לכל מרכז אנרגטי בגוף, המכונה צ'אקרה, יש צבע ייחודי. כאשר הצ'אקרות אינן באיזון וקיימת בעיה רגשית או פיזית, ניתן להשתמש בתרפיית צבע בשילוב עם טיפול רפלקסולוגי כדי לרפא ולאזן את הגוף. איך צהוב יעלה לכם את מצב הרוח ואיזה צבע יעזור לכם עם בעיות גרון?
קובי הובר | רפלקסולוג בוגר מכללת מדיסין, מטפל בכיר ברפלקסולוגיה ומוסמך בשיאצו. בנוסף השתלמויות בתחומי ריפוי נוספים כמו: ביו-אנרגיה, דימיון מודרך ושיטת בארס
קובי הובר
רפלקסולוג
קובי הובר | רפלקסולוג בוגר מכללת מדיסין, מטפל בכיר ברפלקסולוגיה ומוסמך בשיאצו. בנוסף השתלמויות בתחומי ריפוי נוספים כמו: ביו-אנרגיה, דימיון מודרך ושיטת בארס
קובי הובר
רפלקסולוג
שתף:
הצבעים בשירות הרפלקסולוגיה | צילום: shutterstock
שתף:
הצבעים בשירות הרפלקסולוגיה | צילום: shutterstock
על פי כתבים הודיים עתיקים מהמאה השביעית לפני הספירה, לכל צבע יש תפקיד ותוכן אנרגטי משמעותי הפועל על הגוף ויוצר הגנה וריפוי.
לצ'אקרות בגוף, שהן מעין מרכז אנרגטי בו יש מפגש של עצבים ובלוטות הורמונליות, יש צבעים שונים. שבע הצ'אקרות העיקריות ממוקמות במקביל לחוליות עמוד השדרה ומייצגות את המצב הגופני, הרוחני והרגשי של האדם.
כשצ'אקרה מאוזנת – הצבע שלה נקי וברור. לעומת זאת, חוסר איזון בצ'אקרה מוביל לחולשת הגוף, ויתבטא במישורים המנטליים והרגשיים בדיכאון ופחד, ובצורת מחלות או כאבים במישור הגופני.
משמעות הצבעים והשפעתם על הגוף
לצבעים השונים יש השפעה שונה על הגוף, כך לפי הרפואה ההודית המסורתית. לדוגמה, הצבעים החמים: אדום, כתום וצהוב – הינם בעלי איכות ממריצה.
לעומת זאת, צבעים קרים כמו כחול, אינדיגו ומג'נטה – מרגיעים ומאזנים מבחינה אנרגטית.
לפי הרפואה ההודית, לצבעים יש השפעה על הצ'אקרות, ומכאן שגם על איברים ומערכות מסוימות בגוף
צבע הצ'אקרה הראשונה, צ'אקרת הבסיס. כשנרצה להמריץ ולהגביר חיוניות במצב של "תקיעות" נשתמש באדום להשגת האיזון.
האדום טוב לטיפול באנמיה, להעלאת לחץ דם נמוך מדי, לאיזון המערכת החיסונית וכן לחיזוק כפות הרגליים, העצמות ובסיס עמוד השדרה.
כתום
צבע הצ'אקרה השנייה, צ'אקרת המין. לכתום יש השפעה מרגיעה ומשמחת.
הוא משפיע על בלוטת יותרת הכליה (האדרנל) ומביא להגברת הפרשת ההורמונים שמעוררים ומאזנים את מערכת העצבים, מחזור הדם והנשימה, שלפוחית השתן, המעי הגס, אברי המין, אזור המותניים, אגן הירכיים, וחוליות הגב התחתונות.
צבע הצ'אקרה השלישית, צ'אקרת מקלעת השמש (הסולר). הצהוב מעורר את העצבים המוטוריים ומעודד את אנרגיית השרירים. הוא עוזר לפעילות תקינה של מערכת העיכול, לטיהור הדם, בלוטת האדרנל (יותרת הכליה) ומרכז עמוד השדרה.
צבע צהוב נחשב יעיל גם לטיפול בדלקות מפרקים. ובנוסף, הצהוב מעורר את הזיכרון ומצב הרוח, מייצג אינטלקט ודעת, משמעת, אישיות ואגו.
ירוק
צבע הצ'אקרה הרביעית, צ'אקרת הלב. הירוק נמצא בין הצבעים החמים והצבעים הקרים ולכן טוב לחיזוק הבריאות ומייצג תקווה וצמיחה, ואיזון של הנפש, הגוף והרוח.
הירוק נחשב כצבע שפועל נגד סרטן ומאזן את פעולות הלב, מערכת הדם, הריאות, המערכת חיסונית, הסרעפת, הכתפיים והזרועות, הצלעות והחזה ובלוטת המגן.
כחול
צבע הצ'קרה החמישית, צ'אקרת הגרון, קשורה לתפקוד בלוטת התריס ויותרת התריס (פאראתירואיד), קנה הנשימה, הוושט, חוליות הצוואר, הגרון, הדופק ולחץ הדם. כחול הוא צבע של השראה, רוגע ושלווה והוא קשור ליכולת ביטוי ויצירתיות.
הטיפול בצבע הכחול עשוי להועיל לדלקות גרון, לדלקת שקדים, להורדת לחץ דם גבוה ולהפחתת התקפי אסטמה.
אינדיגו
צבע הצ'אקרה השישית, צ'אקרת העין השלישית, שנמצאת במרכז המצח.
היא קשורה לבלוטת יותרת המוח, בלוטת האצטרובל, לראייה, לשמיעה, לאף, ולמערכת העצבים. אינדיגו מסמל את יכולת הריפוי והתקשור, רצינות ואדיבות, מוסריות וטוהר הכוונות והוא מאפיין אנשים רוחניים מאד, עם רגישות גבוהה במיוחד.
מג'נטה
צבע הצ'אקרה השביעית, צ'אקרת הכתר, שמזוהה עם אנשים בעלי אינטואיציה ויכולות מנטליות ורוחניות גבוהות, בעלי אופי עצמאי אשר זקוקים למרחב אישי לצורך קבלת ידע גבוה והארה.
צ'אקרה זו אחראית על מערכת השרירים, מערכת השלד והעור.
כיצד עושים שימוש בצבע לריפוי?
על פי התפיסה הרפלקסולוגית, כל איברי הגוף משתקפים בכפות רגלינו. בדרך כלל כשיש חסימות אנרגטיות בגוף הן יבואו לידי ביטוי גם בכפות הרגליים.
במסגרת טיפול רפלקסולוגי, שנועד לאזן ולשחרר חסימות שונות, המטפל יוצר מפת אבחון דרך כף הרגל, שבה נקבעים הצבעים המשולבים בטיפול והמינון שלהם, בהתאם לסוג הבעיה.
החיבור לצבע הוא חיבור לתדר אנרגטי, בעל פוטנציאל לאיזון ולריפוי של הגוף והנפש. בכל מקום שבו מתגלה חסימה בכף הרגל, נשלחת אנרגיית הצבע בהתאם למיקום הצ'אקרה והאיברים החלשים.
שילוב תרפיית צבעים עם טיפול רפלקסולוגי הוא כלי משמעותי נוסף לשיפור קצב ההחלמה של המטופל. תהליך זה יוצר איזון ומעניק פתרון אנרגטי טבעי לבעיה הבריאותית, ללא תופעות לוואי.