נבדק מחקרית

זה דופק בראש: איך להעביר הנגאובר בדרך טבעית ומוכחת?

אם אתם לפני ערב של שכרות - יש לנו משקה שימנע מכם את החֲמַרְמֹרֶת. אם אתם תוך כדי שתייה - יש לנו מסר חשוב לגבי שילוב של אלכוהול עם משקאות מוגזים. והכי חשוב: אם אתם עמוק בתוך ההנגאובר - יש לנו פתרונות מעולים ומדעיים בשבילכם כולל "תרופת פלא"

4 דק׳

רק ג'ין, טוניק ומועבט | צילום: shutterstock

רק ג'ין, טוניק ומועבט | צילום: shutterstock

שתף:

רק ג'ין, טוניק ומועבט | צילום: shutterstock

כאב ראש. כאב ראש. כאב ראש… אם שתיתם אלכוהול אתמול בלילה ואתם לא בהכרח זוכרים כמה בדיוק, יש סבירות גבוהה שמה שאתם חווים עכשיו הוא הנגאובר – אז אנחנו נשתדל לכתוב לאט וברור.

 

הנגאובר הוא מכלול התופעות שתוקפות אותנו אחרי שתייה לא מבוקרת של אלכוהול. כמה זה "לא מבוקרת"? זה מאוד אינדיבידואלי – יש אנשים שיחוו הנגאובר אחרי כוס משקה אחת בלבד, ואחרים ישתו בקבוק שלם ויתעוררו בבוקר כמו חדשים.

 

בין היתר, מה שיחכה לנו ביום שאחרי שתייה מוגזמת, הם כאבי ראש, ישנוניות, סחרחורות, בחילה, הקאות, קושי בריכוז, חרדה, דכדוך ועוד.

 

 

 

 

ישנן כמה סיבות להנגאובר. ראשית, האלכוהול משתן מאוד והגוף מאבד המון נוזלים, מה שגורם להתייבשות. בנוסף, אלכוהול מגרה את רירית הקיבה, פעולה שמעוררת בעיות במערכת העיכול ומרחיבה את כלי הדם. משם הדרך לכאבי ראש ושינה סהרורית די קצרה. זו אגב גם הסיבה שגם אם נרדמתם מהר וישנתם כמו בול עץ, אתם עייפים כל כך בבוקר שאחרי.

 

איך למנוע הנגאובר?

אם אתם נוטים לסבול מהנגאובר לעתים קרובות והחברים שלכם אומרים לכם שאתם לא יודעים לשתות – יכול להיות שהם צודקים. לעיתים, שינוי בהרגלי השתייה (ולא רק בכמות הנצרכת) יכול להקטין את הסיכוי להנגאובר או את עוצמת התסמינים. הנה כמה דברים שאפשר לעשות כדי למנוע הנגאובר:

 

  • שתו מים – התייבשות היא אחד מהגורמים להנגאובר, ולכן, אם אתם יודעים שמתוכנן לכם לילה רווי באלכוהול, הכינו את הגוף ושתו הרבה מים לאורך כל היום. בזמן שאתם שותים, שתו כוס מים על כל כוס אלכוהול שאתם לוגמים.
  • אכלו לפני שאתם שותים – אל תשתו אלכוהול על בטן ריקה. כששותים אלכוהול על בטן ריקה, הוא נספג מהר יותר בדם, מה שגורם לתחושה ש"האלכוהול עלה לראש". מחקרים מראים ששידוך של אלכוהול עם מזון, עוזר לגוף לפרק את האלכוהול במהירות רבה יותר ולהאט את קצב ספיגת האלכוהול בדם.
  • היו זהירים עם תרופות – תרופות רבות עלולות לקיים אינטראקציה עם אלכוהול, מה שעשוי לגרום לשלל תופעות לוואי שעלולות להיות מסוכנות מאוד.
    השילוב הזה גם עשוי לגרום לעלייה בספיגת האלכוהול ולהחמיר את ההנגאובר.
    אם אתם נוטלים תרופות, יש לקרוא היטב את העלון לצרכן וכן להתייעץ עם רופא/רוקח לגבי שילוב של התרופה עם אלכוהול.
  • שתו לאט – קחו את הזמן ותיהנו מהמשקה שלכם, במקום להקפיץ שוטים בזה אחר זה. זה גם יאפשר לכם שליטה טובה יותר על הכמות שאתם שותים.


  • אל תערבבו – ערבובים של סוגי אלכוהול שונים יוצרים לעתים שילוב הרסני שמחמיר את ההנגאובר. אם התחלתם לשתות כוסית וודקה למשל, הישארו נאמנים למשקה ואל תמשיכו עם ויסקי.
    לא רק ערבוב של משקאות אלכוהוליים שונים מחמיר את המצב, גם משקאות דיאטטיים ומשקאות מוגזים, שפעמים רבות נוטים לשדך אותם עם אלכוהול, עלולים לגרום להנגאובר או להחמיר את התסמינים, אז שימו לב.
    אגב, בשלב בחירת המשקה שלכם למשך הערב, מומלץ על וודקה, ג'ין ורום, (עדיפות לוודקה), היות והם מכילים פחות תוצרי לוואי כימיים רעילים בשם קונגנים שעלולים להחמיר הנגאובר.
גבר חווה הנגאובר
תתמקדו בוודקה, ג'ין ורום | צילום: shutterstock

הנגאובר כבר כאן – איך מקלים על התסמינים?

אם אתם כבר עם הנגאובר, הטפות מוסר והלקאה עצמית לא יעזרו. צריך למצוא דרך להעביר את ההנגאובר, ומיד. הנה כמה דרכים מוכחות לעשות זאת:

 

  • שתו מים – נכון, העצה טובה גם לאחר מעשה. אומנם, סביר להניח שיש לכם בחילה ואתם לא ממש יכולים להכניס כלום לפה, אבל יש סיכוי טוב שאתם מיובשים – ולכן התחילו בלשתות כמה שיותר מים כדי להחזיר לגוף את הנוזלים שאבדו לו. אם קשה לכם, שתו כמה לגימות קטנות בכל פעם.
  • שתו מרק – אם הבחילה מאפשרת לכם את זה, אין כמו שתיית מרק אחרי הנגאובר, גם אם השעה שבע בבוקר. מרק יאפשר לכם להחזיר לגוף לא רק את הנוזלים שאבדו לו אלא גם את המלחים והמינרלים שהוא איבד, כמו נתרן או אשלגן.
  • אִכְלוּ – עדיף לאכול לפני, אבל אם אתם כבר בהנגאובר, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. וחשוב להקפיד גם על מה שאוכלים.

    מחקרים מראים שאכילת ארוחת בוקר בזמן הנגאובר עוזרת לשמור על רמת הסוכר בדם ועשויה להקל על הצטברות החומצה בדם כתוצאה משתיית האלכוהול.

    נכון, השמועה אומרת שארוחות עתירות שומן (כמו ערמה של צ'יפס) עוזרות להעביר את ההנגאובר, אבל אין לזה עדות מחקרית וכמו תמיד, עדיף לאכול משהו מזין יותר. ואם כבר שומן, אז שומן טוב דוגמת אבוקדו.

    בננה מומלצת במיוחד משום שהיא עשירה במינרלים כמו אשלגן שהגוף בדרך כלל מאבד אחרי שתייה מופרזת של אלכוהול.

    גבר סובל מהנגאובר עם כאבי בטן
    תתחיל בבננה או אבוקדו | צילום: shutterstock
  • נסו ג'ינג'ר – הזנגביל הוא תרופת פלא טבעית מוכחת לעיכול ולהקלה על הבחילות וההקאות שמתלוות לפעמים להנגאובר. מחקרים מראים שהתרכובות הכימיות בג'ינג'ר עושות את העבודה ומקלות על התסמינים של הנגאובר. איך צורכים? נסו לשתות חליטת ג'ינג'ר או לגרר מעט ג'ינג'ר לתוך תה.
  • שתו תה קמומיל – אם ההנגאובר שלכם מלווה בחרדות (וזה קורה לא מעט), כדאי לשתות תה קמומיל. לפי מחקרים, לקמומיל יש השפעות מרגיעות על הנפש. ויש גם בונוס – שתיית קמומיל עשויה להקל גם על הבטן הגועשת שלכם.
  • לכו לישון – יכול להיות שיש לכם לו"ז עמוס להיום, אבל אם יש לכם הנגאובר, זה לא ממש משנה. מחקרים מראים שהנגאובר עלול לפגוע בתשומת הלב ולהשפיע לרעה על משימות יומיומיות כמו נהיגה. בנוסף, שתיית אלכוהול פוגעת בשינה ולא מאפשרת להיכנס לשנת REM. כשאתם עייפים, התחושות של ההנגאובר מורגשות ביתר שאת. אז אם אתם סובלים מהנגאובר, נסו לבלות עוד כמה שעות במיטה ולקום כמו חדשים.

  • שלבו תוספי מזון – התוספים הבאים נחקרו בנוגע ליכולתם להפחית הנגאובר והראו מידה מסוימת של הצלחה. אז אם אתם לא ממש רוצים לאכול משהו, יכול להיות שכמוסה תעשה את העבודה. בין המומלצים: ג'ינסנג אדום, ג'ינסנג סיבירי, שמן בוראז' ושמן אגס עוקצני.

    עוד ב מיניות וזוגיות

    גברים ונשים: מי שקרן גדול יותר ועל מה תתפסו את בן או בת הזוג?

    לכתבה המלאה
  • השתמשו ב"תרופה הסודית" – חוקרים מהמכון לטכנולוגיה כימית במומבאי יצרו את התרופה המושלמת להנגאובר, לטענתם.

החוקרים בחנו את השפעתם של פריטי מזון שונים על שני אנזימים שמפרקים אלכוהול, וההשפעה היעילה ביותר הייתה של אגסים, ליים מתוק, נוזל קוקוס, גבינה, מלפפון ועגבנייה.

מאחר ולא בטוח שתרצו מלפפון, עגבנייה או גבינה במשקה שלכם, "התרופה" שהם פיתחו מורכבת מ-65 אחוז מיץ אגסים, 25 אחוז ליים מתוק ו-10 אחוז נוזל קוקוס. הם מצאו שהשילוב הזה מגביר ב-23 אחוז את הפעילות של אנזים אחד וב-70 אחוזים את הפעילות של האנזים השני, ובכך מסייע בהעלמת ההנגאובר.

גבר עם הנגאובר - שותה משקה
זה הזמן לבטל תוכניות וללכת לישון | צילום: shutterstock

מה לא לעשות בזמן הנגאובר?

יש כמה שיטות להעלמת ההנגאובר שלמרות הפופולריות שלהן הן לא ממש עוזרות ולפעמים עלולות להחמיר את ההרגשה. הנה כמה מהן:

  1. להזיע – יש סברה שאחת הדרכים להעביר הנגאובר היא להזיע אותו החוצה. אבל פרופסור רקה סיגנל מהמכון לטכנולוגיה כימית במומבאי אומרת שכאשר הגוף מיובש (וזה בדרך כלל מה שקורה בהנגאובר), הדבר האחרון שהוא צריך זה לאבד עוד נוזלים. לכן, במקום לצאת לריצה או לעשות כושר, פשוט לכו לנוח.
  2. לשתות עוד אלכוהול – רבים מאמינים ששתייה של אלכוהול נוסף היא התרופה להנגאובר, משום ששתיית אלכוהול יכולה למנוע המרה של מתנול לפורמלדהיד, ולהפחית כמה תסמיני הנגאובר. גם אם יש בסיס לרעיון, זה לא בדיוק סגנון החיים שתרצו לפתח.
  3. ליטול משכך כאבים – כאמור, משככי כאבים ואלכוהול לא תמיד הולכים יד ביד. הם עלולים לגרום לכאבי בטן, וחלקם, כמו אלה שמכילים פרצטמול, עלולים לגרום נזק לכבד.

 

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

בריאות הנפש למה אנחנו מקטינים את עצמנו שוב ושוב?

האם אנחנו באמת לא מסוגלים לעמוד באתגר חדש או שאנחנו רק מחויבים לכישלונות...

צביה טורקניץ

בריאות טרנד השמיכה הכבדה: להפחית חרדה ולהרגיש אהובים

אם אתם אוהבים להתכרבל תחת הפוך, חכו שתכירו את השמיכה הכבדה. על...

סימי שאואר

שיטות נוספות שיטת אייפק: לטפל באלרגיות דרך השריר

שיטת אייפק מאמינה שאלרגיה יכולה לנבוע גם ממצבים רגשיים מודחקים וכי ניתן לאבחן...

מרים גרבר

שיטת אייפק

בריאות מחפשים בר מים מומלץ? השווינו בין תמי 4 לבר המים המסוננים החדש של מי עדן

שחקנית חדשה ומשמעותית בתחום ברי המים המסוננים: חברת PAUZA WATER מקבוצת "מי עדן",...

בשיתוף עם PAUZA WATER

מקבוצת מי עדן

ויטמינים ומינרלים מה עדיף לכם: ויטמינים או מולטי ויטמינים?

מולטי ויטמינים הם חסכוניים יותר, נוחים לשימוש ומספקים מענה כולל. מצד שני, יכול...

אייל פלד

ויטמינים ומינרלים הוויטמינים והמינרלים שהכי טובים לשיער שלכם

אבץ מונע קשקשים, ויטמין E יכול לשלש את קצת צמיחת השיער שלכם, וויטמין...

סימי שאואר

בריאות הנפש פסיכיאטר: "הטריק הזה יעזור לכם להעלים חרדה"

אם הכרתם עד היום את המונח "פסיכוסומטי", מה דעתכם לנסות ולהפוך אותו -...

מערכת LivA

בריאות טיפול טבעי בסוכרת: לחיות טוב יותר עם המחלה באמצעות הרפואה הסינית

טיפול טבעי, מותאם אישית וללא תופעות לוואי למחלת הסוכרת? יש דבר כזה. נדב...

ראיון עם:

נדב סגמן

רפואה סינית