נבדק מחקרית

להפוך את קליפות הלימון ללימונדה: המתכון שתפתחו איתו כל בוקר

נוהגים לפתוח את הבוקר במים עם לימון סחוט? אם לא, כדאי שתתחילו. ההרגל הבריא הזה קיבל לאחרונה שדרוג שהופך את כל הפרי לשימושי. איך שותים קליפות לימון ולמה זה כל כך טוב לבריאות שלכם?

2 דק׳

המים עם הלימון שלכם הולכים לקבל טוויסט | צילום: shutterstock

המים עם הלימון שלכם הולכים לקבל טוויסט | צילום: shutterstock

שתף:

המים עם הלימון שלכם הולכים לקבל טוויסט | צילום: shutterstock

על חשיבות השתייה המספקת של מים כמעט שאין צורך להרחיב. רבים מאיתנו לא עושים זאת כי חסרה לנו מתיקות וטעם אותם התרגלנו לקבל מהמשקאות הקלים והמוגזים. בעוד שלהעדר המתיקות ניתן בהחלט להתרגל תוך זמן קצר, על הטעם לא חייבים בהכרח לוותר.

 

אנשים רבים נוהגים להוסיף פירות וירקות למים שלהם כדי להעניק להם ממד נוסף של טעם, וגם כמה ויטמינים על הדרך. אחד מההרגלים שרבים אימצו לשגרת הבוקר שלהם הוא שתיית מים עם לימון סחוט.

 

לימון הוא מקור טוב לוויטמין C, נוגד חמצון שמגן על התאים מפני פגיעה של רדיקלים חופשיים. מחקרים הראו כי הפוליפנול שנמצא בלימון הראה הפחתה משמעותית בעלייה במשקל בקרב עכברים שהואכלו יתר על המידה. מחקרים מסוימים אף הצביעו על כך שהוא עשוי לסייע במניעה או בהגבלת משך הצטננות.

 

 

 

 

בנוסף לכל אלו, ויטמין C אף עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולשבץ, ולהוריד לחץ דם. הוא גם עשוי להועיל לעורכם ולמנוע קמטים.

 

מיץ של לימון אחד מספק כ 18.6 מיליגרם ויטמין C. הכמות היומית המומלצת למבוגרים היא 65 עד 90 מיליגרם.

 

מים עם לימון על הבוקר: הזבל של האחד הוא הזהב של האחר

שף מקס לה מאנה, שהוא חלק מתנועת "אפס פסולת" למען איכות הסביבה, החליט לשכלל את ההרגל של שתיית מי לימון כך שיעשה שימוש בלימון כולו, כולל הקליפה. לה מאנה, שהעלה את המתכון החדשני לחשבון האינסטגרם שלו, הפך את הלימון לקוביות מרוכזות להקפאה – מה שגורם לשימוש בהן גם לנגיש וקל יותר.

גרידת לימון - מים עם לימון בבוקר גם עם הקליפות
לצרוך גם את הקליפה | צילום: shutterstock

לא מדובר רק ביתרון הסביבתי של מניעת אשפה מיותרת, מחקרים הראו שקליפות הלימון מלאות בתרכובות ביו-אקטיביות שעשויות לספק יתרונות בריאותיים רבים. בקליפות הלימון קיימת כמות גבוהה של סיבים תזונתיים וויטמין C, שמסייעים למערכת החיסון, כמו גם כמויות קטנות של סידן, אשלגן ומגנזיום.

 

בנוסף, תרכובות שונות בקליפת הלימון הינן בעלות תכונות אנטי בקטריאליות חזקות שנלחמות ביעילות בחיידקים נפוצים הגורמים לחורים בשיניים וזיהומים בחניכיים.

 

עוד ב תזונה

אוכל בריא: רשימת הקניות האולטימטיבית לסופרמרקט

לכתבה המלאה

 

מתכון "מים עם לימון בתוספת קליפות"

אופן ההכנה:

 

  • גרדו קליפות של 2 לימונים (רק החלק הצהוב) והניחו את הגרידה בצד.
  • חיתכו את הלימונים לעיגולים ברוחב 2.5 סנטימטר.
  • הכניסו את חתיכות הלימונים לבלנד, הוסיפו מים וערבלו עד לקבלת מרקם חלק.
  • הוסיפו לתערובת שהתקבלה את גרידת הלימון.
  • מזגו למגש תבניות קרח והכניסו למקפיא.
  • לאחר הקפאה, הוסיפו 3-2 קוביות לימונים קפואים לכוס מים, ערבבו ושתו לרוויה.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max La Manna (@maxlamanna)

שף מקס לה מאנה | סרטון: מתוך אינסטגרם

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

טיפוח ויופי רוצים למלא קמטים? תאכלו חומצה היאלורונית

את החומצה ההיאלורונית אנחנו מכירים בעיקר ממזרקי חומרי המילוי האסתטיים והקרמים הקוסמטיים. החומר,...

סימי שאואר

תזונה ההתמכרות המתוקה שמזיקה לכם: גמילה מהירה מסוכר ופחמימות

יש לכם דחף עז לאכול אותם אבל אין לכם מושג עד כמה הם...

בשיתוף עם:

מכון אברהמסון

גמילה מסוכר ופחמימות ממכרות

מזון בריא בישול בריא לעצלנים: מהסופרמרקט לצלחת ב-5 דקות

רוצים לשמור על הבריאות והגזרה אבל אין לכם זמן או חשק לבלות בבישולים...

ראיון עם:

פרופ' אולגה רז

תזונאית קלינית

מזון בריא איך כדאי לשטוף ולנקות פירות וירקות?

על תוצרת חקלאית יש חיידקים, לכלוך וחומרי הדברה. אם הידיים שלנו חייבות ניקוי...

נטלי רון

מזון בריא טרנד המוצרים נטולי הלקטוז: בדקנו האם הם באמת מומלצים ולמי

שוק מוצרי החלב המיועד לרגישים ללקטוז מתרחב עוד ועוד. הדיאטנית הקלינית, פרופ' אולגה...

ראיון עם:

פרופ' אולגה רז

תזונאית קלינית

בריאות בעקבות מקרה אריקסון: ממה נגרם דום לב והאם ניתן למנוע אותו?

בעקבות ההתמוטטות של שחקן נבחרת דנמרק בכדורגל בטורניר היורו, שוחחנו עם קרדיולוג בכיר...

ראיון עם:

פרופ' יהודה אדלר

מומחה לקרדיולוגיה

נטורופתיה הבשר או החלב: מי אשם באמת בבריחת הסידן?

מקור הסידן המוכר ביותר בעולם המערבי הוא החלב, אך אובדן סידן קשור לעודף...

ד"ר (PhD) אלי טופר

נטורופת

מזון בריא מי נגע לי בקולה? כל מה שרציתם לדעת על מיסוי משקאות ממותקים

הכוונה להטיל מס ישראלי על משקאות ממותקים יצרה שיח נוקב של בעד ונגד....

רויטל ונונו

עורכת ראשית

בריאות ההסבר הכי פשוט שתשמעו על חיסון לקורונה

חיסון לקורונה: מכירים את האיורים של וירוס הקורונה בעל "הכתר"? אז מה אם...

אריאל רוז'יצקי