חלב שקדים ואגוזים להכנה ביתית: ללא סינון ועם מרכיב אחד בלבד

באפס מאמץ, בעלות מזערית ובגרסה הרבה יותר בריאה; הכירו את המתכון לחלב שקדים ואגוזים צמחי שהפך ללהיט בטיקטוק

2 דק׳

נגמרו ימי חלב השקדים והסויה הקנויים | צילום: shutterstock

נגמרו ימי חלב השקדים והסויה הקנויים | צילום: shutterstock

שתף:

נגמרו ימי חלב השקדים והסויה הקנויים | צילום: shutterstock

אם הסתכלתם פעם על רשימת הרכיבים בתחליפי החלב שאתם קונים, כנראה ראיתם שהמרכיב על שמו נקרא החלב נמצא בין האחרונים ובכמות מינימלית שלרוב לא חוצה את שני האחוזים. למתכון התעשייתי בדרך כלל גם מתווספים סוכרים, מייצבים וחומרים משמרים. לא בדיוק שיא הבריאות.

 

למרות כל זאת, קשה להתווכח עם הפרקטיות של החלב הצמחי הקנוי, בין אם הוא עשוי מסויה, שקדים, שיבולת שועל ועוד. רוב המתכונים שישלחו אתכם להכין חלב שקדים או אגוזים בבית, ייאלצו אתכם להשרות שקדים ולסנן את הנוזל מהמוצק, כלומר להסיר את "הבשר" של האגוז לאחר טחינתו, דרך בד חיתול, על מנת לקבל חלב צלול.

 

ובכן, יכול להיות שמצאנו פתרון גאוני, סופר־נגיש ונוח לחלב שקדים וחלב אגוזים ביתי – שלא מצריך סינון ועשוי ממרכיב אחד בלבד (לא כולל מים).

 

 

 

 

את הקרדיט לרעיון אנחנו חייבים לתת למשתמשת הטיקטוק בטאני אוגרטה, ובשם הפרופיל שלה lilsipper_official@. אוגרטה היא אישה שמתמודדת שנים עם תסמונת המעי הרגיז ואף עבדה בחברה מסחרית לייצור תחליפי בשר, שם לטענתה נחשפה לאמת מאחורי תעשיית "האוכל הבריא" והופתעה לרעה.

 

לאחר שעבדה עם רופא הוליסטי, אוגרטה טוענת שהצליחה להחלים מבעיות המעיים שלה ואף להפוך לבלוגרית ומחברת ספרי בישול אשר מפיצה את בשורת הריפוי לחולי תסמונת המעי הרגיז, קרוהן ומחלות אוטואימוניות נוספות.

עוד ב תזונה

סירופ אגבה: למה אתם צריכים להיזהר ממנו?

לכתבה המלאה

אז למתכון שאוגרטה העלתה בטיק טוק נצברו כבר קרוב ל-400 אלף צפיות נכון לזמן זה. לדבריה מדובר בחלב שהיא מכינה כבר שנים, הוא מתאים לקפה, דגני בוקר וכל שימוש רגיל שאתם עושים עם החלב שלכם.

 

השיטה המוצלחת, היא לדבריה, הרבה יותר חסכונית בכל מה שקשור בצריכת חלב צמחי, הרבה יותר אקולוגית (בהעדר אריזות מיותרות), וכל עוד המרכיב הבלעדי יהיה במזווה המטבח שלכם, תוכלו להכין את החלב תוך שניות.

@lilsipper_officialprobably one of my best hacks ever???????? ##nutmilk ##cashewmilk ##veganmilk ##dairyfreemilk♬ Swear By It – Clutch

מתכון חלב שקדים וחלב אגוזים בהכנה ביתית

 

המרכיבים:

  1. 2 כפות חמאת אגוזים או שקדים לבחירתכם, (טבעית, ללא תוספות, בטחינה קרה – אוגרטה משתמשת בחמאת קשיו).
  2. ½1 כוסות מים מסוננים.
  3. בלנדר בעל עוצמה גבוהה.
חמאת קשיו - חלב שקדים מתכון חלב אגוזים מתכון
חמאת קשיו. תודו שהיא מגרה | צילום: shutterstock

אופן ההכנה:

 

  • הוסיפו את המרכיבים לבלנדר והפעילו אותו למשך 45-30 שניות או עד לערבוב מלא של המים והחמאה וקבלת מרקם הדומה לחלב לבנבן.
  • צקו את החלב לכלי אטום כמו בקבוק זכוכית. ניתן לאחסנו לעד 4 ימים ובזמן הזה להשתמש בו בכל מתכון בו אתם משתמשים בחלב צמחי. לרוויה.

 

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא כוח הזרע: הכל על נבטים

גידלנו אותם בגן הילדים, הם מציצים עלינו ממדפי הסופר, ואושיות הבריאות לא מפסיקות...

מפל ישי

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

מזון בריא זבל טוב: מהו הג'אנק פוד הכי בריא?

אף שהוא ידוע לשמצה, גם באוכל המהיר מתברר שיש מזיק יותר ומזיק...

ראיון עם:

קרן אן גיימן

תזונאית קלינית

מזון בריא מספיק עם הבורקסים: הנשנושים הכי בריאים ליום עבודה

במקום לשאול שוב ושוב במשרד אם למישהו יש משהו טעים ואז לקבל הצעות...

ראיון עם:

מיה בן אפרים קליין

דיאטנית קלינית

מזון בריא שורש כל הטוב: ירקות השורש הבריאים והטעימים ביותר

איזה ירק מפוצץ בחומצה פולית, איזה ירק יעזור לנו להתגבר על ליחה טורדנית...

סימי שאואר

תזונה הטבעונות הצילה את חיי: ריאיון מיוחד עם צופית גרנט לרגל יום הטבעונות הבינלאומי

צופית גרנט, אשת הטלוויזיה הוותיקה, מספרת לנו על ההחלטה להפוך לטבעונית, על התהליך...

ראיון עם:

צופית גרנט

דוקומנטריסטית ומנחת טלוויזיה

מזון בריא מי נגע לי בקולה? כל מה שרציתם לדעת על מיסוי משקאות ממותקים

הכוונה להטיל מס ישראלי על משקאות ממותקים יצרה שיח נוקב של בעד ונגד....

רויטל ונונו

עורכת ראשית

מזון בריא צבעי מאכל טבעיים: כך תכינו אותם בקלות ובבית

האם אתם מעדיפים לאכול תותים או נפט בעוגה שלכם? כשמדובר בצבעי מאכל, הבחירה...

מערכת LivA

מזון בריא מה עדיף: ירקות ופירות טריים או קפואים?

אם בא לכם לקצר תהליכים ולרכוש לקט ירקות או פירות קפואים במקום את...

עדי כץ