סלט קינואה וטופו - עם תהליך הכנה סודי | צילום: shutterstock
בואו נודה בזה: טופו זקוק לדחיפה קלה מצד היד שמכינה אותו. הוא צמיגי, נטול טעמים וישמח למעט צלייה, או הקפצה בליווי תיבול ורוטב טוב כדי להגיע לשיאו.
אנחנו מכירים את הטופו ה"נא" כמוצר מוצק, צפוף ולעיס שהוא בגדר "לוח חלק" או ספוג דמוי טעמי חמר או שעועית, שממתין לאמץ תבלינים וניחוחות מאחרים.
זו בדיוק הסיבה ששמחנו כ"כ לגלות טריק חדש שמשנה את חוקי הקובייה הלבנבנה.
אתם מוכנים לזה? הסוד הוא: להקפיא ולהפשיר את הטופו.
למה טופו קפוא?
לאורך הטופו ישנם כיסי מים שאוגרים נוזלים. כאשר אנו מקפיאים את הטופו, הדבר גורם להתרחבות המים הכלואים בו, מה שמגדיל את הנקבוביות שלו.
ברגע שאנחנו מפשירים טופו קפוא, מרקם הטופו הופך גס יותר ומכיל חורים גדולים יותר (תחשבו על גבינה צהובה שהופכת לגבינה שוויצרית).
הקפאת טופו, לא רק מאריכה את חייו, טופו מופשר מאבד עודפי מים מה שהופך אותו למוצק יותר ויעיל יותר להכנה בטיגון, בצלייה או בהקפצה – לקבלת תוצאות קריספיות במיוחד.
בנוסף, טופו מופשר סופג הרבה יותר רטבים ומרינדות מתובלות, מה שמשנה מהותית גם את הטעם שלו.
בעוד שטופו "רגיל" סופג מרינדות רק בחלקו החיצוני, טופו מופשר "ישתה" את כל המרינדה, לכן גם מומלץ להכין כמות נדיבה יותר ממנה.
בנוסף לכך, לטופו המופשר יש מרקם ספוגי שדומה יותר לבשר.
איך מקפיאים טופו ואילו סוגים יתאימו?
טופו במרקם קשה מומלץ במיוחד להקפאה ולהפשרה. בניגוד לטופו משי, אותו כדאי לשמור כמו שהוא למרקים, שייקים וכדומה. הקפאה והפשרה של טופו דורשת קצת תכנון מראש וזמן.
אופן ההכנה – גרסה 1:
- הכניסו את כל גוש הטופו לתוך מיכל הפלסטיק האטום בו הוא נרכש למקפיא, מבלי לנקז אותו (אין להקפיא טופו שמגיע באריזת נייר אספטית אטומה).
- הקפיאו את הטופו למשך הלילה, או לחילופין מהבוקר ועד שעות הערב. אריזתו תתנפח במהלך ההקפאה. לתשומת לבכם: טופו קפוא מקבל צבע צהוב, אל תתרגשו מכך, זה טבעי. הוא יחזור לצבעו המקורי לאחר ההפשרה.
- הפשירו את הטופו. ניתן להשתמש בשתי דרכים: הפשרה במקרר תוך יום אחד עם צלחת תחתיו שתאסוף את נוזלי העיבוי. או הפשרה בטמפרטורת החדר תוך השארת האריזה שלא נפתחה בכיור לניקוז העיבוי, תהליך שלוקח כ-7.5 שעות. ניתן לזרז את התהליך על ידי הכנסת הטופו באריזתו האטומה לתבנית מים חמים או מתחת למים זורמים.
- בסיום ההפשרה יש להוציא את הטופו מהשקית או אריזת הפלסטיק שלו ולנקז ממנו את הנוזלים בידיים או בין שתי צלחות שטוחות. פעולה שתהפוך לפשוטה מאוד בתום התהליך.
אופן ההכנה – גרסה 2:
- הוציאו את הטופו מאריזתו, סננו אותו, הכניסו אותו לכלי אטום והקפיאו אותו למשך הלילה.
- למחרת בבוקר, הוציאו אותו והניחו לו להפשיר על גבי מסננת עם קערה תחתיה, כך שעודפי המים יוכלו להתנקז ממנו (תהליך ההפשרה אמור לארוך כארבע שעות).
- לאחר הפשרתו, ניתן לסחוט עוד מים מהטופו באמצעות הידיים.
- לאחר ההפשרה והסחיטה, בכל שיטה שתבחרו, חיתכו את הטופו לקוביות או לפרוסות, הכניסו אותו למרינדה, תבלו אותו, הקפיצו אותו או טגנו אותו – בהתאם למנה שאתם חושקים להכין.
כדאי לדעת: טופו מופשר מקבל מרקם גס יותר ואיננו חלק. יש מי שלא יאהב את השינוי. אנחנו גילינו את הטופו מחדש, ולטובה.