כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
מעבר לתרומתו הבריאותית לכאבי גרון ולחיזוק המערכת החיסונית, לדבש יש את היכולת להגן על גופנו מפני חיידקים, בקטריות, דלקות עיניים והוא אף הוכח כיעיל כנגד סרטן. איך כל המתוק הזה עושה לנו טוב?
למרות שבשנים האחרונות יצא לו שם של מוצר עמוס סוכרים עם תועלת מינימלית, סקירה חדשה של מחקרים ממקורות מובילים בעולם מצאה שהדבש עדיין לא אמר את המילה האחרונה שלו.
בעוד ובארצות המתפתחות, שיעור החולים בסרטן נמצא בעלייה, בעיקר בעקבות זיהומים, בארצות מפותחות המגמות הן מעורבות ונוגעות ברובן לאורח חיים המודרני ולתזונה לא בריאה.
בחלוקה של גורמי הסיכון למחלה ניתן לומר שכשליש ממקרי הסרטן נגרמים על ידי עישון, שליש נוסף, כתוצאה מסגנון חיים לחוץ וטרוד והרגלי אכילה מזיקים, ושאר המקרים מוסברים על ידי כימיקלים קרצינוגניים (מעודדי תהליכים סרטניים), זיהום סביבתי וצריכת אלכוהול.
כשמדובר בגידולים סרטניים הנגרמים על רקע זיהומים, ישנם שלושה מנגנונים עיקריים בהם זיהום עשוי לייצר גידול:
הראשון הוא תוצאה של זיהום מתמשך היוצר תהליך דלקתי כרוני שפוגם בתאים ומביא להתרבותם הלקויה עד כדי יצירת גידול. המנגנון השני מייצר גידול דרך זיהום שפוגם בגנים עצמם, והשלישי יוצר בגוף תגובה אוטואימונית.
מה הקשר של דבש להתמודדות עם מחלת הסרטן?
לפי מחקר שנערך בשנת 2012 באוניברסיטת מלזיה ופורסם בביטאון Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, בדבש ישנם מרכיבים המסוגלים להתמודד עם שינויים תאיים ומולקולריים שליליים, ובכך לשמש כחיסון טבעי למחלת הסרטן.
הדבש הטבעי מכיל תרכובות פוליפנולים בעלי תכונות נוגדות חמצון המעכבות התפתחות תאים סרטניים. הדבש נמצא כמדכא התפתחות מהירה ובלתי מבוקרת של תאים חיים, מניע תהליך של השמדת תאים ועוצר את מחזור יצירת התא הפגום.
ידע מבוסס מצביע על דבש כמזון המסייע להתמודדות עם זיהומים וחיידקים. החומרים הקיימים בדבש אף מעניקים לגוף יכולת עודפת להתמודד עם התפתחות של דלקות, זיהומים ופגימה של תאים בגוף – כולל תאים סרטניים.
על פי ממצאי מחקר נוסף שנעשה על חולי איידס, צריכה יומית של 80 גרם דבש טבעי למשך 21 יום, הוכחה כמחזקת את המערכת החיסונית.
זה לא נגמר שם, הדבש הוכח כיעיל לדיכוי דלקות ותופעות של גירויים כמו שיעול או התפתחות פסוריאזיס בעור, ולזירוז החלמה מפצעים וכיבים. מחקרים אף הוכיחו כי מריחה מקומית של דבש טבעי על פצעים מודלקים או דלקות עיניים מפחיתה את תהליך הדלקת והסימפטומים הנלווים לה.