גזרים צבעוניים בתנור | צילום: shutterstock
אתם רוצים לאכול בריא אבל אין לכם זמן להשקיע? מתים לשדרג את הירקות העייפים ששוכבים לכם במקרר שיראו מיליון דולר? חולמים שהאורחים שלכם לא יפסיקו להטריד אתכם בהודעות עד שתספרו להם איך הכנתם את המנה היפיפייה שהגשתם להם בשבוע שעבר?
אם עניתם "כן" על יותר משאלה אחת – סימן שאתם במקום הנכון. כל המתכונים הבאים מבוססים על ירקות, פשוטים להכנה ובקלות יכולים לגנוב את ההצגה. המנות שיולי תלמד אותנו להכין יכולות להיות מוגשות כתוספות משגעות למנה העיקרית, או כמנה עיקרית בפני עצמה לצמחונים.
אז ניגש למלאכה?
גזרים צבעוניים מזוגגים באריסה שיעיפו לכם את המזלגות באוויר
בא לכם משהו פשוט להכנה שיוסיף טבע וטעם לכל ארוחה? הנה הפתרון בשבילכם. זהירות: המנה טעימה גם כשהיא קרה.
זמן הכנה: 5 דקות הכנה + 30 דקות אפייה
מצרכים:
- צרור גזרים צבעוניים
- רבע כוס שמן זית איכותי
- כפית גדושה של אריסה טובה
- כפית דבש
- מלח גס
- פלפל שחור גס
- צ׳ילי יבש
- שני גבעולי עלי אורגנו/ זעתר/ טימין
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקלפים וחותכים את הגזרים לאורך.
- מסדרים בתבנית מתאימה לתנור.
- מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ומושחים את הגזרים מכל כיוון.
- מכניסים לתנור וממתינים כחצי שעה.
איך יודעים שזה מוכן? הגזרים יקבלו השחמה יפה. ודאו שהם מתרככים אך לא לחלוטין. עליהם להישאר עם Bite בעת ההגשה.
קרפצ'יו זוקיני שתי וערב
מנה טעימה ויפהפייה שיכולה לשמש בקלות כמנה ראשונה מפתיעה במקום עוד סלט בנאלי. כמו כן היא יכולה להוות תוספת נפלאה כמצע לדג נא, גבינה טובה, אגוזים למיניהם ועוד.
זמן הכנה: 5 דקות
מצרכים:
- זוקיני אחד טרי (ניתן לשלב שני צבעים אם יש)
- שמן זית איכותי
- מיץ מחצי לימון
- חופן פיסטוקים קלויים/ אגוזי לוז/ צנוברים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- אופציונלי- לגרד אבן יוגורט/ לפזר גבינת פטה או המאירי
אופן הכנה:
- פורסים את הזוקיני עם קליפתו לפרוסות דקיקות לאורך עם קולפן או בעזרת מנדולינה.
- על צלחת הגשה שטוחה ויפה (עדיף מלבנית/ מרובעת) מתחילים לסדר את הפרוסות בצורת שתי וערב.
- ניתן ״להחביא״ את הקצוות מתחת ולהמשיך עם פרוסת אחרת על מנת לכסות את כל הצלחת. תאמינו לי, אף אחד לא ישים לב.
- ממש לפני ההגשה מזלפים על גבי הזוקיני שמן זית ומיץ לימון, מתבלים עם מלח ופלפל, מגרדים מעל אבן יוגורט/ גבינה, ומפזרים את שברי הפיסטוק (מומלץ לקלות את הפיסטוקים במחבת יבשה מראש ואז לקצוץ מעט).
מה עוד?
ניתן להוסיף נקודות של לאבנה, פרוסות סשימי דג, לפזר עלי זעתר או אורגנו טרי.
דלעת ספגטי בתנור עם עשבי תיבול וחמאה
אולי לא כולם יודעים, מספרת לנו יולי: "אבל ישנם מספר זנים שונים של דלועים" (מלבד הדלעת החתוכה והארוזה שאנחנו קונים בסופר, בעיקר בשביל הקוסקוס). ואם יורשה לנו רגע להתפייט בעקבות תובנה זו – כל דלעת היא עולם ומלואו. חלקן מתוקות, חלקן עמילניות, אבל מה שחשוב הוא שכולן מזינות ויתאימו לשלל מתכונים.
זמן הכנה: 5 דקות הכנה + 30 דקות אפייה
מצרכים:
- דלעת ספגטי יפה
- שמן זית איכותי
- עשבי תיבול שאוהבים: אני בחרתי במרווה וטימין שהולכים נהדר עם דלעת
- חמאה
- מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
- פקורינו רומנו/ פרמג׳יאנו רג׳יאנו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הדלעת לאורכה ומרוקנים אותה מגרעינים.
- מזלפים שמן זית על חצאי הדלעת החשופים, מתבלים במלח פלפל, מפזרים עשבי תיבול טריים מעל והופכים עם החלק הפתוח כלפי התבנית. הרעיון הוא ליצור "כיס אידוי" שייתן לדלעת את טעמי העשבים מבלי שישרפו ויתייבשו בתנור, וכן על מנת לשמור על עסיסיות הדלעת.
- מכניסים לתנור החם לכ-30 דק' עד שהדלעת רכה ומוכנה. אל תחששו אם הקליפה תשחים מעט, אין זאת בעיה.
- כעבור 30 דק הופכים בזהירות (!) את הדלעת, ופשוט מגרדים בעזרת מזלג את בשר הדלעת שיתפורר באופן טבעי לחוטים שנראים כמו… ספגטי.
- ניתן להגיש בצורה הזאת או לחילופין להעביר לקערה את בשר הדלעת המפורק, לזרוק קוביית חמאה או שמן זית, להוסיף מלח פלפל לפי הצורך ולגרד מעל גבינה קשה- והרי לכם דלעת ספגטי לתפארת!
מה נותר לומר?
תיהנו ואל תשכחו לספר לנו איך היה.
למתכונים נוספים והשראה קולינרית בלתי נדלית, אתם מוזמנים להיכנס לבלוג של יולי: קישור לבלוג