מזמינים אתכם לזוז: פעילויות בריאות לבידוד עם הילדים

נכנסתם לבידוד, עשיתם את כל הפעילויות האפשריות וסיימתם עם הלשון בחוץ? הנה כמה פעילויות בריאות לגוף ולנפש שישאירו אותנו חטובים, שבעים ואולי גם שפויים

3 דק׳

אמרו די למסכים | צילום: shutterstock

אמרו די למסכים | צילום: shutterstock

שתף:

אמרו די למסכים | צילום: shutterstock

נראה שבימים אלה כולנו נמצאים רגע לפני הבידוד, אחרי הבידוד או – בבידוד. גם מי מאיתנו שחשב שהוא כבר מתורגל בבידודים ובשגרת החיים ההזויה הזו, מוצא את עצמו מאותגר מבידוד לבידוד, בעיקר אם הוא הורה לילדים קטנים.

 

אפילו מי שהצליח ליהנות בבידוד הראשון מזמן איכות משפחתי מגלה שעכשיו מצופה ממנו להמשיך לעבוד במלוא המרץ כאילו אין בידוד, ולשעשע את הילדים כאילו אין עבודה.

 

פעמים רבות, הסיטואציה הזאת גובה הן מההורים והן מהילדים מחיר כבד, נפשי ופיזי. הורים רבים מנסים לתמרן בין עבודה במשרה מלאה להורות במשרה מלאה, משלימים עבודה בלילה, לא מוצאים זמן ומרחב לפעילות גופנית ולעצמם ואף חווים סטרס מתמשך המלווה ברגשות אשם.

 

הילדים, לעומתם, משועממים, משוועים לחברה ומעבירים יותר ויותר זמן מול המסכים. יתרה מזאת, כולנו מוצאים את עצמינו מנשנשים תכופות כתוצאה של היעדר השגרה וחשים צורך לפצות על המצב האומלל שנקלענו אליו. למעשה, אפשר לומר שבידוד הוא מתכון מנצח להתמכרות לסוכר.

 

אז איך מצליחים להפיק את המיטב מהבידוד, או לכל הפחות – איך שורדים אותו נפשית עם כמה שפחות נזקים לגוף? הנה כמה טיפים:

 

 

 

 

תזיזו את הגוף

נכון, אין חוגים ויותר מורכב עכשיו לצאת להליכה או לחדר כושר, אבל אין זה אומר שלא צריך לזוז. פעילות גופנית יומיומית חיונית לא רק לבריאות הגופנית שלנו, אלא גם לבריאות הנפשית. היא גורמת, בין היתר, לשחרור נוירוטרנסמיטרים ואנדורפינים שתורמים להפחתת לחצים ולשיפור מצב רוח ירוד – מצרכים נחוצים במיוחד בימי הבידוד.

 

נסו להתחיל כל בוקר ברבע שעה של פעילות ספורטיבית משותפת. אפשר שכל יום בן משפחה אחר יהיה אחראי על ההפעלה הספורטיבית.

 

הזיזו את הרהיטים ופזרו תחנות פעילות – מסלול מכשולים שצריך לדלג מעליהם או לרוץ ביניהם, חבל מתוח על הרצפה שאפשר לקפץ מצד אחד שלו לצד השני או ללכת עליו בקו ישר, מנהרות לזחילה מכריות ומשמיכות ופיזור אביזרי ספורט כמו דלגית לקפיצה.

 

אל תצפו לשרוף קלוריות כמו באימון בחדר הכושר, אבל היי, להזיז את הגוף זה יותר טוב מכלום.

 

חיונית גם לבריאותנו הנפשית | צילום: shutterstock

 

עבדו על הגמישות

אם אתם רוצים להזיז את הגוף וגם לתרגל נשימות עמוקות, נסו לתרגל יוגה עם הילדים.

 

ליוגה יש המון יתרונות – היא משפרת את הגמישות ואת היציבה, מאיצה את זרימת הדם אל אברי הגוף, תורמת לשינה טובה ועוזרת להפיג מתחים. בסרטון הבא, תוכלו לצפות בסימון העכברון מסביר לילדים כיצד לתרגל יוגה בזמן הבידוד. זה סרטון מקסים ושובה לב. ממליצים בחום:

 

 

רעיון נוסף לנועזים שבניכם: אקרו-יוגה. מדובר בתרגול גופני המתבצע לרוב בזוגות ומשלב תנוחות ותנועות של יוגה ואקרובטיקה. השילוב הזה מתאים במיוחד להורים ולילדים, ואתם ממש לא נדרשים להיות אקרובטים בשביל זה. (כל הורה שעשה פעם "מטוס" לילד שלו יצליח במשימה).

 

באקרו-יוגה ההורה הוא הבסיס שנמצא על הקרקע והוא זה שמניף את הילד שנדרש לתרגל שיווי משקל ולחזק את שרירי הליבה שלו. ההורה זוכה להזדמנות לחזק את שריריו ואילו הילד זוכה להתעופף בסלון – Win-Win Situation.

 

רוצים להבין כיצד לתרגל אקרו- יוגה עם הילדים? צפו בסרטון הבא:

 

 

תבשלו ביחד

אל תגלו שקראתם את זה פה, אבל יש הטוענים (ואנחנו ביניהם) שבישול עם הילדים יכול לתרום להם יותר מעוד שיעור בזום.

 

הוא מפתח מיומנויות מוטוריות, יכולות רגשיות כמו דחיית סיפוקים, מעודד התנסות בטעמים חדשים, עוזר להם לתרגל מעקב אחר הוראות ואפילו מהווה כר תרגול פורה למיומנויות מתמטיות (בבישול הילדים נדרשים למנות, לחשב ואפילו להתמודד עם שברים), אך לא פחות חשוב מכל אלה: גם בבידוד, כולנו צריכים לאכול משהו, לא?

 

אם אתם כבר מכינים משהו ביחד, השתדלו להכין דברים בריאים (או לפחות מזינים). אפשר, למשל, להכין גרסאות קצת יותר בריאות למאכלים אהובים. למשל, פיצה מקמח כוסמין, פריטטה עם גבינה והמון תוספות שאוהבים, ממש כמו פיצה, מאפינס של גבינות וירקות או חומוס שמכינים בקלות ובמהירות מעדשים כתומות.

 

אפשר גם ללכת על מתוקים בריאים – למשל, פנקייקס מקמח כוסמין, כדורי תמרים שמכינים מתמרים מגולענים שמרסקים בבלנדר, להם מוסיפים שמן קוקוס, אבקת קקאו ושקדים טחונים; או חטיפי גרנולה שמכינים משיבולת שועל עם פצפוצי אורז, שמן קוקוס, מייפל וחמוציות מיובשות.

 

מה שבטוח, מדובר בזמן איכות שגם יסגור לכם את הפינה של ארוחת הערב או הנשנוש של אחר הצהריים.

 

מפתח מיומנויות מוטוריות | צילום: shutterstock

 

שטפו כלים ביחד

אוקי, הכנתם את ארוחת הערב ועכשיו הכיור גדוש כלים. רגע לפני שאתם מתחרטים על זה שלא הזמנתם פיצה, יש לנו משהו לספר לכם: אם הילדים שלכם קטנים – נניח, עד גיל שבע – יש סיכוי טוב שהם ישמחו לשטוף את הכלים, אם רק תציעו.

 

נכון, זה לא יהיה חסכוני במים ויש סיכוי שצלחת או שתיים יישברו, אבל אחרי כמה פעמים כאלה, מניסיון, אתם באמת תוכלו לשבת רגל על רגל בזמן שהם שוטפים כלים, או לפחות לנצל את הזמן כדי לסדר את ערמות הלגו שבסלון.

 

שימו לב, העצה הזאת לא נוגעת רק לשטיפת כלים – הבידוד הוא הזדמנות מצוינת לתת לילדים להתאמן על מטלות הבית – טאטוא, קיפול כביסה, ניקיון אבק, עריכת שולחן ואפילו השקיה.

 

כל אלה לא רק מספקים להם תעסוקה ומורידים מכם נטל, הם גם מחזקים את היכולות המוטוריות שלהם, מעלים את תחושת הערך העצמי והביטחון שלהם, מפתחים אצלם עצמאות ונותנים להם מיומנויות שהם יזדקקו להן בהמשך הדרך.

 

מספק להם תעסוקה ומוריד מכם נטל | צילום: shutterstock

 

לימדו שפות

איזה כיף זה ללמוד שפה חדשה?! זה מעשיר, זה פרקטי, זה תורם לשיפור התפקוד הקוגניטיבי ומחקרים מראים שזה אפילו מפחית את הסיכון לאובדן החומר האפור במוח, אשר אחראי לכל התפקוד העצבי.

 

בידוד הוא זמן מצוין ללמוד ביחד עם הילדים שפה חדשה, עיסוק שתוכלו להמשיך בו בעתיד. יש המון תוכנות ואפליקציות ללימוד שפה חדשה ממש מההתחלה, רבות מהן חינמיות, כמו Duolingo.

 

הדבר הנחמד הוא שאפשר לעשות שיעורים קצרים של חמש דקות ביום, כאלה שאפשר להשחיל גם ביום העמוס ביותר. כך, גם בימי בידוד מאתגרים במיוחד, כאלה שבהם אתם מרגישים שלא עשיתם בהם שום דבר מועיל, תוכלו לומר לעצמכם בסוף היום: לפחות הצלחתי ללמוד כמה מילים חדשות.

 

עוד ב בריאות הנפש

איך ללמד ילדים לתרגל מדיטציה?

לכתבה המלאה

 

דמיינו ביחד

דווקא הזמן הזה שבו אנחנו יושבים בבית, לחוצים ועצבניים, הוא הזדמנות פז לדמיין ביחד עם הילדים ולשנות את המציאות שאנו שקועים בה.

 

אפשר להתחיל בקטן, כמו לדמיין מה הדבר הראשון שנעשה כשהבידוד יסתיים ואפשר גם לחלום בגדול, לדמיין את כל המקומות שהיינו רוצים להיות בהם ברגע זה, או פשוט לדמיין כיד הדמיון הטובה עלינו. זה כיף, זה משחרר, זה מאפשר לכם להכיר זה את זה טוב יותר ופעמים רבות זה גם הצעד הראשון בדרך להגשמת חלום.

 

 

 

 

צרו ביחד משהו חדש

לפעילות יצירה יש המון יתרונות – היא משפרת את המוטוריקה העדינה, תורמת לריכוז וליצירת קשרים פנימיים במוח ואפילו מחזקת את היכולת הקוגניטיבית, הביטחון העצמי ואת תחושת המסוגלות.

 

בנוסף, יש לה גם יכולות ריפוי – מחקרים מראים שעיסוק בפעילות יצירתית יכול להפחית לחץ, וכולנו יודעים כמה זה נחוץ בתקופה הזאת.

 

מרבית הילדים יכולים לעסוק ביצירה בזמן שההורים עובדים, אבל האמת היא שהעיסוק ביצירה מומלץ גם להורים.

 

ההיצע אינסופי: ציור, צביעה, השחלת חרוזים, פלסטלינה, פימו, חמר, פסיפס, רקמה, תפירה, מגזרות נייר, אוריגמי, יצירת קולאז'ים מגזרי עיתונים ועוד.

 

ואם הייתם עסוקים בלדמיין ביחד, תוכלו לנסות להעביר חלק מהדמיונות שלכם למציאות, כמו יצירת ארץ דמיון קסומה מפלסטלינה.

 

תורמת לריכוז וליצירת קשרים פנימיים במוח | צילום: shutterstock

 

נשמו עמוק

זהו, נגמר היום. גם אם הצלחתם לבצע רק חלק קטן מהרעיונות שמוצעים פה, עדיין יש סיכוי טוב שערמות הצעצועים בסלון מסתירות את הרצפה, שהכיור עולה על גדותיו, וששוב לא עמדתם בדד ליין מול לקוח חשוב.

 

זה הזמן לנשום כמה נשימות עמוקות ולשחרר.

 

להבין שאף אחד מאיתנו לא מושלם, שאנחנו בתקופה לא רגילה ושגם אם לא עשיתם דבר לפי המתוכנן עדיין – הכול בסדר. מחר יהיה יום חדש.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על תינוקות וילדים למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

בריאות בעקבות מקרה אריקסון: ממה נגרם דום לב והאם ניתן למנוע אותו?

בעקבות ההתמוטטות של שחקן נבחרת דנמרק בכדורגל בטורניר היורו, שוחחנו עם קרדיולוג בכיר...

ראיון עם:

פרופ' יהודה אדלר

מומחה לקרדיולוגיה

תינוקות וילדים לקרוא ולהיבהל: זה מה שהמסכים עושים לילדים שלנו

הורים, זו כנראה אחת מקריאות ההשכמה הכי משמעותיות שתיתקלו בהן בזמן הקרוב: ד"ר...

ראיון עם:

ד"ר מוטי לוי

רופא, מומחה לרפואה משלימה

בריאות ההסבר הכי פשוט שתשמעו על חיסונים

מה ההבדל בין חיסון חי למומת, איזה חלק בגוף אחראי על בליעה ופירוק...

אריאל רוז'יצקי

בריאות הנפש שוק העבודה בעידן הקורונה: למי יש הכי הרבה סיכוי לשרוד מקצועית?

עידן הקורונה חולל שינויים רבים בשוק העבודה; עובדים בחל"ת נאלצו למצוא משמעות חדשה...

ראיון עם:

אפרת נצר וייס

פסיכולוגית תעסוקתית

סקס מה למדנו על סקס בשנת הקורונה?

אף ששנת 2020 לא תיזכר כשנה סקסית במיוחד, עדיין גילינו במהלכה כמה...

עדי כץ

זוגיות טיפול זוגי עצמי: ככה משקמים יחסים בלי ייעוץ

אין לכם כסף, חשק או אפשרות ללכת לטיפול זוגי? כשמפלס המתח, הלחץ והמועקה...

ראיון עם:

ד"ר (PhD) לירז מרגלית

חוקרת התנהגות

NLP מאסטר ה-NLP: "תמציאו את עצמכם מחדש אחרי הקורונה"

אל תחשבו שאתם יודעים מה טוב לכם, קבלו את השינויים מנקודת מבט מכילה,...

ראיון עם:

שחר כהן

מאמן NLP

זוגיות חיסון קורונה לילדים: מה קורה כשהורה אחד מסרב והשני מסכים?

עוד לא התאוששנו מהמאבק של מתנגדי החיסונים ואנחנו כבר נכנסים למאבק חדש: הורים...

ראיון עם:

ד"ר נגה נברו

פסיכולוגית ומטפלת משפחתית

בריאות הנפש "גזלייטינג": האם אתם הורים רעים?

יצא לכם להגיד לילדים: "איך אתה יכול לזכור את זה? היית קטן" או...

סימי שאואר