נגמרו ימי חלב השקדים והסויה הקנויים | צילום: shutterstock
אם הסתכלתם פעם על רשימת הרכיבים בתחליפי החלב שאתם קונים, כנראה ראיתם שהמרכיב על שמו נקרא החלב נמצא בין האחרונים ובכמות מינימלית שלרוב לא חוצה את שני האחוזים. למתכון התעשייתי בדרך כלל גם מתווספים סוכרים, מייצבים וחומרים משמרים. לא בדיוק שיא הבריאות.
למרות כל זאת, קשה להתווכח עם הפרקטיות של החלב הצמחי הקנוי, בין אם הוא עשוי מסויה, שקדים, שיבולת שועל ועוד. רוב המתכונים שישלחו אתכם להכין חלב שקדים או אגוזים בבית, ייאלצו אתכם להשרות שקדים ולסנן את הנוזל מהמוצק, כלומר להסיר את "הבשר" של האגוז לאחר טחינתו, דרך בד חיתול, על מנת לקבל חלב צלול.
ובכן, יכול להיות שמצאנו פתרון גאוני, סופר־נגיש ונוח לחלב שקדים וחלב אגוזים ביתי – שלא מצריך סינון ועשוי ממרכיב אחד בלבד (לא כולל מים).
את הקרדיט לרעיון אנחנו חייבים לתת למשתמשת הטיקטוק בטאני אוגרטה, ובשם הפרופיל שלה lilsipper_official@. אוגרטה היא אישה שמתמודדת שנים עם תסמונת המעי הרגיז ואף עבדה בחברה מסחרית לייצור תחליפי בשר, שם לטענתה נחשפה לאמת מאחורי תעשיית "האוכל הבריא" והופתעה לרעה.
לאחר שעבדה עם רופא הוליסטי, אוגרטה טוענת שהצליחה להחלים מבעיות המעיים שלה ואף להפוך לבלוגרית ומחברת ספרי בישול אשר מפיצה את בשורת הריפוי לחולי תסמונת המעי הרגיז, קרוהן ומחלות אוטואימוניות נוספות.
אז למתכון שאוגרטה העלתה בטיק טוק נצברו כבר קרוב ל-400 אלף צפיות נכון לזמן זה. לדבריה מדובר בחלב שהיא מכינה כבר שנים, הוא מתאים לקפה, דגני בוקר וכל שימוש רגיל שאתם עושים עם החלב שלכם.
השיטה המוצלחת, היא לדבריה, הרבה יותר חסכונית בכל מה שקשור בצריכת חלב צמחי, הרבה יותר אקולוגית (בהעדר אריזות מיותרות), וכל עוד המרכיב הבלעדי יהיה במזווה המטבח שלכם, תוכלו להכין את החלב תוך שניות.
@lilsipper_officialprobably one of my best hacks ever???????? ##nutmilk ##cashewmilk ##veganmilk ##dairyfreemilk♬ Swear By It – Clutch
מתכון חלב שקדים וחלב אגוזים בהכנה ביתית
המרכיבים:
- 2 כפות חמאת אגוזים או שקדים לבחירתכם, (טבעית, ללא תוספות, בטחינה קרה – אוגרטה משתמשת בחמאת קשיו).
- ½1 כוסות מים מסוננים.
- בלנדר בעל עוצמה גבוהה.
אופן ההכנה:
- הוסיפו את המרכיבים לבלנדר והפעילו אותו למשך 45-30 שניות או עד לערבוב מלא של המים והחמאה וקבלת מרקם הדומה לחלב לבנבן.
- צקו את החלב לכלי אטום כמו בקבוק זכוכית. ניתן לאחסנו לעד 4 ימים ובזמן הזה להשתמש בו בכל מתכון בו אתם משתמשים בחלב צמחי. לרוויה.