לחץ על עמוד השדרה הוא הסיבה לבכי? | צילום: shutterstock
תינוקות רבים לאחר הלידה, ולעתים קרובות כתוצאה ממנה, סובלים מתפקוד לקוי של מערכות הגוף אשר פוגע בהמשך התפתחותם וגורם להופעה של רבות מהבעיות השכיחות והמוכרות.
הלחץ הפיזיולוגי המופעל על התינוק במהלך הלידה הוא גדול, גם אם מדובר בלידה רגילה. ואכן, מרבית הפגיעות שנצפו בילודים הן פגיעות הקשורות למערכת העצבים ההיקפית. לפיכך, בדיקת עמוד השדרה של הילוד, שמטרתה לאבחן אי סדרים במערכת העצבים בשלבים מוקדמים, עשויה להיות קריטית להמשך התפתחותו התקינה של התינוק.
השפעת ההיריון והלידה על מחלות בילדות
הלחץ על עצמות האגן, במיוחד על עצם האגן הקדמית בזמן גדילת העובר ברחם, עלול לגרום לכאבי גב ואגן מאוחרים. "גם במהלך הלידה עצמה מופעלים לחצים גדולים, באופן טבעי, על עמוד השדרה והגולגולת של תינוקות המכורבלים ברחם", מסביר ד"ר רפי פרטר, כירופרקט מומחה.
"מניסיוני ככירופרקט במשך למעלה מ-30 שנה, לחצים אלו קשים יותר בלידות המסובכות, כמו לידת ואקום, לידת מלקחיים או עקב משיכת יתר של הרופא המיילד. מאוחר יותר, במהלך ההתפתחות המוטורית, כגון מעבר לישיבה, עמידה, הליכה וריצה, המעידות של התינוק עלולות לגרום לשיבושים בעמוד השדרה ובמערכת העצבים".
בכי והפרעות קשב בגלל עמוד השדרה
לדברי ד"ר פרטר, שיבושים כאלה עלולים להתבטא בצורות שונות ואף לגרום לכאבים. התינוק, מן הסתם, לא יכול לדווח שמשהו כואב לו ולכן, בדרך כלל, הוא יבכה ללא סיבה הנראית לעין.
במצבים קשים יותר, לחצים על עמוד השדרה עלולים להוביל אף להפרעות בתפקוד מערכת העיכול.
"אם ילדכם מרבה לבכות, נראה שפוף, חסר תאבון, חש כאבים, מפגין הפרעות של קשב וריכוז או סובל ממחלות חוזרות ונשנות – כדאי להיבדק. אולי משהו לא מאוזן בחוליות עמוד השדרה אצלו. טיפול לא מסובך, ללא תרופות, יכול לפתור את זה", מסביר ד"ר פרטר.
כיצד הכירופרקטיקה יכולה לעזור?
"הטיפול בכירופרקטיקה נעשה בעזרת מגע בחוליות הגב", אומר ד"ר פרטר. "הכירופרקטיקה מבוססת על התפישה שהגוף יודע לרפא את עצמו ולחלץ את עצמו ממצבי משבר, מחלה וכאב.
'חפש בעמוד השדרה ותמצא את שורש הבעיה' – אמר היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית.
"ואכן, מערכת עצבים משוחררת מלחצים מאפשרת תקשורת מלאה בין המוח לגוף. זה המצב האופטימלי לבריאות. הכירופרקטורים מבינים שהקלה על הכאב והתסמינים שמייצר הגוף, באמצעות תרופות, אינה מתקנת את הנזק, כך שעם הזמן הכאבים יחזרו באותו המקום או במקומות אחרים, אלא שהפעם תהיה בעיה חמורה יותר", מסביר ד"ר פרטר.
"בכירופרקטיקה, הגישה הטיפולית היא שכל אחד נולד עם יכולת ריפוי והתאוששות שקיימת במשך כל חייו של האדם וייחודית לו", טוען ד"ר פרטר.
לדבריו, המטרה האמיתית בטיפול היא לחזק את הכוחות שבנו את הגוף, כדי לאפשר לו לתקן את עצמו באופן טבעי ולאפשר זרימה דו־כיוונית של "מידע" בין המוח לשאר הגוף ללא הפרעה. "עיקר העבודה של הכירופרקט מתמקדת בהחזרת חוליות עמוד השדרה למקום וכך מאפשרת לפתוח חסימות ולשחרר לחצים המופעלים עליו", מסביר ד"ר פרטר.
האם בעיות בשלד עלולות להשפיע על איברים אחרים?
"קיים קשר בין חלק גדול מהכאבים שאנשים מפתחים לבין בעיות אחרות, במיוחד כשזה נובע מחוסר איזון בשלד. הדבר נכון הן עבור המבוגרים והן עבור הילדים", אומר ד"ר פרטר. "לדוגמה, עמוד שדרה שאינו מאוזן אצל ילדים עלול להוות מקור להתפתחות מחלות וכאבים רבים.
"הלחץ שעלול להיווצר על העצבים או החוליות בעמוד השדרה יכול להוביל לא רק לעקמומיות בגב וסבל, אלא אף לקדם בעיות בריאותיות בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים, בעיות במערכת העיכול או עצירות.
"בנוסף, יש לכך גם השפעה על מצב הרוח, כיוון שאנשים שלא מרגישים טוב נוטים לסבול גם ממצב רוח ירוד. במקרה כזה, מה שיעזור לפתור את הבעיות ללא משככי כאבים, הוא שיקום ואיזון של עמוד השדרה", מדגיש ד"ר פרטר.