למה להחרים אם אפשר להכין? גלידת בן אנד ג'ריס בגרסה טבעונית וביתית

בין אם השלכתם אריזות של בן אנד ג'ריס לפח ובין אם החלטתם שאתם נגד חרמות (בעיקר כשמדובר בעובדים ישראלים), מה שאי אפשר להכחיש בצל הסערה הפוליטית של הימים האחרונים הוא שהגלידה ט-ע-י-מ-ה. במי אנחנו תומכים? בבריאות כמובן. לשביעות רצון כולם, קבלו את גרסת בן אנד ג'ריס הביתית, הטבעונית והאלוהית

2 דק׳

בן אנד ג'ריס, היישר מהמפעל הביתי | צילום מסך: מתוך בלוג Early Brawd

בן אנד ג'ריס, היישר מהמפעל הביתי | צילום מסך: מתוך בלוג Early Brawd

שתף:

בן אנד ג'ריס, היישר מהמפעל הביתי | צילום מסך: מתוך בלוג Early Brawd

אם יש לנו הזדמנות לשפר מתכונים ולחפש גרסאות משודרגות ולא פחות טעימות למנות, אנחנו תמיד שמחים לקחת אותה בשתי ידיים.

 

מי שהעניקה לנו רגע כזה השבוע היא גלידת בן אנד ג'ריס הפופולרית, אשר החליטה לערבב שמנת מתוקה עם פוליטיקה ויצרה חתיכת סערה ומחלוקת.

 

אז קודם כל, עצבים אינם טובים לבריאות, ובינינו, גם לאכול מיכל של בן אנד ג'ריס זה לא ממש ארוחה מזינה.

 

 

 

 

איך פותרים את שניהם?

מצאנו את אליס פאגס מבלוג הטבעונות והבריאות Early Brawd, שיצרה את החיקוי הכי מפתה שאנחנו ראינו לגלידת חמאת הבוטנים עם עוגיות של בן אנד ג'ריס – טעם אהוב ללא ספק. והכל בגרסה ביתית, בריאה, נטולת מוצרי חלב ונטולת גלוטן. ואין צורך במכונת גלידה – אם תהיתם.

 

מה שונה בגלידה המקורית? המון. מה נשאר? פשוט תביטו בתמונות ותבינו. שנתחיל?

 

מתכון גלידה ביתית עם חמאת בוטנים ועוגיות ביתית – בסגנון בן אנד ג'ריס

אם אנחנו צריכים לתאר לכם את התוצר הסופי שאתם הולכים לקבל הוא יהיה: גלידת בננה עשירה, קרמית וטבעונית עמוסה בריפל חמאת בוטנים ובעוגיות פריכות ביתיות בסגנון אוראו.

 

אגב, אלו עוגיות שיבולת שועל ושקדים ללא סוכר לבן שנשארות פריכות גם בתוך הגלידה – בזכות שמן הקוקוס שיש בהן.

 

אל תחששו מהמתכון הארוך, הוא סופר־פשוט. וכן, אתם יכולים לשכוח ממחשבות על גרסה טבעונית "למקופחים". מדובר במנה מושחתת.

 

המתכון לגלידה ביתית

מנות: 8-6

מצרכים להכנת הגלידה:

  1. 4 בננות
  2. 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  3. 1/4 כוס חלב על בסיס צמחי, מומלץ להשתמש בחלב קוקוס (לא חובה)
  4. 4 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה

מצרכים להכנת העוגיות:

  1. 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
  2. 1/3 כוס קמח שקדים
  3. 2 כפיות זרעי פשתן טחונים
  4. 2 כפות אבקת קקאו
  5. 1 כפית אבקת פחם פעיל (לצבע. לא חובה)
  6. קורט מלח
  7. 2 כפות סירופ מייפל טבעי
  8. 1 כף שמן קוקוס מומס

 

 

אופן הכנת הגלידה:

  • קלפו 4 בננות צהובות ובשלות מאוד, פרסו אותן והקפיאו אותן במיכל/בשקית למשך 6 שעות לפחות, ובאופן אידיאלי, למשך לילה שלם. יש לוודא שהבננות מוקפאות בשכבה אחת.
  • לאחר שלב ההקפאה, הניחו את הבננות במעבד מזון או בבלנדר עוצמתי והפעילו אותו עד שהבננות יקבלו מרקם קרמי, אחיד וסמיך. הפעולה עשויה להימשך כ-4-3 דקות.
  • הוסיפו את תמצית הווניל וערבלו שוב.
  • במהלך התהליך, ייתכן שתיאלצו לעצור את הבלנדר או את מעבד המזון ולגרד את שולי הקערה כמה פעמים. אם אתם מתקשים למזג את הבננות הקפואות לאחר מספר דקות, תוכלו להוסיף את חלב הקוקוס כדי להקל על הפעולה.
  • העבירו את גלידת הבננה למיכל מתאים והכניסו אותה להקפאה של כשעה.

 

אופן הכנת העוגיות:

  • חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  • ערבבו בקערה גדולה את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים, זרעי הפשתן הטחונים, אבקת הקקאו, אבקת הפחם והמלח.
  • הוסיפו את סירופ המייפל ושמן הקוקוס המומס לקערה, וערבבו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם בצק מעט רטוב אך לא דביק מדי. אל תיבהלו, הבצק אמור להיות שחור.
  • אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט יותר סירופ מייפל. אם הוא דביק מדי, הוסיפו מעט קמח שיבולת שועל.
  • בעזרת הידיים, חלקו את הבצק לחתיכות קטנות בגודל ביס וגלגלו אותן בין הידיים ליצירת כדורים.
  • סדרו את כדורי הבצק על תבנית התנור המרופדת ולחצו עליהם מלמעלה בעדינות, בעזרת כף היד, על מנת לשטח ולעצב עוגיות עגולות קטנות.
  • הכניסו את העוגיות לתנור, לאפייה של כ-10 דקות.
  • בתום האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו את העוגיות לצינון על גבי רשת. העוגיות יתייבשו ויהפכו לקשות מאוד בזמן ההתקררות.

אופן הרכבת גלידת חמאת הבוטנים והעוגיות:

  • לאחר שהעוגיות התייבשו והתקשו, טחנו מחצית מהן לחתיכות קטנות בעזרת בלנדר. את המחצית השנייה של העוגיות שברו לחתיכות גדולות יותר (ניתן לעשות זאת בעזרת הכנסת העוגיות הנותרות לשקית ושבירתן באמצעות מכות מערוך).
  • הוציאו את הגלידה המצוננת מהמקפיא וערבבו אותה היטב.
  • קפלו פנימה את כל העוגיות המרוסקות דק וערבבו לשילוב אחיד בין השתיים.
  • העבירו כשליש מהגלידה למיכל הגשה מלבני בצורת אינגליש קייק.
  • זלפו מעל חמאת בוטנים ופזרו מעט עוגיות כתושות גס.
  • הוסיפו מעל עוד שליש גלידה, עוד חמאת בוטנים ועוד עוגיות כתושות גס, וחיזרו על שלבים אלה עד לסיום כל כמות הגלידה.
  • עטרו את הגלידה המוכנה בזילוף נדיב של חמאת בוטנים וחתיכות של עוגיות וערבבו קלות לשילוב של המרכיבים, בפעם האחרונה.
  • הכניסו את הגלידה להתמצקות במקפיא, לשעתיים לפחות.
  • טרם ההגשה, הוציאו את הגלידה מהמקפיא להפשרה וריכוך של 10 דקות על השיש.

בתיאבון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על מזון בריא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

מזון בריא כוח הזרע: הכל על נבטים

גידלנו אותם בגן הילדים, הם מציצים עלינו ממדפי הסופר, ואושיות הבריאות לא מפסיקות...

מפל ישי

דיאטות אפשרי? דיאטה קטוגנית לצמחונים ולטבעונים

לאכול מאכלים שמנים, בלי לספור קלוריות ולרדת מהר במשקל - הדיאטה הקטוגנית גרמה...

סימי שאואר

מזון בריא שונאים צבועים: הדברים שאתם חייבים לקרוא על צבעי מאכל

פחם לארוחת בוקר, חנקן לארוחת צוהריים וחרק אדום לארוחת ערב - צבעי המאכל...

אושרת זהר

מזון בריא פרוביוטיקה טבעית: החיידקים הטובים שבירקות כבושים

הם הפכו למילת גנאי לתיאור אוכלוסיית "המתלוננים", אנחנו רגילים לצרוך אותם לצד מנת...

מערכת LivA

דיקור סיני מטפלת ברפואה סינית: התאימו את התזונה לאלמנט הנשי או הגברי שלכם

מכירים את סמל היין והיאנג? מתברר שהם מאפיינים את המזון שאתם אוכלים ואת...

סימי שאואר

מזון בריא להיות הבריסטה של עצמך: מכונות הקפה האוטומטיות המומלצות

עדיין תקועים עם מכונת הקפסולות הישנה? הגיע הזמן שתתקדמו למכונות אוטומטיות לטחינת פולי...

בשיתוף עם:

פאוזה קפה

מספקת פתרונות קפה לבית

ויטמינים ומינרלים חיידק מחמד: ההסבר הכי פשוט שתשמעו על פרוביוטיקה

החיידקים הידידותיים לא נמצאים רק ביוגורט, בהתחלה הם עלולים לגרום לכם בכלל לנפיחות...

אריאל רוז'יצקי

מזון בריא הטעויות שהופכות את האוכל שלנו לפחות בריא

הימנעו מטיגון בשמן זית, העדיפו סלט עם ירקות חתוכים גס ואל תכניסו את...

נועה יואל

נטורופתית

דיאטות דיאטה בזמן יציאה משגרה: חלי ממן מסבירה איך לא לעלות במשקל בחגים ובחופשות

אל תצהירו בשולחן החג שאתם בדיאטה; העדיפו חופשה באירופה על פני נופש בטן-גב,...

ראיון עם:

חלי ממן