כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
בעוד שכל אימון מאומץ ועקבי יגרום לשינויים במראה הגוף, בין מתרגלי פילאטיס רץ מושג ייחודי שנקרא "גוף פילאטיס". מדובר על מבנה גוף ספציפי, ארוך, מחוטב, אצילי, וזקוף במיוחד, הדומה לזה של רקדנים. איך פילאטיס יהפוך אותך לבלרינה גם אם מעולם לא לבשת חצאית טוטו?
את המראה החיצוני הייחודי של מתרגלי הפילאטיס אי אפשר לפספס: היציבה שלהם זקופה יותר, השרירים רזים ומוארכים, התנועות ניחנות באצילות אלגנטית, הם הרבה יותר גמישים מהאדם הממוצע ואפילו נראים כאילו גבהו בכמה סנטימטרים. למעשה, המראה הפך לכל כך מובחן עד שקיבל שם משלו: "גוף פילאטיס".
הלוק האסוף של המתאמנים העקביים בשיטת אימון זו, מיוחס לעבודה על חיזוק שרירי הליבה, הגב והעכוז, תרגול מתיחות חוזרות, הגדלת טווח התנועה של הגוף ושיפור גמישותו.
הפילאטיס מספקת הן את אפקט הייצוב של הגוף והן את הארכתו – עד לכדי שינוי מבנה גוף של אנשים והפיכתו למראה המאפיין רקדנים. לתשומת לב כל מי שחושבים שהם "תקועים" עם מבנה הגוף המולד שלהם לנצח.
רזה, שרירית או אתלטית?
עבור נשים שאימצו את הפילאטיס, השינוי החיצוני גורר אחריו לעתים גם שינוי של השאיפה למראה רזה וצנום במיוחד, והחלפתו במראה אתלטי, חטוב, חזק ובריא.
בנוסף לכך, קיימת מגמה של אנשים שבילו שנים רבות בחדרי כושר וניפחו שרירים קצרים במיוחד, אשר עוברים לאימוני פילאטיס כדי לשנות את מראה הגוף שלהם.
לבנות גוף פילאטיס במיטה
מי שנחשבת למועדפת ביצירת "גוף פילאטיס" היא מיטת הרפורמר, עליה עובדים במסגרת פילאטיס מכשירים. באימון של 60-50 דקות, כל קבוצת השרירים בגוף זוכה לטיפול אינטנסיבי עם מתיחות רציפות והתנגדות מוגברת – מהמכשיר ומהגוף עצמו.
הפעולה מחזקת את השרירים ויוצרת בין היתר את אפקט ההארכה וההידוק, לצד אשליית תוספת הגובה שמתקבלת למתאמנים.
מה קרה לסטודנטיות שתרגלו פילאטיס?
מחקר שנערך בקרב 80 סטודנטיות בסין, ונמשך 16 שבועות, גילה כי לפילאטיס ישנה השפעה מכרעת על שיפור מבנה הגוף. במהלך המחקר נדרשו הסטודנטיות לתרגל פילאטיס 3 פעמים בשבוע במשך שעה.
ההשוואה בין קבוצת הניסוי לקבוצת הביקורת הראתה ירידה של מספר סנטימטרים בהיקף המותניים, הירכיים והשוקיים, וירידה בעובי של קפל העור באזור המותן והבטן התחתונה בקרב הסטודנטיות שהתאמנו.
בנוסף, זוהתה ירידה ניכרת במשקל ובאחוזי השומן בגוף והשפעה מיטיבה על מדדים נוספים ולא צפויים כמו: הצלחה בלימודים, מוטיבציה ומצב רוח כללי.
גוף פילאטיס: המפתח – טכניקה נכונה
הקלילות הלא מתאמצת של תרגילי פילאטיס, כמו גם האיטיות והשליטה המבוקרת על התנועה, יכולים להיות מטעים קצת. על פי מדריכי פילאטיס, חלק מהסיבות שאנשים מסוימים אינם רואים שינויים מהותיים או מהירים במראה החיצוני שלהם לאחר תרגול עקבי, היא עבודה לא נכונה.
שיטת פילאטיס מתבססת על טכניקה ודיוק של תנועות, ולכן מחייבת מתחילים להיעזר במדריך בכדי להבין כיצד להדק את התרגול.