כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
זה קורה לחצי מהנשים לפחות פעם בחיים: חיידקים שחודרים אל דרכי השתן וגורמים לזיהום או דלקת. מחקרים הוכיחו שיש דרך להחליף את הטיפול האנטיביוטי בדלקת בדרכי השתן ואפילו את מיץ החמוציות. הכירו את השיטות הטבעיות שיפסיקו את התחושה המעיקה
דלקת בדרכי השתן היא בעיה נפוצה שתלויה במספר גורמי סיכון כמו יחסי מין, הריון, גיל המעבר, מחלות רקע כגון סוכרת ועוד.
היות וצינור השופכה של נשים קצר יותר מזה של הגברים וקרוב יותר לפי הטבעת, שהינו אחד ממקורות הזיהום, הבעיה שכיחה יותר בקרב נשים. יחד עם זאת, היא בהחלט יכולה להתרחש גם אצל גברים, במיוחד בקרב אלו הסובלים מפרוסטטה, והן אצל תינוקות – בדרך כלל עקב מומים מולדים.
רובנו מכירים את הטיפולים הקונבנציונאליים בדלקת, המתבססים על נטילת אנטיביוטיקה, כמו גם על טיפול טבעי בעזרת מיץ חמוציות, שנחשב לאפקטיבי בזכות הפיכת השתן לחומצי.
אז מהן הדרכים הטבעיות הכי מומלצות לטיפול בדלקת בדרכי השתן?
חליטת צמחי מרפא
ככלל, רצוי להרבות בשתיית מים בזמן דלקת בדרכי השתן כדי שהנוזלים יעברו במערכת השתן וישטפו אותה. שתיית נוזלים מספקת חשובה גם למניעת חזרת הדלקת למי שסבלו ממנה בעבר. שילוב של חליטות צמחי מרפא מוסיף לנוזלים חומרים פעילים שמזרזים את ההחלמה.
צמחים מומלצים לחליטה הם פטרוזיליה, שידועה כמשתנת, מונעת זיהומים חיידקיים ומגבירה את תגובת מערכת החיסון. גם עלי הסרפד, אותם ניתן למצוא בחנויות הטבע, מחטאים ומתאימים לטיפול ברירית מודלקת.
תוספי תזונה משקמים
כאשר הדלקת פעילה מומלץ לצרוך כמויות גדולות יותר של ויטמין C, הידוע כמחזק של מערכת החיסון ומשפר את ייצור הנוגדנים בגוף, כמו גם ויטמין A, אבץ ובטא קרוטן.
כדאי לשלב גם את "הטיפול הקלאסי" והטבעי בדלקת, וליטול תמצית חמוציות בטבליות או לשתות מיץ חמוציות, כיוון שהן משנות את רמת החומציות במערכת השתן ופוגעות באוכלוסיית החיידקים.
תמיסת שמן עץ התה
ניתן להכין תמיסה לשטיפה וחיטוי של דרכי השתן, משמן עץ התה. ליצירת התמיסה יש לערבב כוס (250 מ"ל) מים פושרים ו-20 טיפות שמן עץ התה ולשטוף את פתח השופכה לאחר כל מתן שתן או קיום יחסי מין. חשוב: אין להוסיף טיפות משמן עץ התה מאחר וכמות גדולה מדי של השמן עלולה להזיק.
נטורופתים ממליצים לשתות מיץ מסלרי, סלק, מלפפון וחסה. ירקות אלו ידועים כמשתנים ומחטאים את רירית השתן המודלקת. כדי לסייע בתהליכי ההחלמה מהדלקת יש לשתות שתי כוסות מיץ ירקות ביום.