כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
לא רק לכאבי גב: כך טיפול בשיאצו מסייע להתמודד עם דיכאון
רובנו נוטים לחשוב שטיפול שיאצו נועד לכאבים כרוניים בלבד, אך השיטה היפנית, העוסקת באיזון אנרגיה, עשויה לשחרר אתכם מפחד, חרדה ומתח. איך לחיצות מרפאות מצב רוח ירוד?
עיסוי שיאצו - להתחיל לחשוב אחרת | צילום: shutterstock
שתף:
עיסוי שיאצו - להתחיל לחשוב אחרת | צילום: shutterstock
שיאצו היא שיטת טיפול סינית שמשמעותה לחיצות באמצעות האצבע (שי – אצבע, יאצו – לחיצות).
בגופנו זורמת אנרגיה דרך 12 מרכזים אנרגטיים הנקראים מרידיאנים. כל עוד האנרגיה זורמת בחופשיות וללא הפרעות אנו חשים בטוב. כאשר יש הפרעה בזרימת האנרגיה אנחנו יכולים לחוות מחלות ומכאובים שונים.
כאב יכול להצביע על עודף אנרגיה במקום מסוים הגורם לכאב מקומי, או על חוסר אנרגיה שיורגש באזור חלש ופגיע. טיפול שיאצו ישאף לעיתים לפזר את האנרגיה בכל הגוף באופן שווה.
דיכאון: על רקע טראומה או ללא סיבה
דיכאון הוא תופעה מתמשכת המתבטאת בתחושת דכדוך ועצב, דימוי עצמי נמוך, אובדן עניין בתחביבים או אובדן הנאה מחוויות שונות, תחושת אשמה ורדיפה ועוד.
הדיכאון יכול להתבטא גם באופן פיזי בחוסר תיאבון, נדודי שינה או לחילופין בשינה מרובה. דיכאון עלול להתפרץ בעקבות טראומה חד פעמית או בעקבות אירוע נפשי מטלטל, אולם לעיתים הוא גם מגיע ללא סיבה נראית לעין.
חוקרים מסוימים מניחים כי דיכאון הוא תוצר של תקופות שמחייבות אותנו להתמודד עם מציאות קשה המלוות בתחושות של חוסר אונים ומחשבות בסגנון "אי אפשר לשנות כלום".
כיצד ניתן לטפל בדיכאון באמצעות שיאצו?
השיאצו הינה שיטת טיפול ייחודית בשילוב שלה בין מגע פיזי עמוק לבין עבודת אנרגיה – ושם טמון גם כוחה באיזון הגוף והנפש. השיאצו מתייחסת לדיכאון כמצב של חוסר אנרגיה המביא לחולשת הגוף והמחשבה.
טיפול שיאצו לדיכאון יכלול אבחון ואיתור של האזורים המוחלשים, שחרור דרכים חסומות והבאת האנרגיה למצב מאוזן.
בנוסף, השיאצו מכירה בצורך של המטופל לחוש הכלה וקבלה של מצבו. על ידי הכלה, מגע מנחם וחיזוק הדימוי העצמי, המטופל יכול להשתחרר ביתר קלות מתחושות אופייניות לדיכאון כמו תחושת רדיפה ואשמה, חרדה ופחד. כאשר אנחנו מקבלים אישור להניח לרגשות האלה להתקיים, עוצמתם פוחתת עד שהם חולפים לגמרי.
לדוגמה, טיפול שיאצו יכול לסייע למצבי פחד וחוסר ביטחון על ידי התמקדות במרידיאנים של הכליה ושלפוחית השתן, וחיזוק תחושת התמיכה.
מרידיאן הלב, לעומת זאת, יעיל במיוחד במצבי חרדה. אזור המעי הדק, קשור לא רק להטמעה פיזית של אוכל אלא גם לרגשות – ומכאן יעילות הטיפול בערוץ זה בהקלה על ההשפעה הטראומטית של הלם ומתח שעדיין נעולים בגוף, כמו לאחר תאונת דרכים.
מחקר שהתפרסם בשנת 2018 ובחן חולי אלצהיימר הסובלים מדיכאון, מצא כי טיפול שיאצו הביא לשיפור במצב הרוח, ההכרה והעצמאות התפקודית בקרב החולים, לעומת ביצוע פעילות גופנית בלבד.
מומלץ לקבוע סדרה של טיפולים המותאמים לחומרת הדיכאון ולתסמינים המלווים אותו.
על פי רוב, כבר אחרי טיפול אחד או שניים יורגש שיפור ברמה הפיזית, כאשר חוסר תיאבון או בעיות שינה יפחתו, ובהמשך תגיע גם ההקלה הרגשית.