כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
מחקר: אלו התרחישים שגורמים לאנשים לוותר על אריכות ימים
רוצים לחיות לנצח או "רק" עד 120? מתברר שרוב האנשים יענו שממש לא בכל מחיר. מחקר נורווגי חדש חושף שבמצבים של התמודדות עם אלצהיימר, בדידות או אובדן של בן או בת זוג, אנשים מעדיפים חיים יותר קצרים. הקרב בין איכות חיים ואריכות ימים
רויטל ונונו | אתר LivA מנהלת תוכן ועורכת ראשית - אתר LivA. אשת תוכן מנוסה מתחום העיתונות ואתרי התוכן. כתבת, עורכת, פובליציסטית ויוצרת תוכן. בעלת תואר .B.F.A
רויטל ונונו
עורכת ראשית
רויטל ונונו | אתר LivA מנהלת תוכן ועורכת ראשית - אתר LivA. אשת תוכן מנוסה מתחום העיתונות ואתרי התוכן. כתבת, עורכת, פובליציסטית ויוצרת תוכן. בעלת תואר .B.F.A
רויטל ונונו
עורכת ראשית
שתף:
לחיות הרבה אך בתנאי | צילום: shutterstock
שתף:
לחיות הרבה אך בתנאי | צילום: shutterstock
מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Age and Aging ונערך ע"י אוניברסיטת קולומביה, בחן את ההעדפות ההיפותטיות של 825 נורווגים בני 60 ומעלה ביחס לאריכות ימים.
על פי תשובות המשתתפים, ממוצע תוחלת החיים המועדפת עליהם בבחירה חופשית עומד על 91.4 שנים, ללא הבדל בין נשים וגברים. כ-8 שנים מעל הממוצע הנורבגי הגבוה והנוכחי, העומד על 83 שנים.
אבל, כאשר החוקרים שאלו את המשתתפים כמה זמן הם היו רוצים לחיות בשישה תרחישים של תנאי בריאות ומחייה שליליים והיפותטיים, התשובות שלהם השתנו משמעותית.
החשש לסבול מדמנציה, מחלה ששכיחותה צפויה להיות בעלייה חדה בשנים הבאות, או מכאב כרוני בגיל מבוגר, הביא את המשתתפים לצמצם את משך הזמן שהם רוצים לחיות באופן הבולט ביותר.
אגב, בתרחישים אלה, תוחלת החיים המועדפת הייתה נמוכה יותר בקרב משתתפים משכילים יותר.
הנתונים המלאים מהמחקר:
89 אחוזים מהמשתתפים אמרו כי למחלת הדמנציה תהיה השפעה משמעותית או שלילית על משך הזמן שהם רוצים לחיות.
85 אחוזים טענו שחיים עם כאב כרוני יביאו אותם למסקנה דומה.
71 אחוזים העדיפו לחיות חיים קצרים יותר מאשר להפוך לנטל על החברה.
66 אחוזים טענו שלבדידות תהיה השפעה שלילית על תוחלת החיים המועדפת עליהם.
בקרב המשתתפים הנשואים, 62 אחוזים הצהירו כי מוות של בן או בת הזוג יפחית את תוחלת החיים המועדפת עליהם. בעוד שאצל רווקים, תוחלת החיים המועדפת לא הושפעה מהאפשרות לחוש בדידות.
56 אחוזים אמרו כי יעדיפו חיים קצרים יותר אם ייפלו לעוני.
המחקר הוא בין הראשונים שבחנו תוחלת חיים מועדפת המבוססת על בריאות ותנאי חיים משוערים, וממצאיו עשויים למקד את הפניית המשאבים החברתיים והרפואיים אל עבר שיפור איכות החיים של האוכלוסייה ההולכת ומתבגרת בעולם.