נמרוד לביא - צילום: דנה קופל
- גיל: 41
- מיקום: תל אביב
- תפקיד: מאמן ובעלים של סטודיו לאימונים פונקציונליים ופילאטיס מכשירים
- רזומה: בעל תואר ראשון בחינוך גופני B.Ed מטעם מכללת וינגייט, וותק של עשרים שנה באימון
נמרוד לביא – איזה מין מאמן אתה?
"אני מאמן קשוח, אבל עם זאת אני קשוב למתאמנים שלי. השאיפה שלי היא ללמד איך להתאמן בצורה נכונה ואיך לעבוד עם הגוף בצורה מיטבית, כל אחד לפי מגבלותיו.
חשוב לי שהמתאמנים שלי יסגלו לעצמם אורח חיים בריא, שאינו רק מצטלם טוב לרשתות החברתיות. ישנם מתאמנים שמגיעים אליי בלי רקע בספורט או כאלה שמגיעים בלי מוטיבציה. אבל מרבית המתאמנים מגיעים מהמלצות, ונשארים כי הם מצאו בית בסטודיו.
כמאמן וכבעלים של סטודיו לאימונים, חשוב לי לספק למתאמנים שלי את התוכן ואת המוצר ברמה הכי גבוהה שיש. המתאמנים יודעים שהם הולכים לעבוד קשה, אבל שזה ישתלם להם. הסטודיו שהקמתי הוא סטודיו בוטיק, משפחתי. אין בו הרבה מתאמנים והנגיעה היא אישית. אנחנו יודעים איך הם מרגישים ואם כואב להם משהו, ואת כל זה אנחנו לוקחים בחשבון כשאנחנו בונים להם את האימון".
איפה ואיך אתה מתאמן?
"אני מתאמן באימונים מגוונים, לרוב בסטודיו. האימונים שלי כוללים אימוני כוח או אימונים משולבים. בנוסף אני רוכב על טריינר בבית או שוחה בחוץ. בעברי עשיתי כמה תחרויות איש ברזל, אני מאוד אוהב לגוון בספורט שלי".
במה הספורט שיפר את חייך?
"מאז שהייתי ילד, ספורט היה חלק גדול מחיי, בין אם מניסיונותיי להפוך לספורטאי מקצועי ובין אם בתור חובבן. בזמן שהייתי בצבא, עברתי סוג של תאונה שבה שברתי ארבע חוליות בגב, ומשם דברים התחילו להשתנות בתפיסה שלי לגבי הספורט. יחד עם זאת שהייתי צריך להבין איך להזיז את הגוף שלי מחדש בעקבות התאונה ולשקם את עצמי, התשוקה שלי לספורט – הלכה והתעצמה.
כשפתחתי את הסטודיו (לפני כשבע שנים), הרעיון לעזור לאנשים כמוני שעברו תאונה או משבר – הוא שעמד לנגד עיניי. הייתה לי תקווה להקים מקום שיכול לשמש להם בית. עם הזמן התשדרגנו ופתחנו בצמוד לסטודיו את הקליניקה של אחותי הפיזיותרפיסטית.
היו מקרים בהם מטופלים הגיעו אליה עם מצוקה, ובעקבות כך שהם ראו את הסטודיו, הם ביקשו להתחיל להתאמן. משום שאחותי יודעת ומכירה את מצבו הפיסי של המטופל, היא נותנת לי דגשים על מה כדאי לעבוד אתו.
"באופן אישי, המתאמנים שלי הם הרוח הגבית שלי. גם בקורונה כשהיה לא פשוט, המתאמנים נשארו וביקשו שהאימונים יישארו באותה רמה. האג'נדה של המקום היא להיות בית לאנשים שדורשים תשומת לב יתרה, בין אם מדובר באנשים שזקוקים לה מפאת מצבם הפיסי, ובין אם מדובר באנשים שחוששים להתאמן בחוץ בגלל דימוי עצמי נמוך."
אני והצוות מקבלים את כולם כפי שהם, אצלנו אין חתירה לא לרזון מוגזם ולא לשום מודל גופני שקרי שאני לא תומך בו.
מה מעצבן אותך בתחום?
"מעצבן אותי הדרך בא לעיתים נוהגים להציג את התחום ברשתות החברתיות, כתחום שדוגל במודל הרזון. שאנשים חוששים ללכת לים במצבם הגופני, אך ורק כי הגוף שלהם אינו עולה בקנה אחד עם המודל שעבר עשרות אלפי ריטושים ברשת. אני אומר –
בואו ניקח דברים בפרופורציה, גם אם יש קצת שומן בגוף, כל עוד אתה בריא ואוכל ומתאמן וחי לפי הבריא לך – זה בסדר. לרשתות החברתיות יש נטייה ליצור תמונה שקרית שיכולה להוביל להפרעות אכילה.
מה ההישג הכי גדול שלך בתחום?
"שמתאמן חדש שהגיע אליי לסטודיו, בלי ניסיון, נשאר אצלי שנים רבות והפך את הפעילות הגופנית שלו לבאנקר. פה אני יודע שהצלחתי לגרום לשינוי אמיתי".
מה נותן לך השראה?
"אותם מתאמנים שהזכרתי מקודם, שבוחרים לבוא אליי להתאמן כל יום מחדש. הם נותנים לי השראה להמשיך וללמוד ולהשתפר".
מה השאיפה הכי גדולה שלך בתחום?
"להמשיך לעשות את מה שאני עושה. להתפרנס ולהשתפר בעבודה, שאני כלל לא מחשיב כעבודה, משום שאני אוהב את מה שאני עושה. לראות אנשים בריאים ושמחים מגיעים אליי לסטודיו, אין יותר כיף מזה."
איזה משפט מוטיבציה אתה יכול לחלוק עם אחרים?
"בגדול אני לא מאלה שמאמינים במשפטי מוטיבציה. מבחינתי העבודה עצמה והתוצאות שהעבודה מביאה למתאמנים, היא המוטיבציה האמיתית. אבל יש משפט שתלוי על הקיר בסטודיו:
IT NEVER GETS EASIER; YOU JUST GET BETTER
שבעיניי משקף את המציאות הרבה פעמים. אם מבחינת האימון ואם מבחינת החיים עצמם, ככל שאנו יותר מעמיקים ובעלי ניסיון, כך גם האתגרים נהיים יותר רציניים. אבל הקושי יישאר קושי, הוא לא ישתנה. אלה רק אנחנו שהולכים ומשתפרים עם הזמן".
מה הטיפ הכי טוב שאתה יכול לתת למישהו שרוצה להתחיל להתאמן ולא עשה זאת בינתיים?
"פשוט לקום ולמצוא את הדבר האחד הזה שעושה לך כיף. לנסות אימונים שונים – פונקציונאלי, פילאטיס, שחייה, לא משנה מה, העיקר שיתפוס לכם את החשק. אם תעשו ספורט בחדווה, אתם תישארו להתאמן שנים קדימה. אם תתחילו להתאמן רק כגימיק, כמו להתאמן בשביל להיות חטוב בחתונה, זה יכול להיות כיף לתקופה קצרה אבל זה לא יחזיק מעמד. צריך לאהוב את האימון. לא להתענות".
מה זה אורח חיים בריא בעיניך?
"אורח חיים בריא בעיניי הוא אורח חיים מאוזן. אין קיצון לאימונים ותזונה, ואין קיצון של תזונה לא נכונה וישבנות יתר, או נהנתנות שכוללת בתוכה עישונים ומזון לא בריא."
אם בן אדם רוצה לאכול פיצה שיהיה לו בכיף, אני לא מאמין שצריך למנוע מהגוף שום דבר. הכי חשוב שהנפש תהיה בריאה, ואז הכול יהיה בסדר.
מה לגבי תזונה?
"אני לא תזונאי ולא מתיימר להיות. יש לי שלוש תזונאיות שזה המקצוע שלהן, ואליהן אני מפנה את הלקוחות שלי אם הם מבקשים. באופן אישי, אין לי תפריט ואני לא שותה שייקים מיוחדים. רק שומר על איזון.
יש לי הבנה כללית של איך לעבוד עם הגוף ולפעמים כשאני זקוק לעזרה, אני פונה לתזונאית והיא מסבירה לי איך לחזק את הפחמימה או את החלבון שאני זקוק לו. אני מודע לכך שייתכן שמה שטוב עבורי, לא יהיה טוב עבור מישהו אחר, ואני מכבד את זה ולא מתיימר לדעת מה טוב עבורו".
לסיום, ביקשנו מנמרוד לביא את חמשת השירים הטובים ביותר שלו לאימון.
תיהנו ????
6 השירים המומלצים של נמרוד לביא לאימון
- METALLICA – MASTER OF PUPPETS
- METALLICA – WHIPLASH
- NEELIX – I DIDN'T MEAN TO CRY
- GREEN DAY – WELCOME TO PARADISE
- SHIBA SAN – PLANET FLOOR
- עברי לידר – לרקוד עם דמעות בעיניים