ניקוי רעלים: למה הכבד שלכם משתוקק לברוקולי?

טרנד ניקוי הרעלים באמצעות תזונה או צומות, מסיט לעיתים את תשומת הלב ממי שעושה את פעולת הניקוי הטובה ביותר של הגוף – והכוונה היא לכבד שלנו. מתברר שמה שהוא זקוק לו הוא רכיב פלא שנמצא בברוקולי ובבני משפחתו. הכירו את הסולפורפן

2 דק׳

ברוקולי - מריחים את הניקיון כבר מרחוק | צילום: shutterstock

ברוקולי - מריחים את הניקיון כבר מרחוק | צילום: shutterstock

שתף:

ברוקולי - מריחים את הניקיון כבר מרחוק | צילום: shutterstock

בעידן הדיגיטלי שלנו, המתועש והצפוף, אנו נחשפים על פי הערכה לכ-700 אלף עד 2 מיליון חומרים רעילים על בסיס יומי – ואלו הם רק הרעלים האקסוגניים שאינם מיוצרים דרך הגוף.

 

רעלים אלו מגיעים דרך התזונה, האוויר והמים שאנו צורכים, כמו גם דרך חומרים אשר באים במגע עם גופנו ועם המזון שלנו, כמו סבונים , קרמים דאודורנטים, פלסטיק ואלומיניום.

 

בנוסף לכך, אנו נחשפים גם לרעלים אנדוגניים, כלומר, פנימיים, הנוצרים בתהליך חילוף החומרים הטבעי שלנו.

 

כל אלה מצטברים בגופנו ומשפיעים על בריאותנו באופן שלילי המתבטא בכאבי ראש, עייפות וקשיי ריכוז – במקרים הקלים, ובמחלות כרוניות מסוכנות כמו אלצהיימר, סרטן ומחלות לב – במקרים הקשים.

 

 

 

 

מכונת ניקוי הרעלים הפנימית שלנו

האמת היא שלגוף שלנו יש מנגנונים יעילים מאוד לנטרול רעלים וסילוקם מהגוף, אך הבעיה מתעוררת כאשר קצב הנטרול והניקוי לא מספיק להדביק את קצב חדירת הרעלים החדשים – גופנו פשוט לא תוכנן להתמודד עם עומס כזה מדי יום.

נבטי ברוקולי לניקוי רעלים
נבטי ברוקולי – למה הם "מכונת ניקוי רעלים"? | צילום: shutterstock

מה עושים?

תהליך מחייב של ניקוי רעלים כמו צום מיצים, מונו־דיאט או צום מים – הוא אפשרי, אך איננו מתאים לכל אחד ודורש ליווי מקצועי.

 

מה שאנחנו כן יכולים וצריכים לעשות הוא לחזק את האיבר שאחראי על ניקוי הרעלים בגופנו – הכבד, וליתר דיוק: אנזימי הכבד היקר שלנו.

 

הדרך לעשות זאת היא באמצעות רכיב צמחי בשם "סולפורפן".

 

עוד ב תזונה

8 סימנים שאתם צריכים ניקוי רעלים

לכתבה המלאה

מהו הסולפורפן?

סולפורפן הינו אחד האנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) החזקים ביותר הקיימים במזון.

 

הפיטו־כימיקל הזה הינו אנטי דלקתי, מגביר את פעילות המוח (מסייע לחזק את המיטוכונדריה – תחנת הכוח של התא), ויעיל מאוד בניקוי רעלים מהגוף.

 

סולפורפן, הוכח כבעל תכונות אנטי סרטניות, ונקשר להמון יתרונות בריאותיים כמו הפחתת הסיכוי להתפתחות של מחלות לב, סוכרת, ומחלות של מערכת העיכול.

 

בין היתר, הוא אף נמצא כתוסף יעיל לשיפור תסמיני רגזנות והיפראקטיביות בקרב ילדים עם אוטיזם.

 

היכן נמצא סולפורפן?

המקור העיקרי של הסולפורפן, איננו בתוסף או בכדור, אלא במשפחת המצליבים – ובראשם, הזוכה הגדול: הברוקולי, המכיל את הכמויות הגדולות ביותר של הרכיב. למקום השני והשלישי מגיעים בני משפחתו: הקולורבי והכרובית.

בוק צ'וי - ניקוי רעלים
בוק צ'וי – לחיזוק אנזימי הכבד | צילום: shutterstock

צריכה יומיומית של שלישייה זאת (כמו גם של כרוב, כרוב ניצנים, בוק צ'וי, קייל, וגרגר הנחלים) היא הדרך הבטוחה לחזק את אנזימי הכבד ולשפר את יכולתו לניקוי רעלים.

השיפור בתפקוד האנזימטי נמשך שבועיים רצופים לאחר ארוחה אחת טובה

באופן מפתיע, מעניין לדעת כי בברוקולי אין בכלל סולפורפן עד שאנחנו נוגסים ממנו. אז, בתהליך של ערבוב בין שני אנזימים שונים אשר מצויים בו (מירוזינאז וגלוקורפנין) נוצרת תגובה אשר מולידה את רכיב הפלא.

 

ברוקולי: ניקוי רעלים למשך שבועיים

הסולפורפן שבברוקולי מגביר את התפקוד של אנזימי הכבד אשר מסייעים בהוצאת מולקולות זרות מהגוף – ובכך מאפשרים ניקוי רעלים מהיר יותר. הנתון המדהים הוא שהשיפור בתפקוד האנזימטי נמשך שבועיים רצופים לאחר ארוחה אחת טובה של הירק בעל הפרחים הירוקים.

 

על פי מחקר שנעשה בנושא, ברוקולי וכרוב ניצנים אף הפחיתו את האפקט הקרצינוגני (מסרטן) של ארוחת בשרים שהוגשה יחד עם הירקות הללו.

ברוקולי מאודה
ברוקולי – טרי או מאודה | צילום: shutterstock

צריכה של ברוקולי חי מעניקה לנו פי 10 יותר סולפורפן מברוקולי מבושל ולמעשה בישול באמצעות הרתחה או שימוש במיקרוגל מפחיתים משמעותית את הרכיבים המועילים בצמח.

 

על מנת ליהנות ממלוא כוחו של הברוקולי מומלץ לצרוך אותו לאחר אידוי והקפצה קלה על המחבת, או הוספה של הירק לשייק ירוק. אגב, נבטי ברוקולי אף מומלצים יותר מברוקולי וניתן לגדל אותם בקלות ובזול בבית, בתמורה למעט השקעה.

 

 

 

 

כדי שנטרול הרעלים בכבד יסתיים בצורה מוצלחת, יש לספק לו את התחמושת המלאה – כלומר צריכת מזון עם מגוון גדול של ויטמינים ומינרלים,, נוגדי חמצון, תרכובות פנוליות ועוד. ותמיד לזכור לשלב את הברוקולי וחבריו. בתיאבון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על ניקוי רעלים למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

תזונה ההתמכרות המתוקה שמזיקה לכם: גמילה מהירה מסוכר ופחמימות

יש לכם דחף עז לאכול אותם אבל אין לכם מושג עד כמה הם...

בשיתוף עם:

מכון אברהמסון

גמילה מסוכר ופחמימות ממכרות

נטורופתיה סובלים מכתמים אדומים ומגרדים על העור? ייתכן שיש לכם אורטיקריה

היא מתפתחת על רקע מחלות דלקתיות שונות או בשל אלרגיה למזון, וגורמת לכתמים...

אסתר מנחם

רפואה סינית

מזון בריא מזון מותסס: אורי מאיר צ'יזיק על הטרנד שמחזיר את החיידקים לאופנה

אם פעם כולנו היינו מתסיסים מזון בבית שלנו, הרי שעם פתיחתו של הסופרמרקט...

ראיון עם:

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה

תזונה בורא פרי הלחם: האם נמצא סופר פוד בטעם שאתם הכי אוהבים?

פרי מלא בחלבון עם טעם של לחם טרי והמון יתרונות בריאותיים; הכירו את...

סימי שאואר

צמחי מרפא מתחת לאף: סגולות צמחי המרפא שגדלים בגינה שלכם

סובלים מכאבי מפרקים, נדודי שינה, שיעול ובעיות בעיכול? אין צורך לרוץ למקומות אקזוטיים...

נועה יואל

נטורופתית

בריאות המדריך השלם לשנת לילה טובה ואיכותית

מדוע אנו מתקשים להירדם, האם שנ"צ מומלצת ומה הקשר בין תזונה לקויה לבין...

ראיון עם:

ד"ר יעל קראוס

מומחית ברפואת המשפחה

נשים למה יש לך שלשול או עצירות בזמן מחזור?

שינויים ביציאות בתקופת הווסת הם עניין הרבה יותר נפוץ ממה שנדמה לך. הסיבות:...

מערכת LivA

מזון בריא סוד הקסם של האבוקדו

מתי יש לקטוף אותו מן העץ, האם יש הצדקה להייפ סביבו, וגם כיצד...

ראיון עם:

מיכל וקסמן

אשת קולינריה

בריאות הנפש 10 טריקים פסיכולוגיים שיצילו אתכם מכל סיטואציה

אם אתם משרתים לקוחות, שימו מראה מאחוריכם. אם אתם צריכים טובה, התחילו בלבקש...

מערכת LivA