שעוות סוכר: להכין בבית בקלות | צילום: shutterstock
התחושה החלקה שמתקבלת לאחר הסרת שיער בשעווה לא משתווה לזו של גילוח – כך יעידו נשים רבות. בשנים האחרונות, כחלק מטרנד החזרה אל הטבע – יותר ויותר מהן חוזרות להסיר שיער בשיטה העתיקה והביתית ואליהן מצטרפים גם הגברים שמעדיפים גוף חלק.
שעוות הסוכר לא התחילה אצל הסבתות שלנו אלא הרבה לפני כן, במצרים העתיקה. האגדה מספרת שאפילו קליאופטרה נהגה להסיר שיער באמצעות סוכר, ומי אנחנו שנתווכח עם מלכת מצרים?!
הרעיון, בדיוק כמו בכל מריטת שעווה, הוא לתלוש את השערה מהשורש – מה שמאט את קצב צמיחת השיער בגוף והופך אותו לחלש ודליל יותר (בשונה מגילוח, למשל, שמגביר את קצב הצמיחה והופך את השיער לגס יותר).
למה שעוות סוכר?
חסידות השיטה טוענות שיש לה כמה יתרונות מרכזיים על הסרת שיער בשעוות אחרות:
- השיטה היא מאה אחוז טבעית.
- אפשר להכין את שעוות הסוכר בקלות, במינימום עלויות ומחומרים שנמצאים בכל בית.
- התהליך מאט את קצב הצמיחה והופך את שיער הגוף לחלש ודליל יותר מהרגיל.
- ניתן לנקות את הסוכר בקלות על ידי מים חמים שממיסים אותו.
- חלק מהנשים שמסירות שיער בסוכר טוענות שהתהליך פחות כואב מהסרת שיער בשעווה. כך או אחרת, כדאי שתכינו את עצמכן – זה עדיין כואב.
שעווה – האם ניתן להשתמש בכל אזורי הגוף?
השיטה פחות מומלצת להסרת שיער באזור הפנים או המפשעה, שם נדרשת מיומנות רבה. לכן, מוטב שהסרת שיער באזורים אלו תבוצע על ידי קוסמטיקאית.
איך מכינים שעוות סוכר בבית?
מצרכים:
- 1 כוס סוכר
- 1/8 כוס מיץ לימון
- 1/8 כוס מים
אופן ההכנה:
- יוצקים את כל החומרים לסיר. מחממים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן. מומלץ להנמיך את האש במידת הצורך על מנת שהשעווה לא תישרף.
- כשהתערובת הופכת לנוזל סמיך בצבע דבש, מסירים אותה מן האש.
- אם משתמשים מיד, יש לתת לשעווה להתקרר במשך כרבע שעה. אם לא משתמשים מיד, אפשר לשפוך את השעווה לצנצנת ולאחסן אותה. לפני השימוש יש לחמם את הצנצנת במים חמים.
איך משתמשים בשעווה?
- יש לתת לשיער לצמוח ולהיות ארוך מספיק (חצי סנטימטר לפחות) על מנת שניתן יהיה לתלוש אותו בעזרת השעווה. כדאי להמתין 14 יום לאחר גילוח או חודש לאחר הסרת שיער בשעווה.
- אספו מעט שעוות סוכר בכף היד וגלגלו אותה לצורת כדור עם קצות האצבעות.
- לחילופין, בעזרת מקלות ארטיק או באמצעות האצבעות, מרחו את השעווה על העור עם כיוון צמיחת השיער והמתינו כמה שניות.
- הניחו על שעוות הסוכר רצועת בד (כמו בשעווה רגילה) ומשכו אותה קדימה ובצמוד לעור, ולא כלפי מעלה. אפשרות נוספת היא פשוט למשוך ידנית את שעוות הסוכר מהקצה, ללא שימוש בבד, בדיוק כפי שעושים עם השעווה המתקלפת הפופולרית.
שימו לב, אומנם הן מיעוט, אך ישנן קוסמטיקאיות שטוענות כי מומלץ לתלוש את השיער עם כיוון הצמיחה שלו היות וההשערה היא כי הפעולה מפחיתה את הלחץ המופעל על השערה – כך שהסיכון לשבירת השערה פוחת והשערה עדיין נתלשת מהשורש. לדבריהן, השיטה גם פחות כואבת.
כדאי לדעת שהניסיון הראשון לא תמיד עובד ולעיתים נדרשים כמה טיפולים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה ולמיומנות המספקת. ועדיין, נשמע כמו משהו ששווה לנסות.