אוכלים ומתנקים | צילום: shutterstock
הצטברות רעלים בגוף מביאה להשמנה ולמחלות, כלומר, עדיף לנו להיפטר מהם ויפה שעה אחת קודם.
אפשר ללכת על בחירת האקסטרים, כמו צומות המיצים למיניהם, או תפריט המבוסס על שלל איסורים, כמו ללא סוכר, ללא גלוטן, ללא בשר, ללא קפאין… והבנתם את ההמשך.
אבל, כדי להתמיד בכל מה שקשור לבחירות התזונתיות שלנו, עדיף לנו תמיד לבחור באפשרות המתונה והיציבה, שבטווח הארוך היא לרוב הרבה יותר משתלמת.
אנחנו מדברים על שלוש ארוחות (בוקר, צוהריים וערב) מזינות, טעימות ומלאות, פלוס ארוחת ביניים, שמה שמאחד בין כולן הוא שהן אלופות בניקוי רעלים.
מי מככב בתפריט? מזונות עם ויטמינים, נוגדי חמצון, מינרלים, חומצות שומן חיוניות, סיבים וחומרים מזינים נוספים המסייעים לגוף להתנקות מבפנים.
בקיצור, אתם הולכים להתענג על כל ביס ולשכוח שיש כאן "מטרה טובה". רק שימו לב שאתם שותים הרבה נוזלים כדי למקסם את אפקט ניקוי הרעלים.
ארוחת בוקר
אפשרות 1
שייק ירוק (לא חשבתם שנותיר אותו מחוץ לתפריט, נכון?) הוא הדרך הטובה ביותר להכניס לגוף הרבה מזונות "מנקים", בלי הרבה מאמץ.
שייק דיטוקס ירוק
(279 קלוריות, 2 גרם שומן, 56.9 גרם פחמימות, 36.8 גרם סוכר, 9.3 גרם סיבים, ו-5.3 גרם חלבון – על כל 500 מיליליטר)
מרכיבים ל-5-4 כוסות:
- 3 כוסות של אננס או פירות יער קפואים
- 3 כוסות עלי בייבי תרד
- כוס פרוסות בננה קפואות
- גבעול סלרי (אפשרי)
- כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
- כף זרעי צ'יה
- מיץ מחצי ליים (או לימון)
- חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מכניסים את המרכיבים לבלנדר, מפעילים, מוזגים ושותים.
אפשרות 2
ממרח האבוקדו המקסיקני המעולה, הגוואקמולי, מכיל מרכיבים מטהרים, כ-20 ויטמינים ומינרלים (רק בפרי) ויכולת לשפר את פעילות מערכת העיכול.
ממרח גוואקמולי
(150 קלוריות, 14 גרם שומן, 6.5 גרם סיבים, ו-470 מיליגרם אשלגן – ל-100 גרם)
מרכיבים ל-4 מנות:
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח לפי הטעם
- 2 אבוקדו בשלים ללא הקליפה והגלעין
- 1/4 כוס בצל קצוץ
- 2 כפיות פלפל חלפיניו
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- קוצצים יחד את הכוסברה והשום על קרש חיתוך ומעבירים את התערובת לקערה.
- מועכים את האבוקדו במזלג למחית ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את הבצל ומכניסים אותו לתערובת יחד עם החלפיניו, מיץ הלימון והמלח.
- אפשר להגיש עם טורטיות מקמח מלא.
ארוחת צהריים
סלט צבעוני ומזין שיכול להיות פתיח או ארוחה בפני עצמה וכולל בתוכו מזונות־על המצטיינים בניקוי הרעלים.
סלט קייל, כרוב אדום וברוקולי
(442 קלוריות, 38.7 גרם שומן, 20.4 גרם פחמימות, 9 גרם סיבים, 5.7 גרם סוכר, ו-9.2 גרם חלבון – למנת סלט)
מרכיבים לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זרעי ענבים
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפיות חרדל גרגרים
- 2 כפיות סירופ מייפל טהור (אופציונלי)
- 1/4 כפית מלח
מרכיבים לסלט:
- 2 כוסות עלי קייל פרוסים דק
- 2 כוסות כרוב אדום פרוס דק
- 2 כוסות ברוקולי מפורר
- 2 גזרים גדולים מגוררים
- 2 פלפלים אדומים קטנים או אחד גדול – חתוכים לצורת גפרורים
- 2 אבוקדו חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כף זרעי שומשום
- ניתן להוסיף מספר אוכמניות
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הרוטב (אפשר בבלנדר).
- מכניסים לקערה את מרכיבי הסלט מלבד האבוקדו, הפטרוזיליה האגוזים והזרעים.
- מוזגים את הרוטב, ומעליו מפזרים את שאר מרכיבי הסלט.
ארוחת ערב
מרק הוא דרך מצוינת לצרוך הרבה נוזלים לצד המון חומרים מזינים אשר תומכים בתהליך נטרול הרעלים.
מרק עדשים אדומות וקוקוס
(497 קלוריות, 15.5 גרם שומן, 54.5 גרם פחמימות, 5 גרם סוכר, 21.5 גרם סיבים, ו-24.6 גרם חלבון – למנת מרק)
מרכיבים ל-4 מנות:
- 2 כוסות עדשים אדומות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 8-6 כוסות של ציר ירקות
- 2 כוסות של דלעת או דלורית חתוכות לקוביות
- 1 קופסת חלב או קרם קוקוס
- 1 כפית של משחת למון גראס
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כף שום טרי
- 1 כף אבקת קארי
- 2 עלי קפיר ליים (טריים או קפואים)
- מלח
- מעט סוכר
- עלי כוסברה ופרוסות בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
- מכניסים את העדשים, הבצל וציר הירקות לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מכסים את הסיר ומבשלים את המרק עד שהעדשים מתחילות להתרכך (20-15 דקות).
- מוסיפים את קוביות הדלעת, חלב הקוקוס, משחת הלמון גראס, הג'ינג'ר, השום ועלי הקפיר ליים לסיר.
- ממליחים לפי הטעם.
- ממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות לחלוטין.
- טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים טיפה סוכר.
- מומלץ להגיש על אורז לבן.
נשנוש בין ארוחות
מכיוון שצריך גם נשנוש מתוק לשעת משבר, אפשר להכין חטיף בריאותי שגם יספק לנו את הצורך לחטיף קל וגם ימשיך את פעולת ניקוי הרעלים.
חטיפי בננה ואגוזים
(247 קלוריות, 17.7 גרם שומן, 57 מיליגרם נתרן, 21 גרם פחמימות, 4 גרם סיבים, 6.8 גרם סוכר, ו-4.7 גרם חלבון – ל-100 גרם)
רכיבים ל-14-12 יחידות:
- 1 כוס של תערובת אגוזים
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
- 2 בננות בשלות
- 3 תמרים
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1 כף שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה:
- מכניסים את האגוזים והקוקוס למעבד מזון וטוחנים לאיזה דרגת עובי שרוצים
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שיבולת השועל והקינמון
- מכניסים את הבננות, התמרים ושמן הקוקוס לבלנדר וטוחנים למחית
- מערבבים עם שאר המרכיבים
- מעבירים את התערובת לתבנית מוארכת
- משטחים ומהדקים
- מפזרים מעל אגוזים וקוקוס קצוצים
- חותכים לפרוסות ומכניסים להקפאה
- ניתן לאכול כאשר החטיפים מתייצבים
*הערכים התזונתיים המצוינים בכל המתכונים מתייחסים למנה אחת (על פי חלוקת כמות מנות לכל מתכון) או לכמות של 100 גרם/מ"ל – על פי המצוין במתכון.