ארוחות הבוקר הכי בריאות שיש

"בבוקר אכול כמו מלך, בצוהריים כמו נסיך ובערב כמו אביון" אמר הרמב"ם, וכנראה שידע על מה הוא מדבר. ארוחת הבוקר חיונית לתפקודינו ולגופינו. אבל מהי ארוחת הבוקר הבריאה ביותר וכיצד נכין אותה?

2 דק׳

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

שתף:

בבוקר אכלי כמו מלכה | צילום: shutterstock

כל מי שאי פעם פקד חדר אוכל בבית מלון באילת יודע כמה חשובה ארוחת הבוקר בשבילנו. עם זאת, לא צריך להעמיס פשטידות, מאפים, גבינות וקינוחים בשביל לאכול כמו מלך. למעשה, עדיף להימנע מכל אלה.

 

מה כן כדאי? ארוחת בוקר משביעה, מזינה ובריאה, שתמלא אתכם באנרגיה ותגרום לכם להרגיש טוב, גם בהמשך היום. הנה הצעות לכמה ארוחות בוקר בריאות וטעימות, שיספקו כל טעם.

 

שייק ירוק

שייקים ירוקים עשירים בסיבים תזונתיים, גדושים בוויטמינים, בעיקר ויטמין C וויטמין K, במינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום ובנוגדי חמצון. בנוסף, הם קלים לעיכול ובעיקר – הם מאפשרים לכם לשלב כמות יפה של עלים ירוקים בתפריט, גם אם אתם פחות מתחברים לטעם.

 

טיפ שלנו: כדי שהשייק יהיה גם טעים, מומלץ להוסיף פרי או שניים. הפירות טובים במיוחד לארוחת בוקר, משום שהם מתעכלים במרביות על בטן ריקה. עם זאת, לא כדאי להגזים בצריכתם, בשל תכולת הסוכר הגבוהה שבהם. אם אתם רוצים שהשייק יהווה ארוחה שלמה שמכילה את כל אבות המזון, אפשר להוסיף גם כף טחינה.

שייק ירוק
שייק ירוק | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על שייק ירוק

מרכיבים (לכוס של כ-400 מ"ל)

  1. אגס גדול חתוך ומגולען
  2. 2 עלי קייל גדולים
  3. חופן עלי נענע
  4. תמר מג'הול מגולען
  5. 1/2 כוס מים
  6. 1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי

אופציה להוסיף:

  1. כף טחינה גולמית
  2. חופן פירות קפואים לבחירתכם: מנגו/אננס/פירות יער

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף מים לפי הצורך.

דייסת שיבולת שועל

אם אתם לא משלבים באופן קבוע שיבולת שועל בתפריט שלכם, זה הזמן להכניס אותה. שיבולת שועל היא פחמימה בעל אינדקס גליקמי נמוך (פחמימה שמתפרקת לאט וגורמת לשחרור איטי והדרגתי של הסוכר לדם), העשירה בסיבים תזונתיים החיוניים לעיכול תקין ולירידה במשקל, בוויטמינים ובמינרלים כמו סידן ואשלגן, ואפילו בחלבון.

 

מעבר לכל זה, דייסת שיבולת שועל היא ארוחת בוקר מעולה, גם בגלל שהיא משביעה, מחממת בחורף ובעיקר – טעימה. כמו במתכונים אחרים, גם כאן אפשר לשחק עם התוספות בהתאם לטעם.

דייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על דייסת שיבולת שועל

מרכיבים (למנה אחת)

  1. 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  2. 1 כוס חלב או חלב צמחי כמו חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

אופציה להוסיף:

  1. כפית דבש/סילאן/מייפל
  2. קינמון
  3. כפית קקאו וכף חמאת אגוזי לוז (שילוב מנצח שמקנה לדייסה טעם של נוטלה)
  4. פירות טריים חתוכים

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לסיר קטן את שיבולת השועל והחלב.
  • מערבבים ומביאים לרתיחה
  • כאשר הדייסה מבעבעת, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהדייסה מסמיכה מורידים מהאש
  • מוסיפים תוספות לפי הטעם ומערבבים.

 

פודינג צ'יה

הנה לכם הפתעה נעימה: הזרעים השחורים הקטנים האלה הם גם בריאים במיוחד מכיוון שהם מהווים מקור מצוין לאומגה 3 ועשירים בסיבים תזונתיים, וגם משביעים – כשמערבבים אותם עם נוזל הם מתנפחים ומקבלים מרקם של ג'לי סמיך וטעים, במיוחד כשמשדכים להם את התוספות המתאימות.

 

פודינג צ'יה יכול להיות נשנוש נפלא לשעות אחר-הצוהריים או לשמש כארוחת בוקר מזינה.

פודינג צ'יה
פודינג צ'יה | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר מבוססת על פודינג צ'יה

מרכיבים (לארבע מנות פודינג)

  1. 1/4 כוס זרעי צ'יה
  2. 1 כוס חלב שקדים לא ממותק/חלב אגוזי לוז/קרם קוקוס
  3. 2 כפות סירופ מייפל טהור
  4. 1 כפית תמצית וניל
  5. 1 כוס תותים טריים חתוכים

אופציה להוסיף:

  1. חמאת שקדים/ חמאת אגוזי לוז
  2. פירות טריים
  3. אגוזים קצוצים
  4. קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

  • ערבבו את כל החומרים בקערה והמתינו כ-15 דקות.
  • כאשר זרעי הצ'יה שוקעים למטה, ערבבו פעם נוספת.
  • כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך הלילה.
  • בבוקר, כאשר התערובת הפכה לפודינג סמיך, זלפו מלמעלה את התוספות שאתם אוהבים, ושיהיה בתיאבון.

 

פריטטה בצל, פלפל ותרד

איך אפשר לכתוב על ארוחות בוקר בלי להזכיר ביצים? עבור מי שאינו טבעוני, ביצים הן חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר הישראלית. והאמת שבצדק – ביצים מכילות חלבון מלא וויטמין D, הן משביעות ואפשר להכין איתן מגוון מנות.

 

אחת האפשרויות הבריאות ביותר היא פריטטה – מעין אומלט איטלקי שהבלילה שלו כוללת מגוון ירקות שתורמים לארוחה ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וגם הרבה צבע. הפריטטה מתאימה במיוחד לשבת בבוקר, כשלא ממהרים ואפשר להכין ולאכול בנחת.

 

פריטטה
פריטטה | צילום: shutterstock

מתכון לארוחת בוקר המבוססת על פריטטה

מרכיבים (לשתי מנות):

  1. 4 ביצים
  2. 1 בצל קטן קצוץ
  3. פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  4. צרור של תרד נקי קצוץ
  5. חופן קוביות גבינת פטה 5 אחוז שומן (לא חובה)
  6. שמן זית
  7. מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • טורפים 4 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • מוסיפים לבלילה את התרד הקצוץ והגבינה ומערבבים.
  • מחממים מחבת שאפשר להכניס לתנור ומטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.
  • מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים עד שהן מתרככות.
  • שופכים את בלילת הביצים למחבת.
  • כאשר בלילת הביצים מתחילה להתייצב, מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשלוש דקות בחלק העליון של התנור עד שהפריטטה מזהיבה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

דיאטות זה מוכח: אפשר להגביר את חילוף החומרים בלי כושר

מצאנו את הדרך להניע את המטבוליזם ואולי גם להשיל כמה קילוגרמים. הסוד: לשתות...

סימי שאואר

נטורופתיה תה ירוק: האם הוא בריא לכולם?

התה הירוק נחשב למשקה מיטיב, וכך גם קרוב משפחתו המופק מאותו צמח, התה...

יעל גבינט

רפואה סינית

צמחי מרפא 9 מזונות שיעזרו לכם לשפר את חיי המין – כולל ביס מ"עץ האשכים"

רוצים לשפר את חיי המין בלי להשתמש בתרופות? תצטרכו להתחיל במזונות שישפרו את...

משה אולשבסקי

מזון בריא לשמר או לוותר: האם דג טונה בקופסה בריא לכם?

דג טונה מקופסה הוא מצרך פופולרי במיוחד בתפריט בריאותי ודיאטטי, ומקור מצוין לחלבונים,...

עדי כץ

תזונה הטבעונות הצילה את חיי: ריאיון מיוחד עם צופית גרנט לרגל יום הטבעונות הבינלאומי

צופית גרנט, אשת הטלוויזיה הוותיקה, מספרת לנו על ההחלטה להפוך לטבעונית, על התהליך...

ראיון עם:

צופית גרנט

דוקומנטריסטית ומנחת טלוויזיה

מזון בריא מלח בטעם ביצים ומלח קוויאר: המדריך המלא לסוגי מלחים

עברו הימים בהם על מדף הסופר אפשר היה למצוא מלח שולחן בלבד, הלוא...

סימי שאואר

מזון בריא אם נרצה או לא: בעוד 30 שנה כולנו נהיה טבעונים

וזו לא הבשורה המבוססת היחידה לגבי השינויים התזונתיים שלנו עד 2050. עוד...

רויטל ונונו

עורכת ראשית

דיאטות דיאטה בזמן יציאה משגרה: חלי ממן מסבירה איך לא לעלות במשקל בחגים ובחופשות

אל תצהירו בשולחן החג שאתם בדיאטה; העדיפו חופשה באירופה על פני נופש בטן-גב,...

ראיון עם:

חלי ממן

דיאטות דיאטה ים תיכונית: מדריך למתחילים

היא מכונה "הדיאטה הבריאה בעולם", מבוססת על סגנון חיים ולא על חוקים נוקשים...

רקפת ואליק