נבדק מחקרית

על הסכין: היתרונות הממש מפתיעים של האבטיח

הוא פרי הקיץ האולטימטיבי; מפנק, מתוק, מטפטף ומקרר ביום קיץ שרבי. אבל, רבים טוענים שהוא בגדול "רק מים". אוי, כמה שהם טועים

2 דק׳

בואי גברת בוא אדון - אבטיח הוא אדום-אדום | צילום: shutterstock

בואי גברת בוא אדון - אבטיח הוא אדום-אדום | צילום: shutterstock

שתף:

בואי גברת בוא אדון - אבטיח הוא אדום-אדום | צילום: shutterstock

על בואו של הפרי הזה היינו מגלים בילדותינו בעקבות קריאות "על הסכין" של מוכר האבטיחים עם העגלה. לכבודו גם החלטנו להפוך לבסטיונרים לרגע בכיתובי התמונות.

 

השנים הרבות שעברו מאז הפכו אותו להרבה יותר נגיש והרבה פחות כבד – את הגרעינים הוציאו ממנו ואנחנו רוכשים אותו כבר בחצאים וברבעים.

 

כל זה לא שינה את העובדה שהוא נותר אדום-אדום, עסיסי וטעים. בהתחשב בכך שהוא עשוי מ-92% מים, קשה לדמיין שיש לו יתרונות תזונתיים ממשיים, חוץ ממניעת התייבשות. אגב, משהו שאנחנו ממש לא מזלזלים בו בימי הקיץ החמים, בעיקר בהתחשב בכך שכחמישית מנוזלי הגוף מגיעים ממזון.

 

ובכל זאת, תרשו לנו, או יותר נכון לתזונאית הקלינית צ'לסי אַמֵּר, שהרעיפה עליו שבחים באתר The WELLNEST, להוכיח לכם שהוא הרבה יותר מזה.

 

 

 

 

אבטיח: כל היתרונות

 

אבטיח נלחם בדלקתיות

אבטיח הוא פרי עשיר בנוגדי חמצון אשר מסייעים במניעת נזק לתאים ונלחמים נגד המתח החמצוני בגוף. זה אשר עלול לגרום לתהליכי הזדקנות מוקדמת ולהאיץ היווצרות מחלות.

 

ליקופן וויטמין C הם שני נוגדי החמצון החזקים באבטיח. למעשה, אבטיח מכיל יותר ליקופן מכל פרי או ירק אחר (כ-12.7 מיליגרם למנה של שתי כוסות).

בחורות בחוף הים נהנות מיתרונות האבטיח
תיכנסו לעניינים – אבטיח בלי גרעינים | צילום: shutterstock

אבטיח משפר את מראה ואיכות העור

תכולת ויטמין ה-C העשירה באבטיח עוזרת להגביר את ייצור הקולגן בעור. למעשה, ללא נוגד חמצון זה, גופנו איננו יכול לייצר את אותו חלבון המעניק מבנה ותמיכה לעור. משמע, מחסור בקולגן עשוי להוביל לקמטים ולאובדן גמישות העור.

 

גם תכולת המים הגבוהה שבאבטיח, כאמור, מסייעת למראה עור זוהר, מלא נפח ורווי לחות.

 

בנוסף, תכולת הליקופן העשירה שבפרי, מסייעת בשמירה על עור בריא ונלחמת ברדיקלים החופשיים – מה שמתבטא בתאי עור גמישים יותר ובהפחתת סימני הזדקנות מוקדמת.

 

אבטיח מגן מפני השמש

גם בגזרת בריאות העור, האבטיח מציג פעילות הגנתית משמעותית; למרות שאנחנו עדיין צריכים למרוח SPF מדי יום, נשנוש אבטיח על החוף הוא הרבה יותר מהנאת קיץ שגרתית.

 

קרוטנואידים הנמצאים באבטיח, כולל ליקופן ובטא־קרוטן, יכולים לסייע בהגנה על העור מפני כוויות שמש. על פי חוקרים, תרכובות אלו עוזרות לתאים שלנו להילחם בנזקי קרני UV.

זוג נהנה מאבטיח על החוף
מי שמעדיף בזול – פלח אבטיח הוא גדול | צילום: shutterstock

אבטיח מקל על כאבי שרירים

לא חשבתם עליו כעל חטיף לאחר אימון, אבל אבטיח מכיל 6% מהתצרוכת היומית המומלצת של אשלגן, אשר יכול לסייע במניעת התכווצויות שרירים.

 

בנוסף, אבטיח – ובמיוחד מיץ אבטיח – מכיל את חומצת האמינו L-citrulline, שעשויה לסייע בהפגת כאבי שרירים.

 

במחקר שבדק ספורטאים שעה לפני פעילות גופנית, התברר שאלו מהם ששתו מיץ אבטיח או מיץ אבטיח בתוספת L-citrulline דיווחו על פחות כאבי שרירים.

עוד ב טיפוח ויופי

טיפים מעולים לטיפול בעור יבש… בקיץ

לכתבה המלאה

אבטיח מחזק את מערכת החיסון

אבטיח הוא מקור מצוין לוויטמין C, ולמעשה מספק רבע מהתצרוכת היומית המומלצת של הוויטמין. ויטמין C הוא אחד מכמה חומרים מזינים הממריצים את מערכת החיסון. יתרה מכך, אם כבר חליתם בתקופה מוזרה כמו הקיץ, ויטמין C יכול לקצר את משך ההצטננות.

 

זה לא הכל, אבטיח מכיל 8% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין A, המסייע בתמיכה במערכת החיסונית שלנו על ידי שיפור תפקוד תאי החיסון.

 

 

 

 

אבטיח בריא ללב

אומרים על אבטיח שהוא "מנקה את הדם". הגדרה מדויקת יותר תהיה שהוא מגן על משאבת הדם – הלב.

 

הליקופן וה- L-citrulline שבאבטיח, עשויים לסייע לאיזון רמות לחץ דם. ל-ציטרולין יכול לסייע גם בהעלאת רמות תחמוצת החנקן בגוף, מה שמרפה את כלי הדם ובכך מפחית את לחץ הדם.

 

כמו כן, ויטמין B6, אשלגן וויטמין C, הקיימים באבטיח, טובים גם הם לפעילות הלב.

גבר בוחר אבטיח בשוק
אין כמונו בטריות – אבטיח באחריות | צילום: shutterstock

מעודד עיכול תקין

אומנם, אין בו הרבה סיבים, אבל תכולת המים הגבוהה שלו "מחפה" על זה ועוזרת לתמוך בפעולת מערכת העיכול.

 

אם תהיתם, מים עוזרים לצואה שלנו לנוע ביעילות דרך המעי הגס שלך. רק מומלץ, כאמור, שתשלבו את אכילת האבטיח יחד עם מזון מלא סיבים תזונתיים כדי להוסיף נפח לצואה ולעזור לתנועתיות שלה.

רוצים רעיונות? שלבו אבטיח עם פירות יער, אגוזים, שקדים, זרעי פשתן או צ'יה.

לגבי הגבינה הבולגרית – אומנם שילוב מאוד טעים אבל לא כזה המספק סיבים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא אנחנו רציניים: עוגת שוקולד-תפוז בריאה שמחליפה כל ארוחת בוקר

להתחיל את היום בקינוח של 5 דקות הכנה; להתענג על כל ביס ולהשתגע...

מערכת LivA

צמחי מרפא לעקור את החרדות מהשורש

הוא לא גורם לשיכרון, אבל כן מוריד סטרס; האם שורש הוויתניה המשכרת הוא...

עדי כץ

היריון ולידה לא רק חומצה פולית: ויטמינים ומינרלים חיוניים בזמן ההיריון

לאם הם יעזרו במניעת רעלת וסוכרת היריון וכן דיכאון אחרי לידה. לעובר הם...

שירה כהן

מזון בריא מצאנו דרך גאונית לשנות לטופו את המרקם והטעם

אפשר להפוך את הקובייה המוצקה והאנמית הזאת למשהו שהרבה יותר דומה לבשר, למזון...

נטלי רון

מזון בריא 7 סיבות טובות להפוך את הטחינה למוצר בסיסי במטבח שלכם

היא תשמור לכם על הלב, היא תאזן את רמות הסוכר, היא תגן עליכם...

סימי שאואר

מזון בריא קייל: כל היתרונות הבריאותיים, כולל מתכון לצ'יפס קייל ממכר

במבט תמים, הוא בסך הכל כרוב בשרני. אבל, אם מתקרבים קצת ובוחנים...

מערכת LivA

ויטמינים ומינרלים האם צריך ליטול תוספי תזונה גם אם אוכלים בריא?

אתם אוכלים בריא, צורכים מגוון ירקות ופירות, לא מעשנים, עושים כושר ואפילו ישנים...

סימי שאואר

מזון בריא הטעויות שהופכות את האוכל שלנו לפחות בריא

הימנעו מטיגון בשמן זית, העדיפו סלט עם ירקות חתוכים גס ואל תכניסו את...

נועה יואל

נטורופתית

מזון בריא לשפעת, לדלקות, לזיכרון: היתרונות המוכחים של ג'ינג'ר

על פי מספר רב של מחקרים מהשנים האחרונות מתברר כי ג'ינג'ר מועיל להרבה...

מערכת LivA