כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
לכולנו יש בראש רשימה של תכונות שחשובות לנו בבן או בת זוג, על חלק מהן לא נסכים לוותר בשום מצב. או שמא בעצם נסכים ועוד איך? מחקר חדש ומסקרן קובע שהרשימה כל כך לא משמעותית שעדיף לתת לחברים שלנו לבחור לנו דייטים
רויטל ונונו | אתר LivA מנהלת תוכן ועורכת ראשית - אתר LivA. אשת תוכן מנוסה מתחום העיתונות ואתרי התוכן. כתבת, עורכת, פובליציסטית ויוצרת תוכן. בעלת תואר .B.F.A
רויטל ונונו
עורכת ראשית
רויטל ונונו | אתר LivA מנהלת תוכן ועורכת ראשית - אתר LivA. אשת תוכן מנוסה מתחום העיתונות ואתרי התוכן. כתבת, עורכת, פובליציסטית ויוצרת תוכן. בעלת תואר .B.F.A
רויטל ונונו
עורכת ראשית
שתף:
שיהיה שרמנטי, רומנטי ואלגנטי | צילום: shutterstock
שתף:
שיהיה שרמנטי, רומנטי ואלגנטי | צילום: shutterstock
דמיינו לעצמכם לרגע שמישהו היה מבקש מכם לצמצם את רשימת התכונות המובילות שחשובות לכם בפרטנר רומנטי לשלוש בלבד. הידוק הרשימה למינימום המתבקש ייאלץ אתכם להתמקד במה שבאמת קריטי עבורכם ויספק לכאורה תשובה לשאלה: מה אתם באמת רוצים מבן או בת זוג?
תשובה אפשרית יכולה לדוגמה להיות אינטליגנציה, חוש הומור, ואמינות. נשמע הגיוני? מחקר עדכני של אוניברסיטת קליפורניה, בדייוויס, טוען באופן מפתיע שהתשובות האלו לא באמת משנות שום דבר. זה מה שהם גילו:
האם אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים?
לשם ביצוע המחקר, 700 משתתפים מילאו רשימה של שלוש התכונות המובילות שהם מחפשים אצל בן או בת זוג. לאחר מכן הם דיווחו מי הם האנשים שהם פיתחו כלפיהם רגש רומנטי בשנים האחרונות – ואלו יכלו להיות אנשים שהם יצאו איתם לפגישות, בני ובנות זוג מהעבר וההווה, חברים ועוד.
על פניו, המשתתפים חוו יותר רגש רומנטי כלפי מכרים אישיים שהיו להם את אותן שלוש התכונות המובילות. כלומר אם משתתפת X טענה שהיא רוצה בן זוג מצחיק, מושך וסקרן, היא ציינה יותר מכרים שהיו מצחיקים, מושכים וסקרנים.
בדיוק מה שחיפשתי | צילום: shutterstock
מה יגידו אחרים?
כאן מגיע הטוויסט: כל משתתף שקל גם עד כמה אותם מכרים אישיים מחזיקים בשלוש תכונות שהועמדו על ידי אדם אקראי אחר במחקר. לדוגמה, אם משתתפת אחרת, אותה נכנה משתתפת Y, רשמה שהיא מעוניינת באדם שקול, חכם ומתחשב כשלושה מאפיינים מובילים שלה לבן זוג, גם המשתתפת X חוותה יותר רצון לבני זוג שקולים, חכמים ומתחשבים, לאחר ששקלה את הרשימה של משתתפת Y.
כלומר, המחקר ביקש לבדוק עד כמה התכונות שצוינו ע"י המשתתפים באמת חשובות למי שרשם אותן וגילה שהעדפות האינדיבידואליות שלהם לגבי פרטנר זוגי אינן משקפות שום תובנה אישית ייחודית. משמע, מה שאנשים בעצם עושים הוא מתארים תכונות חיוביות שכולם אוהבים ולמעשה לתכונה שאנחנו מפרטים באופן ספציפי אין יכולת ניבוי מיוחדת לגבי האדם שבאמת נבחר להיות איתו.
תכונות שכולם אוהבים | צילום: shutterstock
תנו לחברים להחליט
אם נשווה זאת להזמנה מתפריט של מסעדה, אף שזה נראה ברור מאליו שהמנה שנזמין לעצמנו היא המנה שנאהב לאכול, המחקר בעצם מראה שנוכל לתת גם לאדם זר להזמין עבורנו מנה מהתפריט ושאנו צפויים בסופו של דבר לחבב את מה שנקבל בצלחת.
לממצאים של המחקר יש כמובן השלכות על האופן שבו אנשים מתייחסים להיכרויות אונליין; בעוד שרבים מבלים שעות בעיון בפרופילים באפליקציות היכרויות בחיפוש אחר מישהו שתואם באופן ספציפי את האידיאלים שלהם, מתברר שהמאמץ עלול להיות מוטעה ולשווא.
ההמלצה של עורכי המחקר היא לא להיות בררן מדי מבעוד מועד ולא להסתמך על התאמות המבוססות על האידיאלים שלנו "על הנייר". עצה נוספת שלהם היא פשוט לתת לחברים שלנו לבחור את הדייטים שלנו עבורנו.