופכת אותו לסוג של מזון על ללא יחסי ציבור מספקים.

עוד ב תזונה

3 מתכונים צבעוניים, בריאים וקלים להכנה שישדרגו לכם כל ארוחה

לכתבה המלאה

פרי עץ הלחם – כל היתרונות

מלבד המחקר שנערך באוניברסיטת קולומביה, מחקרים נוספים מצאו שאכילת פרי עץ הלחם עשויה למתן סוכרת מסוג 2. יחד עם זאת, יש לציין כי הפרי עדיין לא נחקר מספיק. מה שכן ידוע הוא שהפרי, כאמור, הינו בעל צפיפות תזונתית גבוהה ועשיר ברכיבים שמיטיבים עם הבריאות. הנה כמה מהבולטים מבניהם:

סיבים תזונתיים

פרי עץ הלחם בצלחת
פרי עץ הלחם. מהעץ לצלחת

פרי עץ הלחם עשיר בסיבים תזונתיים – בכוס של פרי לחם טרי יש כ-10.8 גרם סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים מקושרים עם שיפור העיכול ומניעת עצירות, הפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב, הורדת רמת הסוכר בדם וכן תחושת שובע וירידה במשקל.

 

חלבון

על אף שמדובר בפרי, פרי עץ הלחם עשיר בחלבון. הפרי מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות – הנחשבות לאבני הבניין של החלבונים ונחוצות לתפקוד אופטימלי של הגוף, לתהליכי בנייה וגדילה של הגוף, ובעיקר השרירים, ולבניית התאים והרקמות.

 

נוגדי חמצון

פרי עץ הלחם עשיר בנוגדי חמצון, החשובים לסיוע במניעת מחלות ולצמצום הנזק של הרדיקלים החופשיים. בין היתר, הפרי מכיל ויטמין C בכמות שעולה על הצריכה היומית המומלצת. תזונה העשירה בוויטמין C מקושרת עם ירידה בסיכון למחלות לב וסרטן ולחיזוק מערכת החיסון, והיא אף תורמת לייצור קולגן החיוני לבריאות העור.

 

אשלגן

פרי עץ הלחם מכיל כמות גבוהה של אשלגן – מינרל הנחוץ לתהליכים רבים בגוף. האשלגן חשוב לבריאות הלב, מפחית לחץ דם, מוסת ומאזן נוזלים בגוף ומגן מפני שבץ.

פרי עץ הלחם
ניתן להשיגו גם בשווקי איכרים באירופה

חומצות שומן חיוניות

פרי עץ הלחם מכיל חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6. אלו חיוניות לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם ולפעילות מערכת העצבים והמוח, וכן תורמות לבריאות העור והשיער.

 

 

איפה משיגים?

כרגע, עדיין לא ניתן להשיג את פרי עץ הלחם בישראל. עם זאת, נראה שבעולם הפרי כבר הולך וצובר פופולריות מעבר לגבולות הארצות בהן הוא גדל. הפרי מיובא בין היתר לקנדה ולארה"ב, וניתן להשיגו גם בשווקי איכרים באירופה.

 

מומחים בתחום מאמינים שבעשור הקרוב, עם הדרישה ההולכת וגוברת לחלבון איכותי וזול מן הצומח הפרי יגיע לשווקים חדשים, ונותר רק לקוות שנוכל לראות אותו בקרוב גם פה ולתת ביס מ"לחם" בגרסה הרבה יותר ידידותית ובריאותית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא איך כדאי לשטוף ולנקות פירות וירקות?

על תוצרת חקלאית יש חיידקים, לכלוך וחומרי הדברה. אם הידיים שלנו חייבות ניקוי...

נטלי רון

מזון בריא גבר, יש לך ציצי: האם מוצרי סויה מזיקים לגברים?

הפופולריות הגדולה של התזונה צמחית הציפה את חיינו בקטניית הסויה עתירת החלבון, עליה...

הילה זרחיה

ויטמינים ומינרלים נכנסת לגיל המעבר? אלו הסיבות שאת חייבת לקחת מגנזיום

הוא מקל על גלי החום, מטפל בבעיות שינה ויעיל בהפחתת תנודתיות במצב הרוח...

מערכת LivA

מזון בריא לכריך של הבוקר או לארוחת הערב: מתכונים על בסיס טחינה לכל שעה ביום

היא עשירה בברזל, בוויטמינים ובמינרלים אבל יותר חשוב מזה: היא פשוט טעימה. אז...

מירב רמתי נמני

תזונה טבעית

ויטמינים ומינרלים כל מה שרציתם לדעת על ויטמינים: ההסבר שאתם חייבים לקרוא

למרות שברור לכולנו שוויטמין C טוב כנגד התקררות וויטמין D מגיע מהשמש, לרובנו...

אריאל רוז'יצקי

מזון בריא פרוביוטיקה טבעית: החיידקים הטובים שבירקות כבושים

הם הפכו למילת גנאי לתיאור אוכלוסיית "המתלוננים", אנחנו רגילים לצרוך אותם לצד מנת...

מערכת LivA

ויטמינים ומינרלים מסוכן איתו ומסוכן בלעדיו: איך כדאי לצרוך ויטמין D?

לוויטמין D יש משמעות אדירה לתפקוד גופנו, והעדר שלו נקשר עם אין ספור...

אושרת זהר

טיפוח ויופי אסטקסנטין: מעיין הנעורים בגרסת הקפסולות

המירוץ לעור צעיר, מתוח וקורן התרחב כבר אל עבר עולם התוספים - מה...

מירב דוסטר

מזון בריא איך מכינים מים בטעמים בבית?

אם אתם משתעממים ממים, חוששים שאתם לא שותים מספיק ובאופן כללי מעדיפים משקאות...

סימי שאואר