זה הולך לכאוב | צילום: shutterstock
השיער הצומח על גופנו, נחלק בגדול לשניים. החלק האחד, בו נכלל שיער הראש (ואצל גברים מסוימים גם הזקן והשפם), הוא גאוותנו, חלק מאישיותנו וזהותנו ויעד אין סופי לטיפול וטיפוח.
החלק האחר, הכולל שיער גוף לסוגיו, הוא יעד קבוע להשמדה וחיסול, והקרב המתמיד בו הגיע בשנים האחרונות גם לאזור לא צפוי – השיערות שבתוך הנחיריים.
אף שהתופעה קיימת גם בקרב נשים, היא שכיחה יותר אצל גברים – אשר נוטים להצמיח שיער במקומות לא שגרתיים כמו האוזניים, הגבות והאף, לרוב, לאחר גיל 40.
בשלב זה השיערות הזעירות המצפות את פנים הנחיריים מתארכות לפתע, מזדקרות ובולטות מהאף החוצה. והתוצאה, איך נאמר, לא הכי אסתטית.
השעווה מדבקת
עם הלגיטימציה שמקבל עולם הטיפוח הגברי – שנוטה יותר ויותר להשקיע בטיפוח שיער הפנים על שלל זקניו, ויחד עם פריחת מספרות הגברים בסגנון ה-Barber Shop, גם הסרת שיער האף הפכה לתופעה יותר נפוצה ומדוברת.
לצד הדרכים הקונבנציונליות של גזיזה במספריים או במכשירים ייעודיים כמו קוצץ שיערות אף, התפתח לאחרונה טרנד של מריטת שיער האף בשעווה חמה.
הרעיון הוא למרוח את השעווה בנחיריים בעזרת מקלונים, לתת לה להתייבש כשהמקלונים בפנים, ולאחר מכן לאחוז במקלון ולמשוך בעזרתו את השעווה החוצה.
באופן יחסי, מריטת אזור רגיש כמו הנחיריים, נשמעת על פניו מייסרת יותר מהסרת שיער בשעווה מרגליים או מהמפשעות לדוגמה. יחד עם זאת, התופעה צוברת תאוצה ועוברת מפה לאוזן, והביקוש בעלייה על פי דיווחי מכוני היופי.
הסיבה: התוצאה הבולטת והמושכת (עבור הרבה מהמתנסים) של אף חלק ונקי למשעי. מי שעשה זאת, אומר שהטרנד והלוק ממכרים.
View this post on Instagram
הנה מישהו שתיעד את התחושות היטב | סרטון: מתוך אינסטגרם
למה יש שיער באף?
שיערות האף, יש לדעת, נמצאות שם מסיבה. לדברי רופאת העור האמריקאית, ד"ר פורבישה פאטל, השיערות הזעירות הן סוג של מסננת, המגנה על מערכת הנשימה. הן מונעות כניסה של נגיפים, רעלנים, חלקיקי אבק, פריחה וגורמים אלרגניים אחרים, כדי שאלה לא יגיעו לריאות.
הסרה מוחלטת של השיערות, תפתח מן הסתם את הדרך בפני כל המזיקים, ולדברי פאטל, התוצאה יכולה להיות התפתחות זיהומים ודלקות במערכת הנשימה, עיטושים, תופעות אלרגיות וגירוי בריאות.
למרוט או לא למרוט?
הסרת שיער בשעווה, בכל אזור בגוף, היא בעלת פוטנציאל לסיכונים ותופעות לוואי. המריטה עלולה לגרום לקריעות של חלקי עור, לשטפי דם ובהמשך גם לתופעות כמו נפיחות בעור, גירויים, אדמומיות, דלקות ופצעונים.
כשהשעווה חמה מדי, זה יכול להסתיים גם בכווייה. וכל זה בעייתי אף יותר, כשמדובר באזור רגיש כמו הנחיריים.
לטענת ד"ר פאטל, הסרת שיער בשעווה מהאף אינה מומלצת ועדיף לסלק את השיער העודף באמצעות גזירה ולא דרך תלישה. בשוק אפשר למצוא לדבריה לא מעט קוצצים חשמליים ייעודיים לגיזום הנחיריים שיתאימו למשימה יותר.
אל תנסו את זה בבית
אם אתם בכל זאת מתעקשים על שעווה באף, כדאי מאוד, לדברי ד"ר פאטל, לבצע את הטיפול אצל איש מקצוע ולא בשיטת "עשה זאת בעצמך".
מריטת שיער לא נכונה יכולה להסיר, בנוסף לשיערות, גם חלקי עור מהנחיריים. הדבר אף עלול להביא לפציעות או כוויות בתוך האף, שעלולות להפוך בקלות לכיבים מזוהמים – מכיוון שהאף הוא מוקד לפעילות חיידקית ענפה.
איש מקצוע יידע איך להתאים את הטמפרטורה של השעווה לאזור הרגיש, איך למרוח נכון את החומר ואיך לתלוש אותו לאחר שהתייבש, ביחד עם השיער, בצורה הנכונה. התוצאות יהיו טובות יותר והבטיחות גבוהה יותר.
כמובן, שאין לבצע את הטיפול בתקופות של זיהום באף, גירוי, נזלת או מחלה ויראלית כלשהי. כדי למנוע זיהומים, ד"ר פאטל ממליצה לנקות את הנחיריים לפני ואחרי הטיפול, באמצעות בד וסבון אנטי בקטריאלי. לאחר הטיפול, חשוב למרוח בתוך הנחיריים תכשיר שמנוני למניעת יובש וגירוי.
על הטיפול בשעווה יש לחזור בתדירות של כל שבועיים עד ארבעה שבועות. אם תחליטו להתמיד בזה, צפו לכך ששיער האף יהפוך דק ודליל יותר לאורך זמן, והטיפולים יהיו קלים יותר וכואבים פחות.