כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
בריאות האישה היא סוגייה מורכבת ומשתנה; הורמונים, מחזור, הריונות, מהפכים במבנה הגוף ומחלות "נשיות". מי יכול לצעוד איתך יד ביד בין כל המהמורות? הג'ינגר כמובן
מה לא נכתב על הג'ינג'ר, או זנגביל בעברית, ויתרונותיו הבריאותיים?!
הוא בעל השפעות אנטי־דלקתיות ונוגדות חמצון רבות; מסייע לעיכול, עוזר להילחם בשפעת ובהצטננות, עשוי להועיל בהפחתת רמות הסוכר והכולסטרול בדם ולסייע להילחם במחלות לב וסרטן – וזו רק רשימה מצומצמת מאוד.
הניחוח והטעם הייחודיים של שורש הג'ינג'ר מגיעים מהשמנים הטבעיים שלו, שהעיקרי והחשוב שבהם הוא ג'ינג'רול.
ג'ינג'רול הוא בעצם התרכובת הביו־אקטיבית העיקרית בג'ינג'ר וזה שאחראי להרבה מהסגולות הרפואיות של הצמח.
אחרי כל הסופרלטיבים המשכנעים הללו, יש עדיין תחום בו הג'ינג'ר לא קיבל את המקום הייחודי והראוי לו, והוא: תרומתו לבריאות האישה.
מתברר שמגיל ההתבגרות ועד הגיל השלישי, הג'ינג'ר נמצא שם למעננו, הנשים. אנחנו רק צריכות לשים אליו יותר לב.
איך הג'ינג'ר מסייע לבריאות האישה?
כאבי מחזור
אחד השימושים המסורתיים בג'ינג'ר הוא להקלה על כאבים, וכן, זה כולל גם כאבי מחזור.
במחקר שנערך בשנת 2009 על 150 נשים התברר הנתון המדהים הבא: ארבע מנות יומיות של אבקת ג'ינג'ר (250 מ"ג) הצליחו להפחית כאבי מחזור כמו שני כדורי נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו אדוויל או נורופן).
כך גם התברר מסקירה של שישה מחקרים קליניים שבחנו את יעילות הג'ינג'ר על כאבים לפני ובזמן מחזור, משנת 2016.
תרכובות המצויות בג'ינג'ר עשויות לסייע בהגנה מפני דלקתיות, על ידי עיכוב ייצור הפרוסטגלנדינים בגוף (סוג של כימיקלים פרו־דלקתיים המעורבים בהפעלת התכווצויות השרירים המסייעים בהשלת רירית הרחם).
למרות שממצאים אלה מבטיחים, עדיין יש צורך במחקרים באיכות גבוהה יותר ועם מספר גדול יותר של משתתפות כדי להגיע למסקנות ברורות.
בחילות בוקר
אחוז גבוה מאוד מהנשים ההריוניות חוות בחילות והקאות במהלך השליש הראשון להריון.
מחקרים שנעשו על השפעות הג'ינג'ר על בחילות היריון, המכונות גם בחילות בוקר, התמקדו בהשפעתו של השורש על השליש הראשון והשני של ההיריון.
במחקרים אלו נמצא כי הג'ינג'ר יעיל יותר משמעותית מאשר פלצבו בהפחתת בחילות בוקר. הנתונים שעלו מסקירה של 12 מחקרים שונים שכללו 1,278 נשים בהריון בסך הכל, הראו כי 1.5-1.1 גרם ג'ינג'ר יכולים להפחית משמעותית את תסמיני בחילות היריון.
עם זאת, יש לציין שמחקרים אלו לא הראו השפעה של הצמח על הקאות.
לנשים בהריון שקרובות ללידה או שעברו הפלות, מומלץ להימנע מג'ינג'ר, היות והג'ינג'ר נקשר לדימומים בנרתיק ולפרעות קרישה.
ירידה במשקל
ממש לא נושא שמעסיק רק נשים, אך בהחלט אחד שמעסיק אותן;
התרומה של הג'ינג'ר לדיאטה נקשרת הן ליכולתיו לעורר את תהליך העיכול והן לתכונות דיכוי התיאבון המיוחסות לו.
את התרומה הזאת ניתן לייחס לתכולת הג'ינג'רולס, אליהם כבר התייחסנו, והשוגולים, שתי תרכובות אשר מעוררות פעילויות ביולוגיות בגוף ומעורבות בתהליכי שריפת שומן.
מטא-אנליזה שבחנה מחקרים שעסקו ביתרונות הג'ינג'ר לירידה במשקל הצביעה על כך שלצמח יש השפעה משמעותית על משקל הגוף ושומן הבטן (יחס מותניים-ירך).
במחקר שנערך בשנת 2015, נשים עם השמנת־יתר נטלו שתי טבליות של 1 גרם של ג'ינג'ר ליום למשך 12 שבועות. קבוצה זו חוותה ירידה משמעותית בתיאבון ובמדידות הגוף בהשוואה לאלו שלקחו פלצבו.
אגב, השפעה של ג'ינג'ר על ירידה במשקל ככל הנראה בולטת יותר בקרב אנשים עם גנים מסוימים.
אם תהיתן, דרך לצרוך ג'ינג'ר לצורכי דיאטה היא פשוט לשתות אותו בחליטה, כלומר לאחר השריית חתיכות מהשורש במים רותחים, סינונן ולגימת התה. מומלץ להוסיף לחליטה גם חתיכות לימון.
שימו לב שכמות הג'ינג'ר הקיימת בתה צפויה להיות פחותה מהכמות המשמשת במחקרים, כך שניתן לצרוך אותו גם כתוסף מזון, בכמוסה.
דלקת מפרקים ניוונית
אוסטאוארתריטיס היא בעיה בריאותית נפוצה אשר פוגעת בכ-70% מהנשים מעל גיל 65. המחלה פוגעת יותר בנשים מאשר בגברים, הן בחלוקה בין המינים והן ובעוצמת הכאב.
דלקת מפרקים ניוונית מביאה להרס הסחוס ולהתנוונות ונוקשות של המפרקים בגוף – מה שמוביל לכאב רב ולנכות בתפקוד.
במטא־אנליזה שבחנה חמישה מחקרים שונים, נמצא כי אנשים שהשתמשו בשורש הג'ינג'ר לטיפול בדלקת מפרקים ניוונית חוו הפחתה משמעותית בכאבים ובנכות הנוצרת מהמחלה.
משתתפי המחקרים קיבלו בין 500 מיליגרם לגרם ג'ינג'ר בכל יום במשך 3 עד 12 שבועות. רובם אובחנו עם אוסטאוארתריטיס בברך.
על פי תוצאות מחקר נוסף שנערך בשנת 2015, תמצית ג'ינג'ר מסוגלת לשפר כאבי אוסטאוארתריטיס בברכיים גם כאשר היא מיושמת באופן מקומי, כלומר נמרחת שלוש פעמים ביום.
יש לציין כי מחקרים נוספים שבדקו את הפוטנציאל של הג'ינג'ר על דלקת מפרקים ניוונית הראו תוצאות מעורבות ויש להעמיק את המחקר בנושא.
חשוב לזכור: כל ההמלצות מצריכות כמובן התייעצות עם גורם רפואי מוסמך וכדאי לדעת שגם לג'ינג'ר יש תופעות לוואי ויש להימנע מצריכת־יתר שלו.