ללעוס עכשיו ולסבול אחר כך | צילום: shutterstock
אתם אוכלים מזון עשיר ובריא, נעזרים בפרוביוטיקה, נמנעים מפחמימות FODMAP ואולי אפילו ניסיתם צום לסירוגין להפחתת דלקתיות. ועדיין, המעיים שלך מציקים לכם. הסבר אפשרי נותן הגסטרואנטרולוג האינטגרטיבי מרווין סינג, והוא תולה את האשם במסטיקים.
הקשר הדביק בין גומי הלעיסה והמעי
אחת השאלות הראשונות שד"ר סינג האמריקני שואל את מטופליו היא: "איזה סוג של מסטיק אתם לועסים?" לדברי סינג, הדבר יכול לחשוף המון על בריאות המעיים שלנו.
על פי סינג, המסטיק שלכם יכול להכיל FODMAP כלומר סוגי פחמימות שלא מתעכלות או שנספגות בצורה רעה במעי הדק ועלולות לגרום לכאבים בבטן.
FODMAP מייצג את ראשי התיבות באנגלית של אותן פחמימות והם גם מוכרים כדיאטת פוד מאפ למעי רגיז.
לדברי ד"ר סינג, במסטיק יש בדרך כלל סוכרים כוהליים בשם פוליולים (Polyols) כמו מלטיטול, סורביטול, קסיליטול ועוד, והם נמצאים לרוב במסטיקים ללא סוכר.
בולעים ממתיקים ואוויר
למרות שאנחנו לא אוכלים את המסטיק, כשלעצמו, אנו עדיין בולעים ממתיקים עתירי FODMAP כאשר אנחנו בולעים רוק.
"ייתכן שלא יהיו מספיק סוכרים כוהליים שיגרמו לאי נוחות במערכת העיכול בכל מיקרוביום, כלומר במיקרואורגוניזמים הנמצאים במעיים. אך עבור אלו עם מעיים שכבר נפגעו וסובלים ממעי רגיש, אפילו הכמות הזעירה ביותר של סוכרים אלו עלולה לגרום להרס", טוען ד"ר סינג.
הצעתו של הגסטרואנטרולוג היא פשוט להציץ בתווית חבילת המסטיקים בפעם הבאה שאתם רוכשים אותם ולבדוק האם מצוין שהם מכילים אוליגוסכרידים, דו סוכרים, חד סוכרים ופוליולים. בעיקר מלטיטול, סורביטול וקסיליטול.
אגב, אם אתה בכל זאת מבחינים בנפיחות כלשהי או באי נוחות בבטן לאחר לעיסת מסטיק, אפשרות נוספת היא שאתם בולעים עודפי אוויר בזמן לעיסת המסטיק, דבר שעלול גם כן להוביל לכאב ואי נוחות מסוימים. ובמקרה כזה, עדיף פשוט להפסיק עם ההרגל.