כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
לניקוי רעלים, לשיפור מצב הרוח ולשינה טובה יותר: 5 מתכונים לאמבטיה המושלמת
היא מרגיעה ומשפרת את מצב הרוח, את זה כולנו יודעים. אבל האם ידעתם שאמבטיה יכולה לתרום לניקוי רעלים או לעזור בשחרור השרירים? על סגולותיה של האמבטיה ועל איך להכין את האמבטיה המושלמת- בכתבה הבאה
בדומה לכוסברה, גם האמבטיה מחלקת אותנו לשני מחנות: אלה הרואים בה פינוק אמתי, ואלה הרואים בה לא יותר מבזבוז זמן. אבל גם אם אינכם נמנים על חסידיה, חשוב שתדעו שטבילה באמבטיה יכולה לעשות פלאים לגוף וגם לנפש. על כמה מיתרונותיה וכיצד נוכל ליהנות מהם בחדר האמבטיה הפרטי שלנו.
סימפתיה באמבטיה: על כמה מנפלאותיה של האמבטיה ועוד
רגיעה ושיפור המצב רוח
רואים את זה בכל הסרטים- היא (או הוא) שוכבת באמבטיית קצף נפלאה ונותנת למחשבות הרעות להסתלק מעצמן. כן, ככל הנראה מדובר ביתרון המובהק ביותר של האמבטיה- רגיעה ושיפור מצב הרוח.
האמבטיה מבודדות אותנו מן החוץ ועוזרת לנטרל את ההשפעות המלחיצות של חיי היום-יום. בנוסף לכך, ישנם הסבורים כי הטבילה במים החמימים, אף מחזירה אותנו לתחושות שחשנו ברחם, תחושות שאנו חווים כמנחמות.
שינה טובה יותר
הורים רבים בוחרים לעשות אמבטיה לתינוקם בטרם הם משכיבים אותו לישון, ולא במקרה. חוקרים סבורים שהסיבה לכך שאמבטיה מרגיעה אותנו, נובעת מהירידה בטמפרטורת הגוף, אשר מסמנת לגוף לייצר מלטונין (המכונה גם הורמון החושך או הורמון השינה).
אמבטיה חמה אמנם מעלה את טמפרטורת הגוף, אך בזמן היציאה מהאמבטיה, הגוף מתקרר במהירות רבה יותר, מה שמביא לייצור מהיר יותר של מלטונין.
הורדת לחץ דם
מחקרים מוכיחים שטבילה באמבטיה חמה עשויה להפחית את לחץ הדם ובכך למנוע בעיות בריאותיות חמורות כמו התקף לב או חלילה שבץ.
מחקר שנערך על 30 אלף משתתפים ביפן (שם רחצה באמבט חם היא חלק בלתי נפרד מהתרבות), מצא שהמשתתפים שעשו אמבט חם כמעט בכל יום, היו בעלי סיכון מופחת ב-28% ללקות במחלות לב וכלי דם, וכן סיכון מופחת של 26% ללקות בשבץ, בהשוואה לאלו שעשו אמבט בתדירות של פחות מפעמיים בשבוע.
המתכון לאמבטיה מושלמת
טמפרטורת המים
בראש ובראשונה יש להקפיד על כך שטמפרטורת המים לא תעלה בהרבה על טמפרטורת הגוף. על האמבטיה להיות חמה, אבל רצוי שלא תהיה לוהטת.
כמה זמן?
רבע שעה הוא זמן אידיאלי לשהות באמבטיה. בזמן הזה כדאי להרחיק מחשבות שליליות או טורדניות, לנשום עמוק ולהירגע.
האמבטיה של קלאופטרה: מה מומלץ להוסיף לאמבטיה?
מלחים
אמבט מלחים נחשב למרגיע במיוחד בשל סגולות המינרלים שבמלח. פעולת הטבילה והשהייה במים עוזרת לגופנו לספוג את המינרלים דרך העור.
אחד מהמלחים העשירים במינרלים הוא מלח הימלאיה ורוד, המכיל בין היתר נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, נחושת, יוד, אבץ ועוד.
מלח נוסף מומלץ לאמבט הוא מלח אפסום (או מלח אנגלי) הידוע ביכולתו לשכך כאבי שרירים. מלח האפסום מפרק את הצטברות חומצת החלב שגורמת לכאבי שרירים. על מנת לזכות ביתרון המלח, כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף חצי כוס מלח אפסום לאמבטיה.
שיבולת שועל נחשבת לתרופת פלא לעור יבש, אדום, מגורה ומגרד, בעיקר אצל הסובלים מאטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור). תוספת של שיבולת שועל לאמבט תורמת לריכוך ולהרגעת העור וכן בהזנתו ובסיפוח לכלוכים.
כיצד יש לעשות זאת?
השיטה הטובה והיעילה ביותר היא לקחת גרב כותנה נקייה ודקה, למלא את רובה בשיבולת שועל, לקשור אותה ולהניח לה לצוף במי האמבטיה, רצוי מתחת לברז הפתוח. ניתן גם להשתמש באבקת שיבולת שועל קולואידית אותה ניתן לשפוך ישירות לאמבט.
חלב
כן, ניחשתם נכון, כשקלאופטרה רצתה להתפנק, היא לא הלכה לספא. היא פשוט נהגה לרחוץ באמבט חלב. החלב מכיל חלבונים, שומן, ויטמינים, מינרלים וחומצה לקטית.
החלבונים והשומן מרככים את העור ומרגיעים אותו, ואילו החומצה הלקטית משמשת כפילינג עדין ומסירה תאי עור מתים. אמבט חלב עשוי להקל גם על שלל בעיות עור כמו אקזמות, פסוריאזיס והרגעת כוויות שמש. כל שצריך לעשות הוא להוסיף שתי כוסות חלב לאמבט חם.
שמנים אתריים
מלבד ריחם הנפלא, לשמנים האתריים סגולות רבות שעשויות להשפיע לטובה על בריאותנו הפיסית והנפשית.
כדי ליהנות מיתרונותיהם מומלץ לדלל את השמן האתרי בשמן נשא, כמו שמן שקדים או שמן זרעי ענבים.
עבור אמבטיה מלאה מומלץ לערבב כף שמן נשא עם 20-5 טיפות של שמן אתרי. הימנעו משימוש ישיר של השמנים על עור מגורה או בעל חתכים.
שמן לבנדר – השמן הקלאסי והפופולרי, בעל הריח המוכר והאהוב.
בין שלל יתרונותיו: משפר מצב רוח, מרגיע ומקל על הירדמות. בנוסף, טפטוף של כמה טיפות באמבט יכול להקל על כאבים כמו כאבי ראש.
שמן הלבנדר תורם להרגעה, ויעיל לשימוש נגד דלקות, שרירים מכווצים, פצעים, כוויות ונדודי שינה
שמן לימון – מחקרים מראים שהריח הנעים של הלימון (כמו גם של שמנים נוספים המבוססים על פירות הדר) משפר את מצב הרוח.
בנוסף, לשמן הלימון יש תכונות אנטיבקטריאליות ולכן הוא טוב במיוחד עבור אמבט חורפי המיועד לחיזוק מערכת החיסון. שימו לב ששמן לימון הופך את העור לרגיש לשמש, ולכן מומלץ להימנע מחשיפה לשמש לאחר השימוש בו על העור.
שמן אקליפטוס – השמן המומלץ ביותר לעונת החורף ולהקלה על הצטננות ושיעול. בנוסף הוא מקל על כאבי שרירים.
שימו לב: שמן האקליפטוס אינו מומלץ עבור ילדים, נשים בהריון ונשים מניקות.
מערבבים יחד: כוס וחצי מלח אפסום, כוס וחצי מלח הימלאיה ורוד, חצי כוס סודה לשתייה ושמונה טיפות של שמן אתרי כמו שמן עשב לימון, שמן ג'ינג'ר, שמן ציפורן, שמן לבנדר או שמן אקליפטוס (אפשר גם לערבב כמה סוגי שמנים).
מכניסים לצנצנת זכוכית. מוסיפים כוס אחת מהתערובת לאמבט.
אמבט לרגיעה ושיפור מצב הרוח
מערבבים יחד: שתיים וחצי כוסות של מלח אפסום, עשר טיפות שמן אתרי לבנדר, עשר טיפות שמן אתרי ברגמוט, ועשר טיפות שמן אתרי קמומיל.
מכניסים את התערובת לצנצנת זכוכית. מוסיפים כ-3/4 כוס לאמבט מים חמים.
אמבט לשינה טובה
מערבבים יחד: שני ספלים של מלח אפסום עם 3/4 כוס סודה לשתייה, רבע כוס פרחי לבנדר מיובשים ועשר טיפות שמן אתרי לבנדר. מכניסים לצנצנת זכוכית.
מוסיפים כחצי כוס – כוס מהתערובת לאמבט.
אמבט לניקוי רעלים
מערבבים יחד: כוס מלח הימלאיה ורוד, כוס מלח אפסום, כף שמן קוקוס ועשר טיפות שמן לבנדר.
שופכים את התערובת לאמבט, מוסיפים חצי כוס חומץ תפוחים (אל דאגה, ריח הלבנדר ינטרל את ריחו של החומץ).
אמבט לריכוך העור
טוחנים חצי כוס שיבולת שועל לאבקה דקה. מערבבים יחד עם כוס חלב (לפחות שלושה אחוזי שומן): רבע כוס סודה לשתייה וחצי כוס דבש.
ניתן להוסיף כמה טיפות שמנים אתריים לבחירתכם. שופכים את התערובת לתוך האמבט.