כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
בדרך כלל, העצות שתקבלו בנוגע לדרכים להביא ילד, או לחילופין ילדה לעולם, יהיו מעולמות המיסטיקה והאמונות הטפלות. אבל, מתברר שניתן להשפיע על מין העובר בצורה מדעית, קלה וישימה. רמז: זה קשור לעד כמה את אישה רגועה או דומיננטית
אריאל רוז'יצקי | כתב LivA סטאז'ר לרפואה, בוגר האוניברסיטה העברית
אריאל רוז'יצקי
אריאל רוז'יצקי | כתב LivA סטאז'ר לרפואה, בוגר האוניברסיטה העברית
אריאל רוז'יצקי
שתף:
בן או בת? ייתכן שזה בשליטה שלך | צילום: shutterstock
שתף:
בן או בת? ייתכן שזה בשליטה שלך | צילום: shutterstock
לפני כל היריון כולם מייחלים לילדים בריאים, אבל לפעמים, בסתר הלב או בגלוי, יש העדפה למין מסוים.
בישראל ניתן לבחור את מין הילוד בהפריה חוץ גופית רק מסיבות רפואיות או במצבים מיוחדים, כמו במקרה בו לזוג יש כבר 4 ילדים משותפים מאותו מין.
מלבד זאת, עבור מי שרוצים להביא ילד ממין מסוים לעולם באופן טבעי, הברירה היחידה היא לנסות שיטות שעוברות מפה לאוזן ולא ברור מה המקור שלהן ורמת דיוקן.
כדי לעשות סדר בבלאגן ולהוכיח לכם שניתן להשפיע על מין העובר באופן מדעי, מצאנו את המחקרים המשמעותיים והמסקרנים ביותר שבדקו כיצד ניתן לשפר את הסיכוי להבאת ילד ממין זכר או נקבה לעולם. אלו המסקנות המעניינות שלהם.
הפחתת כמות הקלוריות הנצרכת
אחד המחקרים המפורסמים ביותר שנעשו בנושא בחירת מין העובר בוצע בבריטניה בשנת 2008, בהשתתפות 740 נשים.
מטרת המחקר הייתה לבדוק האם שינוי תזונתי יכול להשפיע על מין הילוד וגילה נתון מרתק לפיו נשים שדילגו על ארוחת הבוקר ילדו יותר בנות, ולעומתן, נשים שהקפידו על ארוחת בוקר מסודרת עם דגנים מלאים, ילדו יותר בנים.
האם זה אומר שצריך לוותר על ארוחת הבוקר כדי ללדת בת? אז זהו, שלא.
המחקר הוכיח כי הסוד לממצאים שעלו היה טמון דווקא במספר הקלוריות שהנשים צרכו. כלומר, נשים שאכלו פחות, ילדו יותר בנות ואילו נשים שאכלו יותר – ילדו בנים.
תפריט עשיר באשלגן
מלבד הקלוריות, מאותו מחקר עלה כי שינוי תזונתי נוסף שיכול להיות משמעותי להשפעה על מין הילוד היה העלאת כמויות האשלגן בגוף, מינרל אותו ניתן למצוא במזונות כמו בננה, אבוקדו, עגבניות וקקאו.
על פי הממצאים, תזונה עתירת אשלגן מגבירה את הסיכוי ללידת בנים, כך שאם ההעדפה שלכם היא לבנות, מומלץ להוריד את המזונות הללו מן התפריט ולהקפיד על כמה שפחות אשלגן בארוחות.
רוצים שיטה שתעזור לכם לזכור את זה? תחשבו שבננה מעלה את הסיכוי ללידת בנים. משאירים לכם לבד לעשות את ההקשר.
באוניברסיטת קולומביה החליטו להיכנס לעובי הקורה ולבדוק בעצמם כיצד ניתן להשפיע על מין העובר עוד לפני הכניסה להיריון. כידוע, זוגות שונים חווים קשיים במהלך הניסיונות להביא ילדים לעולם – מה שמעלה את מפלס המתח והלחץ הנפשי שלהם ומסתבר שהדבר עשוי להשפיע גם על מין העובר שלהם.
במחקר השוו בין נשים שחוות מתח פיזי כמו לחץ דם גבוה או מתח פסיכולוגי כגון חרדה ודיכאון אל מול נשים בריאות, והתוצאות היו מעניינות במיוחד. הנשים שלא חוו מתח כלל ילדו בצורה מובהקת יותר בנים, לעומת נשים שהתמודדו עם מתחים פיזיים ופסיכולוגיים שילדו יותר בנות.
זמן קיום היחסים – המתכון לבחירה?
ד"ר לנדרום ב. שטלס, ביולוג אמריקני ואחד מחלוצי המחקר של תחום הפיריון, פיתח תיאוריה לפיה הזרעים של העוברים הזכרים מהירים יותר מאלו של הבנות.
לכן, הוא טען שזמן קיום היחסים חשוב מאוד להשפעה על מין העובר. כלומר, ככל שתנסו להרות קרוב יותר לביוץ, הסיכוי לבן יגדל, ומנגד, ככל שזמן קיום היחסים מוקדם ורחוק יותר מן הביוץ – דווקא הסיכוי לבנות יעלה.
ההיגיון שעומד מאחורי הטענה הוא שהזרעים של הבנות יוכלו לקבל הזדמנות שווה ואף להקדים את הבנים במידה והביוץ עוד לא מתרחש, אך אם הביוץ כבר קורה, הבנים יהיו מהירים יותר ויצליחו להגיע ראשונים אל הביצית.
בתחום זה אולי כדאי להתייחס אל הבנים בתור "המין המהיר" ולאו דווקא החזק מבין השניים.
אימהות דומיננטיות ולידת בנים
כפי שתיכף תבינו, הבריטים מביעים התעניינות רבה בנושא של בחירת מין העובר, אולי מכיוון ששם הדבר יקבע אם יהיה להם מלך או מלכה.
במחקר נוסף שנערך בממלכה התגלה ממצא מעניין מאוד שהצביע על הדומיננטיות של האם כגורם מקדים למין העובר. לאחר שהמשתתפות ענו על שאלונים שנכתבו במיוחד לנושא, נמצא כי אימהות שהוגדרו כדומיננטיות יותר, הן גם אלו שילדו יותר בנים בהשוואה לאימהות אחרות.
במחקר המשך שנערך כדי לבחון את המסקנות, נבדקו רמות הטסטוסטרון בנשים שנחשבו כדומיננטיות ונמצא כי רמות אלו היו גבוהות יותר אצלן.
כעת השאלה היא רק מה קדם למה, הביצה או התרנגולת? כלומר, הטסטוסטרון או הדומיננטיות?
לסיכום ההמלצות במילים פשוטות:
אם אתן אימהות שרוצות בנות, נסו להיות קצת יותר במתח, אכלו פחות אשלגן, קיימו יחסים לפני זמן הביוץ וכדאי שתבררו מה רמות הטסטוסטרון שלכן. רוצות להרות עם בנים? עשו את ההיפך.
הכי חשוב, בריאות וידיים מלאות וליהנות בזמן הניסיונות.